NOS-journalist woest: ‘Mijn dochter moest naar opvang!’

Joost Schellevis, de Daniël Verlaan van de NOS, ergert zich er dood aan als andere media zo gemakkelijk aan de haal gaan met zijn primeurs. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Het breaking news van gisteren, dat de online lijsttrekkersverkiezing van het CDA opnieuw gedaan wordt vanwege het risico op manipulatie, komt bij Schellevis vandaan. Hij werkte hard aan de primeur, bracht zelfs zijn dochter naar de opvang en krijgt nu niet de erkenning die hij verdient.

Het zit echt niet lekker bij Schellevis. “Ben niet de eerste die zal klagen over gebrek aan bronvermelding. Vaak kinderachtig. Maar toch jammer dat sommige media nu net doen alsof het nieuws over de CDA-verkiezing uit de lucht komt vallen.

De journalist heeft heel veel uur in zijn primeur gestopt. “Sinds dinsdagmiddag vrijwel non-stop bezig geweest met dit nieuws. Opvang moeten regelen voor m’n dochter om tot ’s avonds laat door te kunnen werken. Nieuws verifiëren, nieuwe beveiligingsmaatregelen van het CDA checken met behulp van onderzoekers (spoiler: ze werkten niet).

Al dat werk leidde tot een mooi artikel op de NOS-site, maar andere media schoffeerden hem en zijn omroep. “Wat doen sommige media? Wat doet het AD, wat doet De Telegraaf, wat doet NRC? Die stoppen tien minuten tijd in het overtikken van het nieuws en halen de bronvermelding van de NOS weg (dat kost moeite, want het ANP vermeldt dat wel). Dat ‘mag’, want het CDA heeft het bevestigd. Maar het is wel een beetje suf.

Welke media deden het wél goed? “Moet ik ook wel de media doen die het wel eerlijk doen: Volkskrant, NU.nl, Trouw, Tweakers ❤️. En ja, ik weet dat het bij de NOS ook wel eens fout gaat 😉.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen