‘Dries Roelvink kreeg 750 euro per dag voor rubriekje op NPO Radio 1’

Het dagelijkse rubriekje dat Dries Roelvink had in de NPO Radio 1-show van Sven Kockelmann, leverde hem 750 euro per dag op. Dat denkt Niels van Baarlen, de zenderbaas van Radio Veronica.

Sven Kockelmann en Dries Roelvink © Op1

Na tweeënhalf jaar en zo’n 700 columns kwam er medio juli een einde aan de samenwerking tussen Dries Roelvink en Sven Kockelmann. Er werd gisteren in de radiovariant van Veronica Inside, waarin de Radio Veronica-baas sidekick is, gespeculeerd over wat Dries voor deze schnabbel zou hebben gekregen.

750 euro

Collega-sidekick Rick Romijn: “Ik denk 750 euro.” Niels van Baarlen, die als radiobaas weet welke bedragen er worden betaald in de radiowereld, daarop: “Dat denk ik namelijk ook.”

Wilfred Genee, die zijn salaris recentelijk zou hebben zien stijgen naar bijna 1.000.000 euro per jaar, is verbaasd: “Per dag?” Rick: “Ja, elke dag.” Niels: “Als het geen 1.000 is.”

Rick: “Dat is gewoon drieënhalve rug per week. Hallo!”

Wilfred: “Waarom is hij ermee gestopt dan?!”

Dries naar Veronica?

Vlak voor deze speculatie was Dries Roelvink telefonisch te gast in de radio-VI. Hij vertelde dat een comeback op NPO Radio 1 er voorlopig niet in zit. “Dat betekent dat je nu vrij bent op dit moment? Dit is heel interessant jongens”, merkte Wilfred cynisch op.

Dries: “Zocht je nog een columnist ofzo?”

Rick vals: “Ja, ken je iemand?”

‘John de Mol mag mij graag’

Later in de uitzending merkte Wilfred op dat hij nog even had geappt met Dries. “Ik vroeg of Dries misschien serieus geïnteresseerd is om wat bij ons te doen. Om bijvoorbeeld columnist te worden, ja. Toen zei hij: ‘Op vrijdag zou ik misschien de week kunnen samenvatten als jullie mij tenminste kunnen betalen.’”

Dries per sms: “John de Mol mag mij graag. Die gunt mij meer dan Rick.”

Hard werk

Als Dries werkelijk 750 euro ontving per radiocolumn, dan heeft hij in totaal – verspreid over tweeënhalf jaar – 525.000 euro gegraaid uit de kas van NPO Radio 1. Een flinke smak geld.

Het was echter wel hard werken, legde Dries eerder uit. Hij werd elke dag om 10.00 uur gebeld met het onderwerp van die dag en had dan 75 minuten om zijn column voor te bereiden. “Ik moet geregeld in het buitenland optreden en dan boek ik de vluchten zo dat ik voor Sven altijd bereikbaar ben”, zei hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen