NOS-journalist woest: ‘Mijn dochter moest naar opvang!’

Geplaatst op do 09 jul 2020 om 10:15

Joost Schellevis, de Daniël Verlaan van de NOS, ergert zich er dood aan als andere media zo gemakkelijk aan de haal gaan met zijn primeurs. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Het breaking news van gisteren, dat de online lijsttrekkersverkiezing van het CDA opnieuw gedaan wordt vanwege het risico op manipulatie, komt bij Schellevis vandaan. Hij werkte hard aan de primeur, bracht zelfs zijn dochter naar de opvang en krijgt nu niet de erkenning die hij verdient.

Het zit echt niet lekker bij Schellevis. “Ben niet de eerste die zal klagen over gebrek aan bronvermelding. Vaak kinderachtig. Maar toch jammer dat sommige media nu net doen alsof het nieuws over de CDA-verkiezing uit de lucht komt vallen.

De journalist heeft heel veel uur in zijn primeur gestopt. “Sinds dinsdagmiddag vrijwel non-stop bezig geweest met dit nieuws. Opvang moeten regelen voor m’n dochter om tot ’s avonds laat door te kunnen werken. Nieuws verifiëren, nieuwe beveiligingsmaatregelen van het CDA checken met behulp van onderzoekers (spoiler: ze werkten niet).

Al dat werk leidde tot een mooi artikel op de NOS-site, maar andere media schoffeerden hem en zijn omroep. “Wat doen sommige media? Wat doet het AD, wat doet De Telegraaf, wat doet NRC? Die stoppen tien minuten tijd in het overtikken van het nieuws en halen de bronvermelding van de NOS weg (dat kost moeite, want het ANP vermeldt dat wel). Dat ‘mag’, want het CDA heeft het bevestigd. Maar het is wel een beetje suf.

Welke media deden het wél goed? “Moet ik ook wel de media doen die het wel eerlijk doen: Volkskrant, NU.nl, Trouw, Tweakers ❤️. En ja, ik weet dat het bij de NOS ook wel eens fout gaat 😉.

Foto: NOS
21 Reacties op “NOS-journalist woest: ‘Mijn dochter moest naar opvang!’”


 1. Casper

  Telegraf en AD doen dat dagelijks. NRC gaat ook wat kwaliteit betreft snel achteruit.

 2. Willie

  Journalist zijn bij de NOS lijkt me al zo onbetrouwbaar sujet. NOS haalt al het nieuws weg bij CNN ieder geval over Trump maar alleen als het negatief is.
  Wat erg trouwens hij moest een keer hard werken. en dat allemaal voor een corrupte verkiezingen bij het CDA.

 3. Maarten

  @ Willie leert niets. Blijft een Jihaatprediker.

 4. Winterklaar

  Aan je werk vlerk.

 5. Pettie Fart

  Dat heb je als je zo graag kinderen moet hebben. Je leven is voorbij. Punt.

 6. Willie

  Nooit iets van gelezen bij de NOS gaat zo vent veel tijd in een knullige verkiezing van het CDA stoppen

  Dagelijks 58 moorden in Zuid-Afrika
  In Zuid-Afrika worden dagelijks gemiddeld 58 mensen gedood door criminelen. Dat is zes keer meer dan in de VS. Veertig procent van de slachtoffers is blank, waarvan de meeste gedood worden door zwarte daders. Het geweld is niet in de laatste plaats gericht op blanke Boeren.
  Volgens de Boerenbond Transvaal TLU SA zijn tussen 1990 en mei 2020 in totaal 5.437 aanvallen op boerderijen gepleegd. 2.067 Boeren werden gedood. Dit cijfer is exclusief de gedode landarbeiders. Andere bronnen spreken zelfs van 3600 slachtoffers. Alleen al in de eerste helft van dit jaar zijn er minstens 156 aanvallen op boerderijen geweest en 24 moorden, ondanks de strenge uitgangsbeperkingen in Zuid-Afrika als gevolg van de Corona-epidemie. Enkele recente voorbeelden illustreren de wreedheid waarmee de daders optreden tegen hun meestal blanke slachtoffers:

 7. Marc

  The winner takes it all, the loser Schellevis standing small.

 8. Victor

  Joost heeft 100% gelijk. Bronvermelding en ‘credits where credits due’. Ontbreekt te vaak.

 9. MolTalk

  Dikbetaalde ambtenaar moet niet zo huiliehuilie doen.

 10. mcp

  Beaujolais primeur is ook niet te zuipen.

 11. Von Metternich

  Joost toch. Jouw salaris wordt betaald van het geld dat door de belastingdienst geroofd wordt van mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, van wie velen nooit gevraagd hebben om een publieke omroep. Jouw primeurs worden dus bekostigd van gelegaliseerde diefstal en het feit dat jij je salaris accepteert maakt jou niets minder dan een heler. In plaats van een grote mond op te zetten zou je ook nederig om vergeving kunnen vragen.

 12. Wendy's dealertje

  Wat een jankert

 13. Jannie Venijnig

  De nos/po is de pruttelige na prater van CNN en BBC, een nietszeggend links huilenbalken-clubje van knielende bange linksmensjes. Bang voor islam en zwartjes. Dat is die nos en po gespuis en alles wat er tegenaan schurkt.

 14. Lariekoek

  @Willie
  2067 blanke boeren zijn in 30 jaar tijd gedood. Dat is gemiddeld 7 per jaar. Als je dat vergelijkt met de Indianenstammen die in Amerika zijn weggevaagd, zodat de Europeanen Amerika in handen kon krijgen, dan valt het aantal doden in Zuid-Afrika nog mee.

 15. Ad

  Mooi dat Schellevis nog even de leden van de twee vriendenclubjes noemt. En alsof zijn clubje zoiets nooooooit zou doen. Ha, ha.

 16. Simon Dekker

  Joost wilde gewoon een nieuwe bokaal hiermee in de wacht slepen.

  Narcistische engerdjes bij de NOS. Schoon schip in dat pand.

 17. Willie

  Lariekoek
  do 09 jul 2020 om 13:59

  Ik lees dat je gezakt bent voor de reken toets

 18. Meester

  @ Willie
  En jij voor de taaltoets.
  Rekentoets. Één woord.

 19. Willie

  Meester
  do 09 jul 2020 om 15:00

  Zo hebben we allemaal wat toch.

 20. 123

  Ik vind in dit soort situaties het altijd chique dat je gewoon aan bronvermelding doet, of het nou hoeft of niet. Wat is er op tegen om iemand het krediet te geven die hij/zij verdient?

 21. Daaristieweer

  Is dit een grap?

  NOS is Fake Media.
  Die zogenaamde ‘anonieme’ ethische hacker is een slimme truc van de mensen die coûte que coûte dictator HUGO aan de macht willen.

  Bleek dat Omzigt dik ging winnen. Vandaar deze stunt. Staat ons nog wat te wachten als deze Landverrader de macht grijpt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.