Astrid Joosten: ‘Ben ik op één na oudste vrouw op tv?!’

Astrid Joosten kijkt even raar op als Veronica Magazine haar vraagt hoe ze het vindt dat ze ‘de één na oudste vrouw op televisie is’. “Wie is de oudste dan?“, vraagt de 62-jarige NPO-ster. Daarop noemt de interviewer van dienst de naam van Loretta Schrijver, de RTL-presentatrice die momenteel 64 jaar is. Astrid reageert met ophalende schouders: “O, oké. Maar mijn leeftijd is totaal geen issue voor mij. Het speelt voor mij helemaal niet. Ik ga gewoon lekker door“, zegt ze.

Heel blij zal Astrid niet geweest zijn met de interviewer, want die schat haar kennelijk ouder dan tv-dames als Janny van der Heijden, Jette van der Meij en Patty Brard, die alledrie 65 jaar oud zijn.

Gelukkig maakt de interviewer het snel goed met een compliment: “Jij doet het nog altijd erg goed bij de mannen.”

Astrid: “Is dat zo? Nou, heerlijk. Vind ik leuk om te horen. Zoals alle vrouwen dat leuk vinden om te horen.

De interviewer: “Er was een tijd dat je het niet zo leuk vond als het over je uiterlijk ging.”

Astrid: “Ja, als je jong bent, dan wil je vooral dat je talent gezien wordt – dat gepraat over je uiterlijk vind je dan zo oppervlakkig. Nu ik wat ouder ben, weet ik dat mijn talent inmiddels wel wordt gezien en vind ik die complimenten heerlijk.

Tot slot: stapt ze nog een keer over naar de zender van haar goede vriend John de Mol als hij haar een aanbod doet? “Dan blijf ik toch bij BNNVARA. Ik heb weleens een gesprek gehad met John maar ik wil inhoudelijke programma’s maken en daarvoor moet je niet bij de commerciëlen zijn.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen