Marcel Gelauff: ‘FvD en PVV voeden wantrouwen NOS’

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, heeft het idee dat de rechts-populistische partijen Forum voor Democratie en PVV het wantrouwen tegen zijn nieuwsomroep voeden. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Marcel vindt het niet leuk dat er steeds meer vraagtekens worden geplaatst bij de berichtgeving van de NOS en vindt dat mensen de omroep gewoon met rust moeten laten. Hij hekelt de ophitsende rol van Thierry Baudet en Geert Wilders.

Media als de NOS zijn niet de vijand, benadrukt Marcel. “Een deel van de politiek voedt dit en werkt mee aan dat vijandbeeld.

Hij noemt man en paard. “In Amerika zien we Trump het doen, maar in Nederland zien we dat Forum voor Democratie en de PVV het wantrouwen richting de journalistiek voeden door uit te spreken dat wat wij zouden doen niet valide zou zijn en dat we een agenda hebben, wat allemaal onzin is.”

De NOS-redactie is volstrekt onafhankelijk, vervolgt hij. “Dat staat in de wet, dat zijn we, zo functioneren we. De politiek zou juist nu, in een tijd dat de tegenstellingen steeds groter worden, voor de journalistiek moeten staan, in plaats van de tegenstellingen vergroten en dat misbruiken.”

‘NOS faalt als een malle!’

Deze uitspraken van Marcel leiden tot vrijwel uitsluitend kritische reacties op Twitter. “Ik vertrouw de NOS al jaren niet meer. Agendajournalistiek, machtspropagandaverlengstuk, EU-retoriek, kartelpolemiek, diversiteitsziek en Jip- en Jannekedialectiek. ‘Volstrekt onafhankelijk’ is gewoon de zoveelste leugen van deze topambtenaar van het Ministerie van Mediasturing“, briest GeenStijl’s A-ster Bart Nijman.

Opiniemaker Syp Winia: “Als de hoofdredacteur van de nieuwsafdeling van de nationale publieke omroep zegt ‘volstrekt onafhankelijk’ te zijn EN zware beschuldigingen uit tegen bepaalde in het nationale parlement vertegenwoordigde partijen mag je dan verwachten dat hij daar overtuigend bewijs voor heeft?

Blokkeerfries Jenny Douwes: “Feit: sinds 2017 is Marcel Gelauff met zijn NOS niet in staat om de Nederlandse burgers te informeren over belangrijke informatie rondom de Blokkeerfriezen-zaak. Ongeïnformeerd of niet onafhankelijk; beide keren zeer kwalijk.

Mediaparia Jan Roos: “NOS brengt vaak fakenews. Daarnaast is intimidatie van media al jaren doodnormaal. Alleen toen ging het over PowNed en GeenStijl en kraaide er geen haan naar. Wat zeg ik, het werd toegejuicht.

Opiniediva Marianne Zwagerman: “Nee Gelauff, jij had al lang ontslagen moeten worden. Je club faalt als een malle. Hoeveel fouten mag een hoofdredacteur maken? Dat falen niet wordt aangepakt creëert vijandigheid. Wij kunnen ons abonnement op de NOS niet opzeggen hè.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen