Marcel Gelauff: ‘FvD en PVV voeden wantrouwen NOS’

Geplaatst op do 23 jul 2020 om 9:30

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, heeft het idee dat de rechts-populistische partijen Forum voor Democratie en PVV het wantrouwen tegen zijn nieuwsomroep voeden. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Marcel vindt het niet leuk dat er steeds meer vraagtekens worden geplaatst bij de berichtgeving van de NOS en vindt dat mensen de omroep gewoon met rust moeten laten. Hij hekelt de ophitsende rol van Thierry Baudet en Geert Wilders.

Media als de NOS zijn niet de vijand, benadrukt Marcel. “Een deel van de politiek voedt dit en werkt mee aan dat vijandbeeld.

Hij noemt man en paard. “In Amerika zien we Trump het doen, maar in Nederland zien we dat Forum voor Democratie en de PVV het wantrouwen richting de journalistiek voeden door uit te spreken dat wat wij zouden doen niet valide zou zijn en dat we een agenda hebben, wat allemaal onzin is.”

De NOS-redactie is volstrekt onafhankelijk, vervolgt hij. “Dat staat in de wet, dat zijn we, zo functioneren we. De politiek zou juist nu, in een tijd dat de tegenstellingen steeds groter worden, voor de journalistiek moeten staan, in plaats van de tegenstellingen vergroten en dat misbruiken.”

‘NOS faalt als een malle!’

Deze uitspraken van Marcel leiden tot vrijwel uitsluitend kritische reacties op Twitter. “Ik vertrouw de NOS al jaren niet meer. Agendajournalistiek, machtspropagandaverlengstuk, EU-retoriek, kartelpolemiek, diversiteitsziek en Jip- en Jannekedialectiek. ‘Volstrekt onafhankelijk’ is gewoon de zoveelste leugen van deze topambtenaar van het Ministerie van Mediasturing“, briest GeenStijl’s A-ster Bart Nijman.

Opiniemaker Syp Winia: “Als de hoofdredacteur van de nieuwsafdeling van de nationale publieke omroep zegt ‘volstrekt onafhankelijk’ te zijn EN zware beschuldigingen uit tegen bepaalde in het nationale parlement vertegenwoordigde partijen mag je dan verwachten dat hij daar overtuigend bewijs voor heeft?

Blokkeerfries Jenny Douwes: “Feit: sinds 2017 is Marcel Gelauff met zijn NOS niet in staat om de Nederlandse burgers te informeren over belangrijke informatie rondom de Blokkeerfriezen-zaak. Ongeïnformeerd of niet onafhankelijk; beide keren zeer kwalijk.

Mediaparia Jan Roos: “NOS brengt vaak fakenews. Daarnaast is intimidatie van media al jaren doodnormaal. Alleen toen ging het over PowNed en GeenStijl en kraaide er geen haan naar. Wat zeg ik, het werd toegejuicht.

Opiniediva Marianne Zwagerman: “Nee Gelauff, jij had al lang ontslagen moeten worden. Je club faalt als een malle. Hoeveel fouten mag een hoofdredacteur maken? Dat falen niet wordt aangepakt creëert vijandigheid. Wij kunnen ons abonnement op de NOS niet opzeggen hè.

Foto: NOS
89 Reacties op “Marcel Gelauff: ‘FvD en PVV voeden wantrouwen NOS’”


 1. q8

  jaja, en gij geleuft dat ???

  wie kijkt er nog naar staatsomroep ???
  alleen een paar dementen en analfabeten

 2. Derhal Flynn

  Weergeven van wat de man in de straat denkt of vindt proberen ze wel met de NOS-plofkap, alleen de conclusie die ze er daarna uitfilteren…
  Als er met Jenny Douwes nog zo’n 95% van de Nederlanders voor het behoud van het klassieke sinterklaasfeest is dan vind ik het raar dat er ieder jaar door de NOS wordt gehamerd op verandering. Verandering voor wie?
  Verandering voor die 2 á 3 procent die bepalen wat de NOS moet uitdragen en vertellen aan de kijkers?
  Die kijkers voelen zich niet gehoord en niet meer vertegenwoordigd. De wereld is groter dan de tafel van DWDD en M, en de kleine incrowd die zich daar komt profileren.

 3. CB

  Mja. Gelauff heeft een punt, maar werkt het zelf ook in de hand. Van de NOS wordt verwacht een onafhankelijk, pluriform aanbod te brengen waarin zowel links als rechts gehoord worden. Als het beeld bestaat dat de NOS vooral links georienteerd is (wat ik overigens niet exact weet), dan is het evident dat groepen als PVV en FvD op de populisme-toer gaan.

 4. Hoer

  Ach wat sneu …de linkse propoganda omroep van de regering komt erachter dat ze steeds meer worden uitgekotst door de mensen die hun salaris betalen. Oprotten met de fake news NOD/NPO!!

 5. Wilfred Gemeen

  Heb het gezien, slecht uitgewerkt onderwerp. Van alles werd door elkaar gehaald. Eest de suggestie dat boeren aan het dreigen waren maar dat bleek ander tuig te zijn die vervelend doen. Vervolgens ging het over dat andere niet zoveel last hebben (RTL Nieuws) en dat dan heel huilie huilie gebracht. Vervolgens klagen dat ze heel onafhankelijk zijn omdat dat immers moet van de wet en dat dat dan dus ook zo is. Zelfkritiek waarom RTL Nieuws blijkbaar minder last heeft was er niet, want onafhankelijk. Mij als kritische burger valt op dat NOS snel ronkende persberichten overneemt als nieuws. Ben recent van mijn stoel gevallen toen Vattenfal een 2 minuut durende reclamespot kreeg in het NOS nieuws over windmolens op zee. Gênant was dat.
  Blijf GVD met je poten van journalisten af maar Gerlauf mag ook zelf kritisch worden. Verder mogen ze ook wel minder neerbuigend doen, danwel juist boos worden, als er een Powned verslaggever wordt bedreigt want dat mag wel van Gerlauf.

 6. G.ossip

  De NOS mag zeker gewantrouwd worden,waar waren zij toen 2 weken geleden in Parijs zwaar werd gevochten en de boel vernield om het Corona beleid in Frankrijk? Onvreden in Frankrijk word steeds groter en feller,Daar heeft geen 1 zender aandacht aan besteed,wel keer op keer inwrijven dat we gemuilkorfd moeten worden met een mondkapje,

 7. CB

  Een ander punt is dat de journalistiek als geheel zich misschien wel opnieuw moet uitvinden. De tegenstelling links en rechts: is dat niet heel erg jaren 50? We leven in een tijdperk waarin we vooral zoeken naar antwoorden op vragen: oplossingen voor problemen en vraagstukken. In die zin zou de NOS het constructive journalism moeten omarmen en vandaaruit verder werken aan een vorm waar kijkers zich in herkennen.

 8. Marianne

  Er zijn gebeurtenissen die het nieuws niet halen. Dat is toch niet de schuld van een ander. Zo hoorde ik niet van de NOS en de kranten van die bijeenkomsten in de bergen van Zwitserland die daar plaatsvinden sinds de jaren 50 , net als andere toonaangevende conferenties en denktanks waar ook journalisten aanschuiven op de voorwaarde dat zij hun mond houden. Wil je geloofwaardig zijn dan moet je niet aan censuur doen.

 9. Corry Jankbal

  Het zijn de leugens, de zelfcensuur, en de door PvdA / D66 / GroenLinks “journalisten” gemanipuleerde verslaggeving van de NPO die het populisme voeden. Niet andersom.

  Maar wel lekker makkelijk om vroeger Geert, en nu vooral Thierry overal de schuld van te geven.
  En Trump natuurlijk. De bron van alle kwaad volgens alle zelfbenoemde fatsoens- en deugmensen bij de NPO.

 10. Piet

  Veel mensen vallen dus op dat NOS/NPO niet vertrouwen is en propaganda omroep is

 11. Jantje

  Dat journalisten bedreigd worden is al jaren aan de orde maar als dat speelt in achterstandswijken in bepaalde steden door bepaalde gropen (waar het begonnen is) hoor je hem niet. Nee nu het over de boeren gaat komt hij er mee en dan gelijk weer linke aan partijen. Meneer ‘divibokaal’ bewijst geoon zo weer de vooringenomenheid en de agenda van de NOS

 12. Huib

  De NOS neemt geen neutrale positie in. De machtspositie is echter verdwenen doordat mensen zich nu breed kunnen oriënteren op internet. Gelukkig maar.

 13. Matthijs Zelf.

  Denk erom dat hij gelijk heeft die populisten willen NL overnemen, maar vergeet het maar, de mensen zijn echt niet allemaal gek.

 14. Matthijs Zelf.

  Wie zit te wachten op mensen als FvD PVV die Rusland steunen stel Communisten.

 15. Joe Banana

  Ik heb zelf jarenlang vertoefd in NPO kringen, maar ook in andere media. Het klopt helemaal dat men daar een breed gedragen en algemeen links progressieve opvatting heeft over kwesties als diversiteit, immigratie en noem het maar op.. Die opvatting zie je terug in de berichtgeving, vaak worden allerlei zaken onder de pet gehouden of verdraaid. Denk maar aan aanslagen in binnen- en buitenland waarbij blank extremistische daders veel meer onder de aandacht worden gebracht dan islamitische strijders.
  Dit gaat al jaren zo, maar alles wordt beter zichtbaar door de polarisatie van meningen in de afgelopen jaren. Van de NPO zou je iets meer zelfkritiek mogen verwachten.

 16. xandertje

  Dat de publieke omroep LINKS is dat is geen mening dat is een feit. Dat de NPO dit in hun programma’s laat merken is ook een feit. Dus kijk eens in de spiegel meneer Gelauf. Alles wordt vanuit een D66/GL/PvdA hoek/visie gemaakt.

 17. Barend

  Extreem rechts onder aanvoering van Duk Telegraf zaait haat.

 18. .WEST*

  De gewone kijker heeft gewoon gelijk, weet precies alles van de NOS, hoe ze te werk gaan, hoe de journalistiek in elkaar zit, hoe ons omroepbestel werkt, hoe links de NPO wel niet is , Neen de gewone kijker zou hier het roer moeten overnemen op het mediapark , ook van RTL en Talpa , Dan pas gaat alles volgens wens van de kijker ! wordt er ook nooit meer geklaagd en kan MC opgeheven worden !

 19. Minder of Mirjam

  Het zijn ook wel dezelfde kansloze tokkies die het altijd roepen he?

  Blokkeerfries Jenny Douwes is gewoon een aandachtshoer die niet tegen haar verlies kan. “NOS [is] niet in staat om de Nederlandse burgers te informeren over belangrijke informatie rondom de Blokkeerfriezen-zaak”. Alsof er nog IEMAND geïnteresseerd is. De wereld staat in brand en deze paardendrol denkt dat de NOS tijd heeft om haar NIKS-case 24/7 op tv uit te zenden. Compleet geschift.

  Jan Roos een totaal mislukte, zelfs door zijn familie uitgekotste fake politicus die helemaal niets kan, zelfs niet voor de 12 kijkers van Powned.

  Marianne Zwagerman vergeet altijd dat ze net zo elitair is als het volk waar tegen ze ageert. Hypocriete doos.

 20. Klaas

  Marcel Gelauff zegt: ““In Amerika zien we Trump het doen”

  Heeft Marcel een bord voor zijn hoofd?

  In de VS zijn het overgrote deel van media zeer anti-Trump en dat word door deze media openlijk beleden. Alles wat Trump doet word bekritiseerd en in een slecht daglicht geplaatst.

  Zenders als CNN en MSNBC demoniseren Trump 24 uur per dag . Vandaar ook dat “journalisten”van deze zenders (verkapte) anti-Trump activisten worden genoemd. En van deze z.g objectieve zenders neemt de NOS vaak het nieuws uit de VS over.

  En voor deze constatering hoef je geen Trump supporter te zijn. Dat Marcel dat niet ziet zegt al genoeg over Marcel.Wat de NOS betreft is het duidelijk dat ze een linkse agenda hebben en deze agenda promoten en het nieuws dus eenzijdig belichtten.

 21. StefanV

  Er is één organisatie die nog veel meer dan de PVV en FvD het wantrouwen in NOS-berichtgeving voedt. En dat is de NOS zelf. Vooral de laatste maanden was extra goed zichtbaar dat NOS vaak journalistiek verruilt voor activisme.

  Herhaaldelijk heeft de NOS bepaald nieuws uitvergroot, opgeklopt of selectief gebracht om dienstbaar te zijn aan een bepaalde agenda, cq. een bepaald wereldbeeld. Dat wat in het straatje past wordt groots vermeld. Dat wat niet in het beeld past, wordt genegeerd of afgezwakt. De voorbeelden zijn legio, maar vooral rondom de dood van George Floyd en het Black Lives Matter-circus was het goed zichtbaar.

  Gelauff moet de bal niet neerleggen bij politieke partijen die de partijdigheid van de NOS aankaarten. Hij moet werk maken van een écht objectieve, neutrale nieuwsorganisatie.

 22. aldus

  Zijn ze in Amerika 20-30 jaar geleden ook mee begonnen: op feiten gebaseerde journalistiek zwart maken. Daar is dat land en vooral de politiek een heel eind mee opgeschoten. Een president die in de 3,5 jaar dat hij er zit aantoonbaar bijna 15.000 keer gelogen heeft. Het NOS journaal ‘links’. Totale onzin. Lees het eerste commentaar onder dit bericht en je weet precies waar het over gaat. ‘3-5%’ zegt Derhal. Verschillende onderzoeken laten zien dat het al 50% is. Journaal bericht over de discussie, ze heeft geen standpunt ingenomen maar berichten over wordt al gezien als ‘links’ etc.

 23. Wim Lubbers

  Ooit waren het enkel de linkse beroepsdemonstranten die de aandacht trokken. Nu zijn het de boeren en de anarchisten van de anti-lockdownbeweging, aangevuld met relschoppers. Steeds weer hetzelfde verhaal en toch draaft de pers op. En ’s avonds komen ze uitgebreid aan bod in het Journaal en de actualiteitsrubrieken en mogen ze aanschuiven bij talkshows. Ze hebben geen enkele reden tot klagen over aandacht.
  Beschuldigingen van nepnieuws zijn zelf nepnieuws.

 24. .WEST*

  @ Piet, veel mensen vallen dus op…..
  Neen de kijker heeft zelf geen mening over de NOS/ NPO ,maar verneemt het via de geschreven pers , lieden en lobbyisten die tegen de NPO zijn , en iedereen hobbelt daar achteraan ,en praten elkaar na als papagaaien.

 25. Marianne

  Door buitenlandse media werd ik op de hoogte gesteld van conferenties waar Nederlandse schoolboeken en media over zwegen. Het is de taak van de media om haar geloofwaardigheid te herstellen. Begin eens met een documentaire over het European Management Forum.

 26. robb

  Dit is heel zorgelijk het betekend dat heel veel alleen maar gecensureerd nieuws krijgen via sociaal media en nooit naar nos of rtl nieuws kijken , de haat tegen de nos/npo word ingewreven door Martin Bosma en wilders ook Baudet maar die gaat wel in talkshows zitten , Trump doet niet anders dan alles wat hem niet uitkomt fake nieuws te noemen en dat komt hier ook heen .

 27. Matthijs Zelf.

  Geloof me de meeste werknemers bij de NOS zijn VVD.

 28. Dirk2

  Wow… NOS, stop gewoon met fake news!

  Hoor en wederhoor lapt het NOS al heel heel lang aan hun laars, dan ben je niet objectief, dan ben je ook geen journalist medium meer.

  En ik ben totaal niet PVV en FvD gezind.

 29. Matthijs Zelf.

  Dirk2 je preekt wel als PVV en FvD het zijn net allemaal papegaaien.

 30. Minder of Mirjam

  Dirk2 stop gewoon met roeptoeteren van PVV en FvD onzin.

 31. Matthijs Zelf.

  Dat is een van de papegaaien van PVV en FvD.

 32. Annoniemus

  De NOS heeft geen flauw benul wat er echt in de samenleving speelt , bv dat je als Nederlander altijd achtergesteld word tegenover buitenlanders en dat het vrije woord niet meer mag , enz enz , als Nederlander ben je gekneveld in je eigen land !

 33. Fact Checkers

  Lees zelf wat de onderzoeksbureaus ervan maken.
  Klik op de link in de naam Fact Checkers.

 34. Dirk2

  @Matthijs Zelf,

  Idd, FvD vindt het geen enkel probleem dat Rusland regelmatig met een gevechtsvliegtuig in ons luchtruim komt… dat is absoluut geen bedreiging hoor (kuch kuch).

 35. Dirk2

  @Matthijs Zelf.

  Wellicht dat jullie mij na papegaaien, want dit verkondigde ik al heel lang geleden al.

  Jij zit kennelijk alleen maar op een zolderkamertje en maakt verder niets mee, ik heb al diverse artikelen gelezen van het NOS over iets waar ikzelf bij ben geweest… geen 1 woord of zin in het artikel was juist.

 36. Huismaker

  Geweldig. Net geluisterd naar journalistenforum Radio1 over de NPO. “We hadden veel meer respect moeten hebben voor Geert Wilders, We hebben hem jarenlang gedemoniseerd waarvoor hij al 16 jaar 24/7 bewaakt. Daar hebben we spijt van. Iemand heeft het recht op een eigen mening. Net als destijds Janmaat en Fortuyn hebben we die mensen moedwillig kapot gemaakt. En dat spijt ons”…

  Of werd er iets anders verteld, zoals slachtoffertje spelen als afleiding ?

  De meeste mensen kennen de riedeltjes van de door ons betaalde NPO wel.
  Daarna ging Radio1 weer verder met Trump, Trump, Trump, Trump en Trump.

 37. Dirk2

  Maargoed, het extreem linkse bolwerk at work op MC zo te zien 😂

 38. Stille meerderheid

  Een uitspraak van Gelauff, die mij veel inzicht gaf in zijn denkwijze:”Collega’s, de NOS is een publieke nieuwsorganisatie en dat betekent dat het onze opdracht is nieuws te maken voor iedereen in Nederland.”

  Verslaggeving is het vertellen of opschrijven van de stand van zaken, en het duiden gebaseerd op feiten. Nieuws maken, zoals meneer Galauff zegt, is het brengen van een visie of overtuiging, waarbij je voorrang geeft aan feiten en duidingen die jouw visie ondersteunen. Je laat daarbij onderwerpen, feiten en duidingen weg die niet in jouw visie passen.

  Nu heeft alle verslaggeving wel een kleurtje, daar ontkom je niet aan want ook journalisten zijn mensen. Echter, nieuws maken gaat alleen maar om de mening van de journalist en redactie. Een ander woord voor nieuws maken is propaganda: “een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie” (bron: wikipedia).

  Het lijkt er verwacht veel op dat uw tegenstanders u beschuldigen van het maken van propaganda, meneer Gelauff. U wijst nu met 1 vinger naar anderen. Dat betekent dat u met 3 vingers naar uzelf wijst. Misschien moet u eerst eens zelf in de spiegel kijken?

 39. robb

  15 jaar gelden was alles heel simpel je was ondernemer of veelverdiener was je vvd , ging je naar de kerk was je cda de rest was pvda of d66 met een paar kleine partijen aan de flanken , nu loopt een groep conservatieven links en recht door elkaar naar pvv en fvd die door hun standpunten waar ze niet van af stappen nooit gaan regeren zodat hun kiezers zich nog meer gaan afzetten tegen de maatschappij .

 40. G.ossip

  @Stille meerderheid,chapeau voor deze reactie👍

 41. .WEST*

  @ annoniemus Ja alsof we onder het bewind van franco leven zeker !
  wees blij dat u kan en mag schrijven en spreken wat u wilt, in andere landen had u 25 cel gekregen, maar Nederland is echt een klaagland geworden! De meeste klagers zien hun eigen vrijheden niet meer, en als je je laat knechten door Medelanders, zoals het verbieden van ZW. PIET dan ligt dat aan je zelf, als je je niets laat voorschrijven,door een paar zwartjoekers, leef je vrij en blij

 42. Bennie

  Gelauff wijst te nadrukkelijk naar anderen.
  Hij slaagt er zelf niet in om volledig onafhankelijke programma’s te maken. Te regelmatig laat de NOS zich leiden door (staats)factoren.

  Een klein dieptepunt was de uitzending van Nieuwsuur gisteren waarin de kijker een portret van Ernst Kuipers (Erasmus MC) kreeg voorgeschoteld. Het journalistiek portret was ver te zoeken. Het item was een grote PR-stunt voor Kuipers. Er moest blijkbaar een beeld ontstaan van een topfitte bestuurder, die al zijn zaken op orde heeft, iemand die dit land veel te bieden heeft.

  En vervolgens mocht Kuipers, breed lachend, openlijk solliciteren naar de post van minister van volksgezondheid. Waar zijn de kritische vragen gebleven? Want waarom gaat Kuipers al op deze stoel zitten? Zit zijn werk als crisismanager er al op dan? Is code zwart al buiten beeld? Hoe is het eigenlijk met de werkdruk van zijn verpleegkundigen? Leiden zijn politieke ambities niet teveel af van de belangrijke taak die hem de komende maanden nog wacht?

  Niets van dit alles. In plaats van zich druk te maken om schreeuwende oppositiepartijen, zou de hoofdredacteur van het NOS journaal iets heel anders moeten doen: zijn werk.

 43. Huismaker

  @WEST
  Hoezo een vrij woord in dit land ?
  Geen enkele omroep durft een discussie aan over corona.
  Helemaal niemand ! We moeten elke dag de staatspropaganda aan horen. Zoals voor de 1000ste keer van grootgraaier Ab O. En vrije andere meningen mogen niet gehoord worden. We moeten nu binnen zitten (anders de mondkapjes !) tot aan de verkiezngen van maart 2021. Eén keer raden waarom.
  De NPO is ons met het vingertje bang aan te maken.

  Trouwens NPO ? Hoeveel mensen zijn er overleden aan griep dit jaar ? In 2018 waren dat er 9000. Ik hoor helemaal niet over de griep.

 44. Thomas

  De heer Gelauff moet dominee/priester worden dan kan hij zijn opvattingen van de kansel verkondigen maar niet via het staatsjournaal. Het staatsjournaal hoeft niet langer te duren dan 4a 5 minuten met overigens oud nieuws en het duiden overlaten aan de omroepen die daar voor opgericht zijn. Verder adviseer ik een ieder om ook naar het Duitse, Belgische, Franse en Engelse nieuws te kijken waar zelden of nooit gratis onbelangrijk Amerikaans nieuws wordt gespuwd. Fransen geven veel meer nieuws over Afrika, Engelse met veel nieuws uit het gehele Gemenebest en de Duitsers veel meer over Oost Europa en Rusland.

 45. Gilles van der Gael

  Als men vraagt aan de NOS om een willekeurige wijk te portretteren, wordt dat vrijwel zeker een special over achterstandswijk met aan elk balkon een allochtonenwok en geen woord NL 🇾🇪 te horen !

 46. mcp

  Je zou een vrije keuze moeten hebben om NPO en NOS te nemen in je TV pakket/abonnement of deze te weigeren.

  Dat kan niet, ze zitten er VERPLICHT in. Dat heeft onze democratische overheid voor u bepaald middels de mediawet met daarin de “must carry” bepaling.

  U zult en moet het accepteren ook als u nooit kijkt.

 47. Gerard

  Volstrekte onafhankelijkheid bestaat niet. Onafhankelijkheid ten opzichte van wat??

 48. Midi

  Het NOS-journaal brengt al jaren op redelijk objectieve wijze het nieuws. Dat veel Nederlanders dit weten te waarderen blijkt ook uit de torenhoge kijkcijfers van het Journaal. Snap ook niet goed waarom veel mensen daarop afgeven. Laten we deze onafhankelijke nieuwsvoorziening toch vooral koesteren. En voor degenen die dit vertrouwen niet hebben in de NOS: jullie kunnen nog altijd terecht bij TPO, Geen Stijl e.d.

 49. Huismaker

  Eén klein voorbeeldje van de smeerlapperij ven de NPO.
  Zo zitten zij dus ECHT in elkaar.

  Bekijk dit nog eens terug (totaal) 10 minuten.
  Youtube: Dit zijn de trucjes van de NPO ! Weimans Baudet
  En lees eens de duizenden reacties er onder.

 50. .WEST*

  @Huismaker U moet niet overdrijven, u weet best wat ik bedoel en de verplichtingen/ regels betreffende corona zijn overal in de wereld
  Maar buiten dat , u mag in vrijheid een boek schrijven, of een krant week of maandblad,volschrijven een film, of muziek maken bijv protestsongs , een radioprogramma of tv programma maken , uw reactie geven,meningen verkondigen over wat u van politieke partijen vindt of Koningshuis , kritiek leveren op alles wat u niet aanstaat , en gaan en staan waar u wilt, , we leven als god in Frankrijk, met onze i phone, Tesla, gebogen kleurenscherm, open keuken inloopkast en eigen huis en 2 x op vakantie,en journalisten worden hier niet opgepakt ! even denken ja… hoe goed we het hier hebben !

 51. .WEST*

  @ midi of RTL 4 met aangeleverd nieuws van Unilever!

 52. Matthijs Zelf.

  Huismaker, ook een van de papegaaien van PVV en FvD.

 53. Wachter

  Onafhankelijk zijn is iets anders dan neutraal en objectief zijn mijnheer Gelauf. En objectief nieuws brengen zonder je eigen mening te ventileren is heel moeilijk.

 54. Dirk2

  @.WEST*

  Opgepakt word je niet in Nederland, maar wel uitgesloten.

  Hetzelfde als opgesloten worden dus, alleen in een ander jasje gestoken.

 55. joost

  Beste Gelauff,

  Een zeer domme opmerking van je, die je trouwens voor de functie bij de NPO ongeschikt maken.

  ik ben niet van de fvd en ook niet van de pvv, maar je moet toch wel erg blind en doof zijn, wil je nooit geconstateerd hebben dat de NPO een puur marxistische omroep is.
  Met een voorkeur voor linkse medewerkers- (sters) en meningen, die vaak ook partijdig nieuws verspreiden, zonder ooit aandacht te besteden aan mensen ( zoals ik ) die er toch vaak ander over denken.

  Volgend jaar verkiezingen in Nederland.
  Ik zie er nu al tegenop om avond, na avond, op de Nederlandse TV telkenmale de linkse propaganda machine van de NPO aan te moeten horen, c.q. te zien.

  De NPO wordt door alle Nederlander betaald, daarom ook meningen van anderen laten tellen lijkt mij redelijk.

 56. Sapperdeflap zeg!

  NPO is redelijk onafhankelijk en er werken mensen met uiteenlopende politieke voorkeuren. Soms buigt een uitzending programma iets (teveel) door naar rechts, een ander keer naar links. Niets mis mee. Populisten en/of Extreem linkse en rechtse gekk*es willen alleen maar horen wat ze willen horen. Verslaggevers moet je met rust laten, en hun werk laten doen.

 57. mcp

  Als de must carry regel afgeschaft word ben ik benieuwd hoeveel mensen de NPO meteen uit hun TV pakket gooien.

 58. Sapperdeflap zeg!

  @Midi, 100% mee eens!

 59. ome H

  BLM, FDF mogen van mij oprotten, NOS wordt me wel af en toe te activistisch.

 60. Matthijs Zelf.

  Uitgesloten wordt je door PVV en FvD en hun papegaaien.

 61. Dom Rechtse Tokkies

  Ja maar het is ook vooral dom tokkie volk dat altijd zeikt over de media.

  Kijk ook eens wat voor soort volk fan is van Trump/Wilders/Baudet… makkelijk beïnvloedbaar en laag opgeleid dom tokkievolk dat altijd zuur en ontevreden is en altijd de schuld bij een ander legt. Je ziet ze ook vaak op deze site reageren. Hun wereld stort in dankzij een roetveeg Piet. Verder zijn het ook allemaal vaak fans van die vervuilende boeren.

 62. anymous1

  @Midi 11.17u, helemaal met je eens.

 63. Matthijs Zelf.

  Zoals Wilders en Baudet hun papegaaien hebben, heeft Trump zijn eigen papegaaien maar het worden snel minder ze hebben het voorgoed met hem gehad.

 64. Jan

  Gelauff is, net voor het sluiten van de markt, met stip gestegen in de strijd om de wekelijkse divibokaal. PVV en Fvd bashen levert immers dubbele punten op bij de NOS en dan komt de Trumpscore er ook nog bij. Een duidelijke kanshebber deze week.

 65. Jarno

  De NOS is verre van objectief. Is gewoon de staatsomroep en overlegt met het kabinet mbt tot de kleur v.d. berichtgeving. Dat is ook heel duidelijk te zien. En in deze tijd is de censuur groter dan ooit.
  Ik heb dit ook bevestigd gekregen van iemand die er jaren heeft gewerkt.
  Het trieste is dat de massa niks door heeft en het nieuws als de waarheid ziet. Gelukkig worden er zo langzamerhand steeds meer mensen wakker.

 66. G.ossip

  Gelauff dat deze man een linkse pathologische leugenaar is,kan je ook aan die gladde kop zien.

 67. aldus

  Huismaker. Er sterven NA alle lockdown maatregelen bijna 10 keer zo veel mensen aan Covid-19, dan aan de griep. Daarbij overspoelen mensen met griep de IC niet. Ook blijkt nu langzaam dat mensen die zwaar ziek zijn geweest van Covid-19, allerlei klachten houden op lange termijn. Misschien dat je daarom niemand hoort over ‘griep’. Het is namelijk een volslagen idioot argument. De ‘must carry’ regeling is ingesteld zodat de zenders waar 80% van de televisie kijkers naar kijken, ook doorgegeven wordt, zonder dat de Ziggo/KPN daar veel geld voor kan berekenen. Bescherming van de consument.

 68. Dirk2

  @Matthijs Zelf.

  Flip flop twist… ik dacht dat we het over “journalisten” hadden.

 69. Geronimo

  @Dom Rechtse Tokkies
  Daar gaan we weer. Geen argumenten, maar ‘ketter, ketter, op de brandstapel met die ketter’ roepen. Niveautje wel.

 70. Logicus

  Gelauff en consorten zijn racistenactivisten. Zij gebruiken voor blanken het veel te positieve woord ‘witten’ en voor tropisch Afrikanen
  het zeer negatieve woord ‘zwarten’. Zij moeten vervolgd worden.

 71. Knudde

  De NOS doet dat toch echt zelf.

  ”Memes zijn rasistische plaatjes waarin grappen worden gemaakt over niet-witte mensen” ~ NOS

  En tal van andere voorbeelden.

  Waarom zou je trouwens naar gefilterd bewust voorgeschoteld nieuws kijken als de wereld aan je voeten ligt met het internet? Vaak heb je het nieuws al eerder, uitgebreider en objectiever onder ogen dan de NOS. De NOS kiest wat jij moet zien, en dat eeuwige gebash op mensen die wat rechtser denken of kritiek hebben op de EU wordt ook saai.

 72. ropart

  ik gelauff er niks van

 73. Ad

  Als je kijkt naar hoe de journalistieke wereld er uit ziet, is het begrijpelijk dat de ‘aanvallen’ vanuit de rechtse hoek komen en links juist zwijgt. Iedereen die een media-geïnteresseerd is, weet dat links redelijk dominant is in dat wereldje. En wees gewoon eerlijk, objectieve journalistiek, hoe goed je je best doet, iets van jezelf zal er altijd bij om de hoek komen kijken. Er met een eigen kijk naar de feiten er doorheen prikken is beter dan er op schelden.

 74. Ad

  Ik hoop wel dat ALLE media zich eens moeten realiseren dat met hun concurrentiedrang zij de polarisatie steeds meer in de hand werken. Zodra er een ja klinkt, wordt onmiddellijk gezocht naar de nee om de scoringsdrift te bevredigen. Voor de gevolgen wordt er dan naar anderen gewezen. Ook de media zijn onderdeel van de samenleving en moeten zich niet inbeelden boven alle regels te staan. Daarom is kritiek op de media eigenlijk niet zo vreemd.

 75. B

  Hij heeft gelijk punt uit.

 76. Paul Lamote

  De NOS-redactie kan wel onafhankelijk zijn maar als die redactie alleen maar bestaat uit ultra-linkse journalisten krijg je als kijker toch een zeer gekleurd plaatje voorgeschoteld.

 77. Roel Driesvink

  Als je het onbetrouwbare blotebillengezicht van Gelauff ziet weet je eigenlijk al genoeg..

 78. Keet

  Daar heb je links weer die rechts van alles de schuld geeft. Rechts heeft podium gekregen omdat links alleen maar links bedient. NOS bericht helemaal niet zo neutraal als het lijkt maar dat hebben ze zelf niet eens meer door in hun linkse bubbel.

 79. William Raaf

  Mohammed Saeed al-Sahhaf die verklaarde dat de Amerikanen vernietigd waren terijl de tanks achter hem Bagdad binnen reutelden heeft heer geloofwaardigheid dan de NOS.
  George Orwell schreef over de NOS in zoek boek 1984.
  Apparatchiks als Marcel Gelauff haten de Verlichting en de Freedom of Speech and Thought.
  Hij zou de eerste zijn geweest die Aleksandr Solzhenitsyn had laten doodhongeren in de Gulag.
  Maar hij is vetgemest met collectief geld gestolen van de Nederlanders die niks met deze leugenfabriek te maken willen hebben.
  Volgens mij noemen deze totalitaire griezels dat sociaal, progressief en solidariteit.

 80. Anti-racist

  De NOS is een achterlijke racistische organisatie die slaafs de ultrarechtse corrupte Joe Biden steunt en alleen mensen aanneemt met spraakgebreken zoals de Amerikaanse r.

 81. William Raaf

  Er is geen oorlog waar de NOS niet voor was. Van irak, via Libya tot Syria.
  Daarom zijn ze voor de Democratic Party.
  De partij van de Slavernij in het zuiden, KKK & de John Crow Laws.
  Elk kind denkt dat het de Republikeinen waren (=notabene Lincoln)
  Helaas is onderwijs kapot en denken volksstammen dat de Democrats de ‘goeien’ zijn.
  Mede dankzij gevaarlijke Thought Crime fascisten en doofpotters als Marcel Gelauff.
  In N-Korea liegen nieuwslezers omdat ze anders (en hun familie) afgemaakt worden.
  Marcel liegt -gewoon- om centen te verdienen met zijn gore leugens, propaganda en indoctrinatie.
  In een gezonde democractische samenleving zou een geperverteerd iemand als Gerlauf in een waterig cachot zijn laatste corrupte dagen slijten vanwege crimes against humanity.

 82. Realist

  Typisch een reactie van een activist vermomd als journalist. Deze figuren zoals Gelauff denken het gelijk aan hun zijde te hebben. Ze hebben het dan ook altijd over hoe tolerant en sociaal ze zijn en dat ze zich afkeren van fascisme. Totdat je het duld oneens met ze te zijn. Dan mag je ineens bestreden worden met alle middelen waar ze eigen zeggen zo’n afkeer van hebben.

 83. Momo

  Nee hoor, daar zorgt de NOS zelf al voor.

 84. Dominee Bonk

  Marcel Gehlauff lijkt me zeer goed passend in een dictatuur zoals de voormalige DDR. Met spionnen, stasi verraad en wat dies meer zij. Doel: het klootjesvolk africhten en onder controle houden. Alles uniform. Mensen die anders (willen) denken, worden zonder enig mededogen afgestraft. Amen. Ik ben mijn en uw God en uw beminnelijke domineetje, uw Bonkige Bonkje.

 85. Mike

  NOS = Fake News

  Pure staatspropaganda

 86. Geronimo

  Als ik overal die reacties zo teruglees over het tv-optreden van mijn buurtgenoot dan heb ik het gevoel dat dit toch een beetje als een boemerang in zijn gezicht teruggekomen is. De NOS heeft een klein integriteitsprobleempje volgens mij.

 87. aammehoela

  De NOS is grotendeels onafhankelijk, maar helaas zijn er wel een paar vraagtekens te zetten. Natuurlijk willen we geen Amerikaanse toestanden, denk aan Trump met al zijn leugens. Ook wat er bij de Hongaren en Polen gebeurt willen we niet. Maar de NOS moet wel beseffen dat hun idee over Zwarte Piet, die constante aandacht enkel al, en dat gedoe rond racisme wel kwaad bloed zet. Ook bij hen die wel geloven in de onafhankelijk publieke omroep. Maar daarom mag er best kritiek zijn. Het feit al dat ik niet meer naar M wil kijken zegt al genoeg. Zeker als je mij kent. Het feit dat momenteel die serie met gezinnen met veel kinderen meer kijkers trekt tijdens hoogzomer dan die vreselijke M zegt al genoeg.

 88. Ben

  Deze man is het typische voorbeeld van de linkse waanzin.
  Totaal wereldvreemd. Zeer diep in de ontkenning zittend. Het falen ligt altijd aan anderen. En totaal niet onafhankelijk, objectief en het totale ontbreken van het belichten van andere afwijkende meningen.
  En steeds meer “collaboranten” storten volledig in.
  Oja en alles moet een kleurtje hebben.
  En het lijkt er bij dit figuur ook steeds meer op dat een hardgrondige hekel aan ned en de ned cultuur een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn.
  In noordkorea heeft de npo de zender daar verslagen in de uitverkiezing wie het meest op een noordkoreaanse omroep lijkt.
  De presentatoren vd npo hebben een persoonlijke prijs gewonnen. Zij blijken uitstekend in staat om een staatsomroep te vertegenwoordigen op tv. Presentatoren uit noordkorea willen heel graag stage lopen. Vooral amber brantsen, jeroen wollenaars en de beste noordkoreaanse van allemaal mariëlle tweebeeke (zij wil haar naam wijzigen in tweegezichten) zijn razend populair. Wat de noordkoreaanse vooral willen leren is het enerzijds snoeihard liegen en tegelijkertijd daar heel onschuldig bij kijken. Dat hebben ze bij de npo tot een ware kunst verheven.
  Gelauf is niet populair. De noordkoreaanse leider is boos omdat gelauf hem in alle noordkoreaanse opzichten zwaar de baas is.

 89. Heniusz

  Knap hoor, Matthijs Zelf… 8 reacties zonder ook maar een enkele letter zinnige inhoud. Echt knap. En dan hebben we hier nog zo’n trolletje die ieder die niet haar mening deelt meteen maar als tokkie kwalificeert. Herr Gehlauff moet eens objectief naar zijn eigen toko kijken in plaats van openbaar huilie huilie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.