Robert Jensen woest: ‘NPO gaat mij weer framen als gevaarlijk’

Robert Jensen heeft vragen gekregen van KRO-NCRV’s onderzoeksplatform Pointer over zijn rol in het coronadebat. Hij zal wel weer geframed worden als gevaarlijk, briest de talkshowhost.

Robert Jensen © WNL

Pointer kwam in mei al eens met het artikel ‘In deze video doet Robert Jensen 23 onjuiste en onbewezen uitspraken over het coronavirus’ en nu zit de redactie wederom achter de talkshowhost aan. De tv-beroemdheid deelt in zijn online talkshow een e-mail die hij heeft gekregen van een van de journalisten van het platform.

Framing

De Pointer-journaliste vraagt Robert naar zijn rol in het debat rondom de coronamaatregelen. Ze wijst hem erop dat hij het idee verspreidt dat de mainstream media leugens verspreiden en dat hij selectief bronnen gebruikt ‘zodat het past in jouw visie’. Het leidt tot grote ergernis bij de controversiële broer van Radio 538-ster Frank Dane.

Ze zullen hem bij de NPO wel weer gaan framen, denkt Robert. “Ze zijn bezig met een artikel of een filmpje of weet ik veel wat om mij te framen als waarschijnlijk een heel verschrikkelijke en gevaarlijke gast die alleen maar onwaarheden verspreidt en dat soort dingen”, klaagt hij in zijn online talkshow.

Onbelangrijk

Robert is niet onder de indruk van Pointer. “Dat programma van de NCRV-KRO. Ik ben gewoon kwijt hoe het heet. Zie je? Als het onbelangrijk is voor mijn leven, dan vergeet ik het gewoon. O, Pointer heet dat programma.”

Hij vindt de journaliste die hem benaderd heeft enorm dom overkomen. “Eén van de dingen die mij opvielen was dat die vrouw Anoek Hofkens die mij zo’n arrogante brief stuurt die ik moet beantwoorden, dat er een spelfout in zat, bijvoorbeeld lobbycub in plaats van lobbyclub. Dat is heel slecht voor mensen die pretenderen journalist te zijn.”

Laag niveau

Pointer is gewoon van een heel laag niveau, meent Robert. “Ik weet wat voor niveau dat is daar. Dat is zo laag, bij dat Pointer en de NCRV. Ik kijk al uit naar het artikel wat ze over me gaan schrijven. Dat wordt weer prijsschieten met die kinderen die dat daar op die redactie zitten te typen.”

“Anoek Hofkens moet echt even weer op een typecursus ofzo. Gewoon een secretaressecursus. Dit kan echt niet. Ik ken mensen die uit andere landen komen en na een half jaar al beter spellen dan Anoek van Pointer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen