Jörgen Raymann bezorgd: ‘Ik heb bijna geen inkomen’

Jörgen Raymann hoopte dit jaar na vele jaren eindelijk van zijn schulden af te zijn, maar de coronacrisis heeft roet in het eten gegooid en niet zo’n beetje ook. Hij heeft bijna geen inkomen. Dat vertelt de presentator in de Weekend. Een jaar of drie geleden werd bekend dat Jörgen een schuld heeft van een half miljoen euro, waardoor hij zijn luxe levensstijl heeft moeten opgeven. Hij is behoorlijk nederig geworden en dat komt in deze coronacrisis goed van pas, zegt de presentator.

De presentator zit behoorlijk aan de grond. “Ik ben niet de enige. Muzikanten en acteurs zitten nu ook allemaal in heel zwaar weer. Ik ben al een keer door die financiële molen gegaan, dus ik weet wat me te wachten staat. Ik raak nu niet in paniek, en ook heb ik nu niet die knoop in mijn maag die ik eerder wel voelde.

Heeft het geholpen dat hij zijn kapitale villa in Almere heeft verkocht? “Nee, want of je nu in een groot of klein huis woont, je hebt kosten en die moet je op de een of andere manier wel zien te betalen. Als dat niet lukt, moet je alternatieven zoeken. Door bijvoorbeeld zuiniger te gaan leven. Je past je levensstijl aan. Afgelopen drie jaar hebben Sheila en ik dat al gedaan en daar hebben we van geleerd.

Dus de financiële zorgen vallen wel mee? “Natuurlijk heb ik wel zorgen, alleen: ik laat me er niet gek door maken. Ik heb bijna geen inkomen, en na FF Eruit zal ik waarschijnlijk pas volgend jaar september weer in de theaters te zien zijn. Dat is dus een heel lange tijd niks.”

Daarbij, als je een overgroot deel van je inkomen ziet verdampen binnen één jaar tijd, dan heb je het financieel natuurlijk heel moeilijk. Maar ik kom er echt wel weer bovenop hoor.”

Schuldenberg

Raymann verloor begin 2016 zijn vaste plekje in de programmering van de NPO. Hij gaf daarop aan erg teleurgesteld te zijn in het zendermanagement.

Niet veel later werd duidelijk dat Raymann enorme schulden heeft. Met al zijn NPO-tonnen was hij een luxe levensstijl gewend waarbij hij soms voor duizenden euro’s per dag winkelde.

Door zijn rijkdom ging hij naast zijn schoenen lopen, bekende hij in in 2017. “Op een gegeven ogenblik ga je je heel wat voelen als je gewend bent dat alles altijd gaat zoals jij het wilt. Er waren momenten waarop ik dacht: Waarom moet ik hier kaartjes voor kopen, waarom word ik niet uitgenodigd? Of: Waarom moet ik in de rij staan…? Nu weet ik het weer. Gewoon omdat iederéén op zijn beurt moet wachten.

Destijds gaf Raymann aan te hopen dat hij eind 2020, dit jaar dus, uit de schulden zou zijn. Dat lijkt nu niet te gaan lukken.

Foto: EO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen