‘Paul de Leeuw wil je niet als Op1-host op dag dat kabinet valt’

De mannen van Media Inside begrijpen maar al te goed dat Paul de Leeuw vrijdagavond onder vuur lag als presentator van Op1. Je wil hem niet als Op1-host op de dag dat het kabinet valt, vinden zij.

Marcel van Roosmalen © NPO

Het was vrijdag onvermijdelijk: vanwege de toeslagenaffaire viel het kabinet-Rutte III. De top van Op1 zal er best een beetje van hebben gebaald, want dit is uitgerekend de dag dat clown Paul de Leeuw aan de kop van de Op1-tafel zit. Hij begon de uitzending over dit grote politieke nieuws op een behoorlijk schijtlollige manier.

Liselot

Paul de Leeuw had financiënminister Wopke Hoekstra en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers aan tafel zitten. Vanwege de ernst van de toeslagenaffaire zaten ze met een ernstig gezicht in de uitzending. Paul de Leeuw trok zich er niets van aan: terwijl er ook nog eens een slachtoffer van de toeslagenaffaire in de studio zat, zette hij al in de opening zijn clownsneus op.

De presentator tegen Wopke: “Goedenavond. Wopke Hoekstra, demissionair, demissionair, demissionair minister van Financiën en Gert-Jan Segers, fractieleider van de ChristenUnie, over de val van het kabinet en hoe is de sfeer in Den Haag. En natuurlijk thuis, met Liselot… Goed?”

Wopke enigszins ongemakkelijk: “Met Liselot is het goed, ja.” Paul: “Ok, mooi.”

‘Wat ís dit?’

Media Inside-ster Marcel van Roosmalen vindt het totaal niet passend. “Ja, wat was dit? Paul de Leeuw had zich duidelijk voorgenomen om het een beetje anders aan te pakken dan bij al die andere vallende kabinetten. Je ziet ook die verbijstering op het hoofd van Gert-Jan Segers.”

Het ongemak straalde van Gert-Jan af, aldus Marcel. “Van: waar ben ik terechtgekomen? Hier kan ik niet tegenop. Wat is dit voor waanzin? Wat gaat hij dadelijk aan mij vragen? Ik leef wel een beetje met hem mee.”

Schandaal

Ook Media Inside-gastheer Gijs Groenteman vond het ver gaan: “Er is een soort schandaal aan de hand. Het kabinet valt en dan moet hij ineens zeggen hoe het thuis met Liselot is.”

Marcel: “Ik wil helemaal niet weten hoe het met Liselot is.”

De bewuste uitzending van Op1 kunt u terugzien op NPO Start, ook Media Inside vindt u daar.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen