Rutte weer met coronapersco, dit denkt Evert ervan

Na een korte zomerstop van anderhalve maand gaat de periodieke tv-coronapersconferentie van Mark Rutte vanavond weer verder. Om 19.00 uur is de premier er weer, op alle grote netten. Wat gaat hij dit keer zeggen? Worden er toch bepaalde maatregelen weer teruggedraaid? Moeten we met een mondkapje gaan rondlopen? Of komt hij alleen met een waarschuwing? Evert Santegoeds van het showbizz- en coronaprogramma Shownieuws verwacht geen grote dingen.

Evert denkt dat Mark vooral zal waarschuwen. Een mondkapjesplicht, zoals Patty Brard die verwacht, komt er volgens Evert niet. “Nou, dat denk ik niet, want dat zou haaks staan op het beleid dat tot nu toe gevoerd is.”

Wat gaat de premier wél zeggen? “Ik denk dat hij gaat zeggen dat het toch wel heel erg van belang is dat het fout gaat, dat het toch wel heel erg van belang is dat we ons houden aan die 1,5-meter-regel, maar wat hij verder gaat zeggen…”

Dan: “Ik denk dat hij het toch regionaal zal willen houden. Niet dat er voor heel Nederland weer grote lockdowns komen. Als het ergens uitbreekt, dat je in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag dan allerlei beperkende maatregelen krijgt. Maar het hele land in lockdown…”

Collega Mark Labrand is wel voor mondkapjes. “Ik merk zelf – ik ben net in Parijs geweest – dat je minder aan je gezicht gaat zitten als je een mondkapje op hebt.”

Evert: “Nou, ik vind het wel een opgave zo’n ding hoor. Zeker met de hitte die eraan komt. Ik blijf liever weg uit drukke gebieden dan dat ik met zo’n ding op ga lopen de hele dag.”

De coronapersconferentie van Mark Rutte is om 19.00 uur te zien op NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Foto: NOS, SBS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen