Catherine Keyl aan de slag voor Ferd Grapperhaus

Catherine Keyl gaat aan de slag voor het ministerie van Ferd Grapperhaus. Ze gaat vier online uitzendingen presenteren over de veiligheid van senioren. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid laten weten. Het gaat om vier webinars met ieder een eigen thema, zoals meekijken bij pinnen en babbeltrucs. Zelf is Catherine een ervaringsdeskundige; als zeventigplusser heeft ze regelmatig te maken met criminaliteit. Zo werd ze eind 2016 nog beroofd door een man met rare kleren.

Catherine zat in Parijs aan haar hotelontbijt toen de man met rare kleren haar portemonnee weggriste. “Omdat ik een paar woorden Frans spreek schreeuwde ik: ‘Geef mijn portemonnee terug of ik trap je in je ballen’. Hij schrok zo, dat hij hem onmiddellijk liet vallen.

Een lichtend voorbeeld van een assertieve bejaarde, moet het ministerie van Ferd gedacht hebben, want ze is dus gelijk geboekt voor vier webinars. Het gaat er met name over hoe je voorkómt het slachtoffer te worden van criminaliteit.

Daar is Catherine ook een expert in. Ze wrong zich tijdens een reis door India in allerlei bochten om het risico op aanranding te verkleinen. “Je kunt overal worden aangerand. Wat dat betreft vind ik India doodeng“, zei ze in 2018.

Catherine was extra voorzichtig. “Vrouwen moesten vóór zonsopgang naar het toilet gaan, anders is het risico van aanranding te groot…

Toch moet je ook in weelderige omstandigheden op je hoede zijn, adviseert Catherine. Vorige maand werd ze bedonderd in een Michelin-restaurant. “Twee voorgerechten met vis hadden zo’n zure saus erbij dat je de vis niet meer kon proeven. Aftikken: 230 euro.

Dit mag niemand anders meer overkomen en daarom is Catherine vanaf morgen vier dinsdagen lang te zien met webinars over veiligheid op het YouTube-kanaal van het ministerie van Justitie. Meer informatie vindt u hier.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen