Loretta Schrijver maar twee keer per week in Koffietijd

Loretta Schrijver is misschien wel de meest ondergewaardeerde presentatrice van Nederland. Als ze Koffietijd aan het presenteren is, dan kijkt het eigenlijk altijd lekker weg. Toch moet ze zich komend seizoen tevreden stellen met slechts twee ochtenden per week: ze zal alleen op maandag en donderdag te zien zijn in de RTL-show, zo werd vorige week bekend. Volgens RTL was dit vorig seizoen ook al zo. “Loretta presenteerde vorig seizoen ook twee keer per week, dus dat blijft dit seizoen hetzelfde.”

Collega’s Quinty Trustfull en Pernille La Lau, die een stuk jonger zijn dan Loretta, mogen drie keer per week presenteren. De kans opeen extra invalbeurt voor Loretta neemt komend seizoen sterk af, want er is voor gekozen om nog twee jonge presentatoren toe te voegen aan het team: Vivian Slingerland en Patrick Martens.

De woordvoerder van RTL: “Na tien jaar Koffietijd hebben wij gezamenlijk besloten dat wij het team wilden uitbreiden. Vivian en Patrick werken al jaren voor Koffietijd en zijn ook al jaren invaller. Daarom was het een logische stap om ze toe te voegen aan het presentatorenteam. Het hele presentatorenteam is ontzettend blij met de uitbreiding.”

‘Kennelijk willen ze minder van mij’

Of Loretta er ook zo blij mee is, is maar de vraag. In het begin waren Loretta en Quinty nog de hele week te zien in Koffietijd, maar in 2011 werd de bijdrage van Loretta enorm ingeperkt. Ze riep in de media daar niet blij mee te zijn.

Loretta destijds: “Ik zal je eerlijk zeggen dat dit voor mij ook als een onaangename verrassing kwam. Ik begrijp er niets van. Zonder dat ik een officiële reden heb gekregen ben ik ineens van vijf dagen in de week naar twee keer Koffietijd gegaan. Het lijkt erop dat ze meer met Pernille willen werken en minder met mij.

Ze gaf aan zich machteloos te voelen. “Ik kan helaas niets aan deze situatie veranderen. Dit komt van hogerhand en daar heb ik het maar mee te doen.

Daarna kreeg Loretta kennelijk een spreekverbod, want een paar maanden later mocht ze er niet meer over praten: “Eh… Ja, eh… dat ligt aan het rooster. En verder mag ik daar niks over zeggen. Echt niet.

Rooster

Al met al krijgen we komend seizoen dus ook weer weinig Loretta te zien in Koffietijd. Het presentatierooster ziet er als volgt uit:

  • Maandag: Loretta en Quinty
  • Dinsdag: Quinty en Pernille
  • Woensdag: Quinty en Vivian
  • Donderdag: Pernille en Loretta
  • Vrijdag: Patrick en Pernille

Koffietijd is morgen weer om 10.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen