M eist plekje op: De Vooravond stopt al na acht weken

Vanavond is het zo ver: de langverwachte opvolger van het beroemde De Wereld Draait Door gaat in première. Om zeven uur staan Fidan Ekiz en Renze Klamer klaar voor de allereerste De Vooravond. Toch laat M, dat andere programma op het tijdslot, zich niet zomaar uit het veld slaan. De Margriet van der Linden-talkshow wil een grotere voet tussen de NPO 1-deur en dat betekent dat Fidan en Renze al moeten stoppen voordat de veelbesproken Amerikaanse verkiezingen plaatsvinden.

M keert op 26 oktober terug op de buis en dat betekent dat De Vooravond ‘maar’ acht uitzendweken mag vullen. “De eerste keer stoppen we na twee maanden al“, beaamt Fidan bij De Telegraaf.

Renze: “Ja, Margriet had al een heel plan gemaakt voor de Amerikaanse verkiezingen en die zijn op 4 november. Wij doen eerst de periode tot 23 oktober.

Haalt Margriet hen dan niet uit een flow? Renze: “Het zijn veertig uitzendingen en dan kun je best wel een ritme opbouwen. Ik vind het eigenlijk ook wel lekker. Een soort overzichtelijk.”

Fidan: “Ja, dan kun je even evalueren.”

De eerste gasten van De Vooravond zijn vanavond Marengo-advocaat Christian Flokstra en MAX-heldin Janny van der Heijden. Ook van de partij zijn Frank Evenblij en Shary-An.

De Vooravond begint om 19.00 uur op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen