Jörgen Raymann bezorgd: ‘Ik heb bijna geen inkomen’

Geplaatst op ma 13 jul 2020 om 16:15

Jörgen Raymann hoopte dit jaar na vele jaren eindelijk van zijn schulden af te zijn, maar de coronacrisis heeft roet in het eten gegooid en niet zo’n beetje ook. Hij heeft bijna geen inkomen. Dat vertelt de presentator in de Weekend. Een jaar of drie geleden werd bekend dat Jörgen een schuld heeft van een half miljoen euro, waardoor hij zijn luxe levensstijl heeft moeten opgeven. Hij is behoorlijk nederig geworden en dat komt in deze coronacrisis goed van pas, zegt de presentator.

De presentator zit behoorlijk aan de grond. “Ik ben niet de enige. Muzikanten en acteurs zitten nu ook allemaal in heel zwaar weer. Ik ben al een keer door die financiële molen gegaan, dus ik weet wat me te wachten staat. Ik raak nu niet in paniek, en ook heb ik nu niet die knoop in mijn maag die ik eerder wel voelde.

Heeft het geholpen dat hij zijn kapitale villa in Almere heeft verkocht? “Nee, want of je nu in een groot of klein huis woont, je hebt kosten en die moet je op de een of andere manier wel zien te betalen. Als dat niet lukt, moet je alternatieven zoeken. Door bijvoorbeeld zuiniger te gaan leven. Je past je levensstijl aan. Afgelopen drie jaar hebben Sheila en ik dat al gedaan en daar hebben we van geleerd.

Dus de financiële zorgen vallen wel mee? “Natuurlijk heb ik wel zorgen, alleen: ik laat me er niet gek door maken. Ik heb bijna geen inkomen, en na FF Eruit zal ik waarschijnlijk pas volgend jaar september weer in de theaters te zien zijn. Dat is dus een heel lange tijd niks.”

Daarbij, als je een overgroot deel van je inkomen ziet verdampen binnen één jaar tijd, dan heb je het financieel natuurlijk heel moeilijk. Maar ik kom er echt wel weer bovenop hoor.”

Schuldenberg

Raymann verloor begin 2016 zijn vaste plekje in de programmering van de NPO. Hij gaf daarop aan erg teleurgesteld te zijn in het zendermanagement.

Niet veel later werd duidelijk dat Raymann enorme schulden heeft. Met al zijn NPO-tonnen was hij een luxe levensstijl gewend waarbij hij soms voor duizenden euro’s per dag winkelde.

Door zijn rijkdom ging hij naast zijn schoenen lopen, bekende hij in in 2017. “Op een gegeven ogenblik ga je je heel wat voelen als je gewend bent dat alles altijd gaat zoals jij het wilt. Er waren momenten waarop ik dacht: Waarom moet ik hier kaartjes voor kopen, waarom word ik niet uitgenodigd? Of: Waarom moet ik in de rij staan…? Nu weet ik het weer. Gewoon omdat iederéén op zijn beurt moet wachten.

Destijds gaf Raymann aan te hopen dat hij eind 2020, dit jaar dus, uit de schulden zou zijn. Dat lijkt nu niet te gaan lukken.

Foto: EO
53 Reacties op “Jörgen Raymann bezorgd: ‘Ik heb bijna geen inkomen’”


 1. Wolter

  Ik haat klagende BN’ers.

  U heeft onnodig schulden. Geen medelijden mee.

 2. anonymous

  Hij stapte toch pas nog met hele gezin in het vliegtuig op weg voor vakantie?

 3. Arseen

  Hij zit in ieder ‘laag IQ’ spelletje met name bij Rtl.
  En overigens….wie boeit dit nou? Groenteboer en bananen verkopen mss

 4. Captain Caveman

  Uitkering aanvragen. Zal niet de 1e of laatste suri zijn die dat doet! Velen zijn je al voorgegaan en velen zullen nog volgen. Of vertrek naar Suriname en maak je daar nuttig met…???

 5. Harry

  Het zijn altijd de verkeerde Jandino’s

  die zoiets naars overkomt…

 6. F.U

  Misschien moet je een actie houden: Su voor Rayman, zwarte man met witte elite privileges.

 7. Piet

  Leuke zin;
  Roet in zijn eten gegooid haha
  Hij zegt nu zelf ook een racistische woord hahaha

 8. mcp

  Postbode of iets dergelijks zal het wel niet worden, daar haal J.R. zijn neus voor op.
  Teeven heeft een collega nodig.

 9. Henk

  Dan moet je of anders met geld omgaan of een andere baan zoeken.Geen medelijden met je.Zelf alles verbrast.

 10. Welkom in Paramaribo

  Hij kan toch bolletjes coke slikken.
  Verdient best lekker.

 11. map

  Ja hallo zeg. Voor duizenden euro´s op 1 dag winkelen als normaal zien. Maar goed dat hij weer in de realiteit terecht is gekomen. Eigen schuld. Wist niet dat hij zo randdebielig was .

 12. Bears’den

  Donkere mensen kunnen gewoon minder goed met geld omgaan..
  Geven geld uit aan verkeerde dingen en kijken niet naar de lange termijn..
  En voor de linkse gekkies, ik ben zelf donker dus ik spreek uit ervaring om mij heen!

 13. chris?

  Blijft die man klagen. Dat is de reden dat ik hem nooit mer op de TV wil zien.

 14. Arie

  Hij komt er gewoon voor uit en dat kun je niet alle BN’ers zeggen. Patricia Paay bijvoorbeeld.

 15. Koe Man

  Ze zoeken hier in het dorp nog tomatenplukkers.

 16. A.M.

  Echt wat is die man dom bezig geweest! En vroeger vond ik hem wel grappig, maar ja, dat was vroeger!

 17. Bram

  Heb je ooit dat enorme huis van hem gezien op Funda? Allememaggies. Dat was niet mis.

 18. 010

  Op de vraag of hij die kapitale villa met zwembad in Almere wel of niet heeft verkocht geeft hij geen duidelijk antwoord. Jaren geleden als tante had je me maar vond ik hem wel leuk. Maar sinds hij vooraan loopt als zwarte piet bestrijder heb ik de ware Raymann ontdekt. Enge man die flink wil doen maar zodra ik hem elke dag op de radio hoor bij BNR gaat de radio uit.

 19. Willie

  Is het geld dat voor Suriname binnen gehaald is nog veilig.

 20. Eveline

  Lekker terug naar Suriname misschien?

 21. Gerda

  Wat haat ik toch al die artiesten met hun gezeik..Neerkijken op het gewone volk en ijskoud zeggen, dat ze toch hun status hoog moeten houden, want dat eisen gewone mensen van ze..
  Deze gast liet ook zijn tandjes afslijpen en reed in dure auto’s..En hij schaamt zich er echt niet voor hoor…

 22. Melchett

  En dat heeft economie gestudeerd.

 23. Curryworst

  Nou Jandino, dit staat jou ook allemaal te wachten…
  Geen tv-contract, geen voorstellingen, te groot huis, te poenerige auto.

 24. Nick

  Geld als water en alles verneuken.
  Doe je dat als tiener of twintiger kan ik nog iets van begrip hebben maar dit is echt lachwekkend.

 25. keet

  Tante Es mag je toch niet meer spelen, een man die zich als vrouw voordat kan natuurlijk niet meer sinds een paar weken.

 26. Patrick

  Je kan ook een gewone baan nemen.

  Maar meestal ga je dan scheiden…..

 27. snoezigkleinhertje

  Deze man voelt zich al gediscrimineerd als hij door de politie woord aangehouden dus er zal nu ook wel racisme in het spel zijn.

 28. Bart van der Laar

  Ach, wat minder met zijn neus in de ‘Vim’ en het komt helemaal goed

 29. anoniem

  Ach ja, de meeste mensen zullen nooit voor 1000-en euro’s per dag winkelen, dus heeft hij dat toch maar mooi even mogen meemaken.. :-)

 30. Johanneke van Es

  Typisch Jörgen Raymann. Altijd anderen de Zwarte Piet toespelen. Je had gewoon je eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en niet al je poen moeten verbrassen aan onzinnige zaken om “vrienden” te imponeren.

 31. Piet Pannelap

  Gelukkig kan ie binnenkort bijklussen als Soewarte Piet.

 32. nico

  Ga dan folders bezorgen.

 33. anoniem

  @Johanneke van Es: Veel rijken gaan wanstaltig met hun geld om.. Het is dan ook vaak niet vanwege hun kwaliteiten dat ze zo veel geld binnenkrijgen, maar meer een netwerkje dat elkaar in stand houdt.

  Er daar kun je dus ook uitgedonderd worden.. :-)

 34. Jack Hiemstra

  Nou ja, gewoon een andere bril op en haar niet meer pikzwart verven. Incognito naar de action en wibra. Net als gewone mensen. Met het OV , mondkapje voor en niemand stelt rare vragen over corruptie in Suriname aan je👍

 35. Lariekoek

  @Bears’den
  Donkere mensen kunnen gewoon minder goed met geld omgaan? Ik ken zat blanke mensen met dezelfde euvel. René van der Gijp was door zijn geld heen en werd gered door een boek en het programma VI. Hetzelfde geldt voor Wim Kieft. George Best is ten onder gegaan aan drank en vrouwen en hetzelfde geldt voor Paul Gascoigne. Marco Borsato en Guus Meeuwis waren ook failliet. Zelfs een grote concern als Vroom & Dreesman ging failliet.

 36. azijnzeiker

  Lariekoek jij mist vind ik toch wel een belangrijk punt, er zijn meer blanke mensen met veel geld dan donkere. En nog wat ik zie dat je 6 namen typt die blank zijn, kan je dat ook doen met 6 donkere mensen?, ik ben benieuwd naar die 6.

 37. critikast

  Geen greintje medelijden met Rayman. Hij doet namelijk hetzelfde als veel BN-ers doen. Het geld stroomt binnen, zij zijn te weinig intelligent om daar verstandig mee om te gaan. Doen wat simpelen van geest het liefst doen als ze geld hebben: boven hun stand leven, zo veel mogelijk imponeren met aankopen boven hun stand en bovendien neerkijken op ons, gewone hardwerkende mensen. En als de geldstroom stopt, bijvoorbeeld bij gebrek aan talent, vallen ze in een gat, maken schulden en gaan janken, klagen en in de slachtofferrol kruipen. Rot op Rayman…schouders recht en op naar UWV !

 38. Ruud Steunassen

  Door zijn rijkdom ging hij naast zijn schoenen lopen, bekende hij in in 2017.
  Waren het bloemetjesschoenen?

 39. Ge Nomen

  Geen bijstand, geen schuldsanering, wel vakanties. Ik denk dat het allemaal wel meevalt.

 40. Joop de viroloog

  Niet goed naar tante Es geluisterd, die wist het zo goed )

 41. Sookie Stackhouse

  Misschien kun je Adwaasie om geld vragen Jurgen Talentloos!

 42. Xxxx

  Ik hoorde van de week van een Surinaamse man dat ze in Suriname totaal geen moeite hebben met Sinterklaas en Zwarte Piet. Sterker nog ze doen er allemaal aan mee! Maar het “uitschot” wat hier zit maakt overal een drama van. Aldus de Surinaamse man waar ik als blanke al jaren mee bevriend ben.

 43. Dirk2

  Nou ja, wel verkeerd met geld omgegaan dan, maar Jorgen maakte toch wel leuke programma’s om naar te kijken.

 44. Annoniemus

  Het was wachten op het moment dat Tante Es ook zou gaan klagen , ga terug naar je eigen land zou ik adviseren , waar van ze zelf altijd met tranen in de ogen zeggen dat ze het zo missen !

 45. Geilneef

  Wel knap dat hij met zo weinig talent,zoveel geld heeft kunnen verdienen

 46. Van Halen

  Jij hebt bijna geen inkomen omdat je ook bijna geen humor hebt, verder dan een verkleedpartij als tante Es kom je niet. Daar lachen zwarte mensen keihard om maar blanke mensen vinden dat ongein.

 47. Van Halen

  En,oja, wat goed dat de mensen weer gekozen hebben voor Ronnie Brunswijk als leider, zo verstandig om een crimineel voor een andere crimineel in te leveren. Zeer verstandig van het Surinaamse volk. Ze leren het dus ook nooit!

 48. Teuntje

  En velen met jou

 49. Nordberg

  Probeer in vrouwenkleding op straat wat bij te verdienen.

 50. AxelF

  Gewoon 5 dec een schoen zetten

  Wie wee

 51. Ikke

  Och, wat zijn ze allemaal zielig als het tegen zit eigen schuld, dikke bult, en de gewone onbekende Nederlander die er door de corona crisis zo meteen uitgedonderd wordt, die moet zich maar zien te redden, bijstandsuitkering is ook niet je van het en de meesten hebben niet zo’n salaris gehad dat ze veel over konden houden. En iedereen in de zorg die zich 6x in de rondte gewerkt heeft en eenmalig 1000 euro krijgen, de regering moest zich schamen, zo meteen weer wel kapitalen naar het buitenland voor steun. Leer je les, pas beter op je zuurverdiende centen, heb je in geval van nood nog iets! Zelfs degene die zeker iets extra’s verdienen laten ze stikken.

 52. BRAAK

  Begin je weer eikel, ga bij je vriendjes Jandino en Akwasi om geld bietsen.

 53. Jordao

  Misschien is dat juist voor deze BN’ers even goed dat ze weer hun plek weten. Walgelijk dat als ze BNNers zijn meteen verwaand lopen doen of lijden aan zelfoverschatting. En fan elke dag voor 1000den euro ’s elke dag inkopen gaan doen ben je niet goed bij je hoofd. Humoristisch vind ik hem ook niet eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.