Dries Roelvink geobsedeerd door Sven Kockelmann

Het rubriekje dat Dries Roelvink elke dag heeft in het programma 1 op 1 van Sven Kockelmann op NPO Radio 1 beheerst het hele leven van de zanger. Dat geeft hij toe in gesprek met weekblad Privé. Het is tamelijk bizar hoe obsessief Roelvink bezig blijkt te zijn met zijn rubriek en Kockelmann. “Svens radioprogramma is mijn leven gaan beheersen. Ik ben er heel serieus mee bezig. In mijn omgeving weet iedereen dat ik in de ochtenduren niet gestoord wil worden.

Tegenwoordig wordt Roelvink om 9.00 uur wakker, waarna de redactie hem om 10.00 uur belt met het onderwerp van die dag. “Ik heb dan anderhalf uur de tijd om me in het onderwerp te verdiepen.

Hij gaat dan googelen en met deskundigen bellen ‘die me op een snelle manier in het onderwerp thuis kunnen brengen’. “Ik kruip vervolgens achter de laptop en schrijf op wat ik ga zeggen. De tekst lees ik een keer of tien hardop voor.

Het rubriekje van Roelvink is elke dag rond 11.45 uur te beluisteren. “Ik moet geregeld in het buitenland optreden en dan boek ik de vluchten zo dat ik voor Sven altijd bereikbaar ben.

In anderhalf jaar tijd was hij één keer niet te horen in de show, vanwege een vertraagde vlucht. “Ik had daar behoorlijk de ziekte over in.”

Wat vindt zijn werkgever SBS er allemaal van? “In de contracten met SBS (…) laat ik ook opnemen dat ik ’s ochtends tussen negen en twaalf uur voor Sven bereikbaar moet zijn. Daar mag niet van afgeweken worden.”

Het beheerst al met al z’n hele leven. Soms zegt hij tijdens zijn slaap ‘Goedemorgen Sven’. “Mijn vrouw zegt dat ze ’s nachts al een paar keer wakker is geworden omdat ik dat ook in mijn slaap riep. Zelf heb ik er niets van gemerkt.

Het Privé-interview met Dries Roelvink kunt u lezen via Blendle.

Foto: William Rutten, SBS

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen