Johan en Wilfred onthullen: ‘Salaris Wilfred Genee stijgt naar 1 miljoen’

Het salaris van Wilfred Genee zit flink in de lift nu hij ook hét boegbeeld is geworden van Radio Veronica, waar hij sinds vorige maand de belangrijke ochtendspits-show presenteert.

Wilfred Genee © Veronica Inside

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp moesten in hun RTL-jaren nog genoegen nemen met 350.000 euro per persoon per jaar, maar hun salaris maakte een flinke sprong toen ze in 2018 naar Talpa vertrokken. Johan en René gingen naar 500.000 euro per jaar en Wilfred, vanwege zijn uitgebreidere werkzaamheden, naar 700.000 euro per jaar.

Salarisverhoging

Sinds vorige maand moet Wilfred naast al zijn andere Talpa-werk ook nog eens vier dagen per week voor dag en dauw de deur uit voor de radiovariant van Veronica Inside en daar hoort kennelijk een hoger salaris bij.

De VI-mannen kwamen over de salarisverhoging te spreken, toen het over het inkomen van volkszanger John de Bever ging. Voordat corona toesloeg, pakte hij zo’n 600.000 euro per jaar. “Ik vind het wel mensonterend dat zo’n volkszanger die helemaal niets presteert net zo veel verdient als wij”, merkte Johan Derksen op.

“Nou, als wíj”, zei Wilfred daarop, wijzend op het feit dat Johan dit seizoen de helft van zijn salaris afstaat aan goede doelen. “Jij krijgt lager nu!”

Miljoen

Johan zette vervolgens Wilfred in zijn hemd. “Jij krijgt voor dat radiogelul ook nog een fortuin. Jezus Christus, nu zit je wel boven een miljoen hè?”

René van der Gijp vervolgens: “Jij zit tegen de miljoen aan jij, joh, hé, mafkees.

Johan: “En wat krijgen die lachzakken ervoor dan?”

Hans Kraay: “Maar even serieus: verdien jij echt een miljoen?”

Wilfred: “Welnee joh.”

René: “Jawel, jawel, jawel!”

Hans: “Ik moet wel zeggen: John de Mol betaalt mij dan wel zwaar onder hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen