Boosheid: Nieuwsuur zet Omtzigt neer als soort PVV’er

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 8:35

Arjan Noorlander krijgt flink wat kritiek te verduren omdat hij CDA-kandidaatlijsttrekker Pieter Omtzigt zondagavond in Nieuwsuur neerzette als een soort PVV’er. Dat is te volgen op de sociale media. Arjan analyseerde in de studio de drie kandidaten die in de race zijn om lijsttrekker te worden van het CDA. Daarbij ging het uiteraard ook over de onverwachte kandidatuur van Pieter. “Hij is rechtser dan de middenkandidaat Hugo de Jonge, maar op een heel andere manier rechts.”

De achterban van Pieter Omtzigt is een beetje PVV-achtig, meent Arjan. “Hij spreekt een soort rechts aan dat je ook wel ziet bij de PVV van Wilders of bij Forum voor Democratie. Bij GeenStijl en andere media op rechts is hij ook heel populair. Het is de voorvechter tegen de gevestigde macht.

Die uitspraak wekt veel verbazing op bij kritische kijkers, in de eerste plaats bij Omtzigt zelf. Hij zegt: “De macht controleren is niet rechts, is niet links, maar is de grondwettelijke opdracht van een volksvertegenwoordiger. En die neem ik bloedserieus.

SP-Kamerlid Renske Leijten werkt samen met Omtzigt in het Belastingdienst-dossier en zegt: “Onze samenwerking is niet te verklaren uit links of rechts. Onze grondbeginselen en methoden verschillen. Maar als de rechtsstaat mensen vermorzelt, is het taak voor iedere volksvertegenwoordiger om op te staan.

Bizarre analyse

The Post Online-journalist Bas Paternotte spreekt van een ‘bizarre analyse’. “Ik heb Omtzigt op GeenStijl meermaals tot politicus van het jaar uitgeroepen OMDAT HIJ ZIJN WERK DOET. Niet omdat hij rechts zou zijn. Als je met deze bullcrap komt snap je het fenomeen niet.

Arjan daarop: “Volgens mij zei ik dat ook niet. Ik zei dat hij ‘een ander soort rechts is dan Keijzer, namelijk het groeiende rechtse deel dat moeite heeft met de gevestigde macht’. Die bestaan ook op links, maar dat is Omtzigt dan weer niet.”

Bas: “Omtzigt neemt het op voor lui die verneukt worden, Arjan. Dat zou je zelfs eerder links dan rechts kunnen noemen. Maar belangrijker: het is een volksvertegenwoordiger die gewoonweg zijn werk doet.

Arjan: “Volgens mij zei ik dat vanavond en al eerder in uitzendingen. Maar het verbaast mij dat ‘rechts’ plots een belediging is blijkbaar. Had ik niet zien aankomen.

Flauwekul

Ook de bekende mediawatcher Sywert van Lienden vindt het een misser van Arjan. “Wat een flauwekul Arjan  Noorlander om Pieter Omtzigt te beschrijven als iemand die ‘van het soort rechts is dat je ook wel ziet bij de PVV en FvD’. Verdiep je eens inhoudelijk in dit Kamerlid.

Het is onzin, zegt hij. “Vroeger zou je overigens juist ‘links’ genoemd worden als je kritisch bent op het establishment. Of eigenlijk beter: gewoon een goed Kamerlid, die de grondwettelijke controlefunctie serieus neemt.”

Mediakenner Marianne Zwagerman: “Hij is getrouwd met een vluchteling en vocht zich half dood voor mensen die door de belastingdienst etnisch geprofileerd werden maar volgens Nieuwsuur is Pieter Omtzigt PVV-rechts.

Columnist Erdal Balci: “Volgens Nieuwsuur is Omtzigt, die tot de laatste druppel heeft gevochten voor de duizenden slachtoffers van de Belastingdienst met een migratie-achtergrond en zelf met een vluchteling is getrouwd, PVV-achtig rechts. Wat is links dan? Yoga aan de Grachtengordel?

GeenStijl

Er is ook een reactie uit het GeenStijl-kamp. Bart Nijman zegt: “Tamelijk seniele analyse weer Arjan Noorlander, GeenStijl is geen fan van de Omtzigtman omdat ie ‘rechts’ is of ‘tegen het establishment’ maar omdat het een van de zeer weinige politici is die EERLIJK en OP INHOUD z’n werk doet, zonder hypocrisie of aanziens des persoons.

In dezelfde repo gaat Nieuwsuur met een pretentieuze politieke paspop op debiele clownsschoenen door een volkswijk om te pretenderen alsof dat z’n habitat is maar Omtzigt, dát is de populist. Man man man waarom falen onze media toch zo bunkerhard altijd.”

Het fragment:

Foto: NOS
51 Reacties op “Boosheid: Nieuwsuur zet Omtzigt neer als soort PVV’er”


 1. Ruud

  Kleuterjournalistiek bij Nieuwsuur!

 2. Ger

  Wat is er op tegen als je de kant van de pvv kiest? Mensen moeten meer de live debatten volgen van de tweede kamer.

 3. Richard

  Het verbaast me altijd weer dat mensen Geenstijl nog lezen. Soort jankende Sesamstraat voor edgelords in de leeftijdscategorie van zeventien tot 23.

 4. Zalmneusje

  Lekker hypocriiet van Noorlander om net te doen alsof hiet zijn bedoeling niet was om Omtzigt in een negatief daglicht te plaatsen. Met zn “die zag ik niet aankomen”.

 5. Nana Mouskouri

  Hehe Nederland wordt wakker. De onkundigheid van Npo is al jaren zichtbaar

 6. Suckerpunch

  Geenstijl was vroeger wel grappig; beetje sarcastisch enzo en dumpert was TOEN NOG NIET overspoelt met politie pijpers, snitches en moraalridders. Maar Dumpert is niet meer van Geenstijl; dusja!

 7. Tyno

  Wat een flauwekul van Arjan Noorlander om Pieter Omtzigt te beschrijven als iemand die ‘van het soort rechts is dat je ook wel ziet bij de PVV en FvD’. Verdiep je eens inhoudelijk in dit Kamerlid moet ik tegen Noorlander zeggen. Duidelijk weer hier een journalist die niet weet wat hij zegt en niet geschikt is voor zijn vak. Noorlandeer is een man met een enorm gebrek aan charisma en talent

 8. Kim Wieft

  GeenStijl is top. Ga anders lekker naar fakenieuwssites als NOS, nupuntnl of naar de Joop. Daar zie je pas het afvoerputje van debiel Nederland.

 9. Youp

  Smerige extreem linkse bende die staatsomroep.
  En maar framen en maar de verongelijkte kaart spelen als mensen er door heen prikken.
  Als je niet geindoctrineerd wil worden is boycotten de enige optie

 10. Dirk

  Omzigt is wel iemand die de FvD en PVV stemmers meer aanspreekt dan de andere twee kandidaten. Maar dat betekent niet dat hij zelf PVV-achtige standpunten erop nahoudt. Dat is iets heel anders.

 11. Paul Lamote

  Ach ja, de publieke omroep.

 12. Robert

  Arjan Noorlander is een echt VVD knulletje.

  Zijn maniertjes, handjes. Brrrrr

 13. Joost

  Die Noorlander is een groen links gluiperd.

 14. StefanV

  Volledig eens met Zwagerman en Nijman. Misschien speelt ook nog de nodige rancune mee? Omtzigt beet zich vast in materie die mede dankzij goede onderzoeksjournalistiek van RTL Nieuws aan het licht kwam. De NOS lag kennelijk te slapen.

 15. Echt links

  Omtzigt is niet links of rechts. Eerder een beetje anarchistisch, omdat hij tegen zijn eigen partij ingaat. Maar dat hij en net als veel andere kamerleden boter op zijn hoofd heeft, staat vandaag uitgebreid beschreven in een stuk over de toeslagenaffaire.

 16. Pieterke

  Omtzigt is lastig, net als Pim Fortuyn want hij spreekt de keiharde waarheid. Daar kan de extreem linkse staatsomroep niks aan doen.

  Realist Omtzigt zou nog wel eens heel ver kunnen komen en Hugo ‘Popie Jopie’ de Jonge zomaar opzij kunnen zetten.

 17. By the way

  O ja, er zijn geen drie maar vier kandidaten voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Wel opletten bij de redactie!

 18. Ronnie

  NPO = fake omroep , Pieter mag niet winnen en dan gaan ze dit doen…

 19. mcp

  Noorlander haat integriteit.

 20. gerdien

  Omzigt heeft naam gemaakt door zich vast te bijten in bepaalde dossiers maar qua standpunten zit hij aan de rechterkant van het CDA. Mona Keijzer is ook rechterflank en Huge De Jonge zit meer in het midden. Dat kan je gewoon vaststellen op grond van hun standpunten maar bij die laatste twee maakt Geen Stijl zich daar niet druk om. Over kleuters gesproken…..

 21. De Oude

  Liever Omtzigt dan Keizer of De Jonge. Keizer kan alleen maar zeggen dat ze die mannen aankan, omdat ze zelf zes jongens heeft.
  De Jonge is de minister van mislukkingen. Eerste covid-19 onderschatten en miljoenen mondkapjes naar China sturen. Honderden miljoenen aan ic-bedden investeren die niet gebruikt worden. Honderden miljoenen investeren voor een medicijn tegen misschien covid-19 en teruggefloten worden door de EU. Honderdduizenden maskers ongebruikt laten net als honderdduizenden testkits. Niet opgetreden tegen de wantoestanden in verzorgingstehuizen. Een app laten ontwikkelen die ethisch en praktisch onacceptabel is.
  Maar hij heeft wel mooie schoenen.

 22. Huismaker

  PVV is de tweede partij van Nederland en had veel meer stemmen dan dat cda. Dus deel te nemen aan de tweede partij van Nederland en de grootste oppositiepartij is geen schande.

 23. Tegenslagaffaire Omtzigt

  @9.08
  Op de website van Joop.

 24. Willie

  Het is ook een soort PVV’er ook deze gaan altijd voor de waarheid en draaien er niet om heen.
  Hij moet gewoon andere schoenen kopen en een leuk kapseltje dan zit hij bij de NPO ook goed .Of je dan duizenden overbodige dode bejaarden door grove nalatigheid de kist heb in gejaagd is dan bijzaak.

 25. bus

  weer een duidelijk voorbeeld van de media hoe er een bepaalde kant wordt opgestuurd.
  Zonder te vertellen wie de voorkeur heeft toch een kant op het schild hijsen in dt geval de Jonge.
  Hetzelfde met het pensioen akkoord. Iedere keer weer Tuur Elzinga naar voren halen als het zijnde het FNV geluid. Terwijl andere FNVers die falikant tegen waren nooit in de media verschijnen.

 26. Dries Roel Vink

  NPO is een LINKS bolwerk blijkt maar weer …

 27. Lekker tv kijken

  Ik heb nieuwsuur wel hoog, maar dit vind ik echt een misser. Tamelijk hautain ook om de man op die manier weg te zetten. Deze politicus heeft echt iets betekent voor een groep mensen die aan de grond zaten zonder zijn doortastende optreden en dat van Renske en nog steeds is de onderste steen niet boven water. Ik krijg het idee dat het stempel populist snel wordt opgeplakt als je opkomt voor de gewone man en je eigen koers vaart. Politiek zal stiekem wel niet bedoeld zijn voor de gewone man.

 28. darius

  Omzigt heeft wel eens kritiek geuit op verspilling door de publieke omroepen en ja dan weet je hoe de hazen lopen: demonisering. Dat het dan later enigszins wordt gecorrigeerd in een “maar dat bedoelen we niet” doet niet meer ter zake.De boodschap is: er zit een smet op Omzigt. Voor de kijkers is de toon gezet. Die blijft hangen.

 29. Corry Jankbal

  NOS Nieuwsuur is een propaganda kanaal van de PvdA / GroenLinks / D66. De rechtervleugel van het CDA haten ze, dus die wordt door “Nieuwsuur” vilein weggezet als extreem of als radicaal.
  Zo werkt de NPO al decennia, niks nieuws onder de zon.

 30. Sender

  Slechts een handjevol leden van de Tweede Kamer bijten zich zo vast in een casus dat de burger zich goed gehoord voelt en op zijn minst het idee het idee heeft dat ze serieus worden genomen.
  Meest recente en voor de hand liggende is de toeslagenaffaire om precies te zijn de Kinderopvangtoeslag. Het heeft tot op de dag van vandaag grote wonden achtergelaten bij de ouders, die hierdoor vaak hun baan, woning, en spaarcentje verloren omdat de Belastingdienst exhorbitant hoge bedragen terug vorderde en dan ook nog eens geheel onterecht. Etnisch profileren deed de Belastingdienst…in opdracht van wie???
  En zo zijn er meer casussen waar Omzigt en Leijten zich in vast beten. Beiden van een andere partij, dus Noorlander de onterechte PVV stempel past daar niet bij.
  Maar je hebt een partij als de PVV ( die af en toe de knuppel in hoenderhok gooit) zeker nog. debatten in de Tweede Kamer zouden nog meer slaapverwekkend zijn en de burger heeft het gevoel dat de ‘grote’ partijen alles samen beklinken op een achternamiddag.
  PVV staat terecht hoog op de sokkel als tweede partij van Nederland en zal groeien ( net als bij Fvd) naarmate de onvrede met de gevestigde partijen toe neemt.
  Dat accepteert de burger anno 2020 niet meer.
  En dan is daar de ooit gefuseerde (marginale) boerenpartij die CDA heet met een kamerlid als Omtzigt, misschien een beetje Einzelganger binnen de partij maar iemand die met z’n kop boven het maaiveld durft uit te steken en zijn baan een juiste invulling geeft.
  Noorlander stigmatiseert behoorlijk.

 31. Fidan

  Arjen hooglander heeft zichzelf gediskwalificeerd. Pieter Omtzigt is een top kamerlid en als hij lijsttrekker wordt, stem ik op hem!

 32. Jannie Venijnig

  Die witte Noorlander is net de rooie Hiemstra, liegen en draaien en knippen totdat het in hun communisten straatje past.

 33. Jannie Venijnig

  De po moet nodig gesaneerd worden.

 34. robb

  Arjan Noorlander zegt niks verkeerd hij zegt gewoon dat kiezers van de pvv ook op hem kunnen gaan stemmen , bij Kaa van D66 zeggen ze dat ze kiezers bij de pvda en groenlinks en vvd kan wegtrekken .

 35. Sender

  D’66 kan Jetten wel vervangen voor Kaag maar dat lost niet alles op.
  https://d66.nl/

  Zoals de blinde zei: ‘ Eerst zien , dan geloven’

  En misschien ken je nog een paar oude standpunten? Referendum/Sleepwet, Gekozen Burgemeester? Afschaffing/inperking Koningshuis??…en zo nog wel wat dingen. van Mierlo zou zich omdraaien een partij als het huidige D’66.

  Het wordt tijd voor een nieuwe politieke wind.

 36. robb

  Jannie Venijnig :dat willen pvv en forum ook alles wat je niet aanstaat de mond snoeren dat doen ze ook in noord korea .

 37. arie

  Het geeft de partijdige wijze van TV journalistiek in dit land weer.
  Die Noorlander moet natuurlijk links l.llen , anders raakt hij zijn baantje kwijt.

  De NPO is ene puur marxistische omroep, met compleet eenzijdige voorlichting en beleid, waar nodig de bezem door heen moet. Poetin kan hen niet verbeteren!

  Dat wordt moeilijk, want reken er maar op , dat in de komende verkiezingstijd we avond na avond links gehersenspoeld zullen worden en de linkse partijen in dit land, incl. de links geworden VVD, op een exorbitante wijze zullen worden gepromoot !!
  Nederland let eens op uw eigen zaak !

 38. Hillebrandt

  Dat is een mooi compliment voor Pieter Omtzigt. Er is namelijk helemaal niets mis met de PVV. integendeel zelfs.

 39. Captain Caveman

  De PO doet het elke keer prima, na elke verkiezing staan de gepromote linkse partijen eenzaam boven aan de lijsten en gaan er weer vandoor met alles! Dus niet zeiken aub, u trapt er zelf in!

 40. Jannie Venijnig

  Noortjelander is te wit. Onmiddellijk ontslaan en een zwarte op zijn plaats zetten. Racistische po.

 41. Sender

  Zo is dat Caveman.

  En zo blijft alles bij het oude en blijft het clubje elkaar goed vasthouden. Niet(s) veranderd dus. Al 10 jaar laten partijen zich gebruiken en vier kabinetten Rutte tot stand komen om vervolgens afgeserveerd te worden naar de reservebankjes.
  De Linkse partijen zijn zo hongerig en happen steeds gretig toe maar ze Omtzigt’s kwaliteiten.
  Maar natuurlijk wordt ook dat weer afsgestraft door de kiezer. Je zag het aan het historische verlies dat de PvdA leed na een regeerperiode samen met de VVD.
  De PvdA was compleet weggeveegd en de VVD lachte in hun knuistje.

 42. toto

  Nou, dat kenmerkt Nieuwsuur dan. Ik vindt Omtzigt op alle manier de beste kandidaat.

 43. A. Tempelman

  Noorlander zegt dat Omtzigt een aanhang heeft onder boos-rechts. Dat is misschien niet de bedoeling van Omtzigt, maar welbeschouwd een prima neven-effect van zijn kritische benadering. Niet voor niets heeft Geenstijl een groot video-interview gedaan met Omtzigt, die maar wat graag ging zitten in de jongenskelder van GS. Wat kiezers wegsnoepen van Wilders en Baudet vindt-ie vast prima. Noorlander heeft dus gelijk.

 44. LLRV

  @ A. Tempelman

  Niet meer lang dan worden mensen die in een kelder hun mening geven – een 2e kamerlid notabene – opgepakt en moeten in een kamp hun concentratie verhogen. Dat men niet opzettelijk of laatdunkend ergens stemmen gaat wegsnoepen is niet meer kwalijk genoeg voor repressailles … nee dat men dat vermeend “vast prima” vind.
  Wow Nederland.

  Noorlander doet dit met opzet, pure demagogie. Een journalistiek programma van de NPO onwaardig. Iedereen kan al jaren de verschuiving richting links, zelfs ultra-links zien. De hippe labels “divers”, “genderneutraal” en “woke” camoufleren alleen de onkunde die Noorlander hier etaleert. Als je twee keer per week de domste vragen aan gasten mag stellen en dramatisch slecht de prompter kunt aflezen dan vinden de omroepbazen dat fantastisch. Die hebben de racismekaart al klaar indien er kritiek klingt. Kwaliteit telt niet. Als je maar iedereen die zijn werk goed doet en dreigt populair te worden een halve nazi kunt noemen. Of zo als die geweldige presentatrice die men in de VS alleen onder de afkorting M kent zei tegen een woordkunstenaar die zijn onwettige bedreiging ging herhalen … sorry, her-brabbelen: “Helder”

  Onze oosterburen hebben een betere kwalificatie: Zum kotzen!

 45. Frühspritzer

  De Noorlanders zijn al sinds mensenheugenis trouwe PvdA-stemmers/leden. Een wonder dat Arjan politiek duider bij Nieuwsuur is geworden. Arjan’s broer Leon Noorlander is jarenlang politiek adviseur bij de PvdA geweest. Een oom in de eeuwigdurende schuldsanering. Niet bepaald hoogvliegers. In een fatsoenlijk land hadden er minstens drie in een gesloten inrichting gezeten.

 46. Geronimo

  Omtzigt is een eerlijke rechtschapen keihard werkende man. Die moeten we natuurlijk niet in het landsbestuur hebben. Wat is dit toch een bananenrepubliek aan het worden. Mag het woord bananenrepubliek eigenlijk nog wel?

 47. Nw

  Omtzigt ik mag hem wel , Maar het is geen PVV er, Jammer….

 48. anoniem

  Op zich een goede zaak dat rare praktijken bij onze overheid door meneer Omtzigt worden aangekaart. Vraag is wel of deze praktijken ooit een halt toegeroepen worden. Het is misschien niet toevallig dat de overheid haast maakte met etnisch profileerde in een tijd dat van discriminatie beschuldigde partijen een regering vormden.

 49. anoniem

  “etnisch profileren” bedoel ik..

 50. Meindert Kramp

  Nogal hypocriet van Arjan Noorlander, alsof hij niet weet dat “dat soort rechts” altijd als extreem rechts wordt betiteld.

 51. Marielle Tweebeeke

  “Maar het verbaast mij dat ‘rechts’ plots een belediging is blijkbaar. Had ik niet zien aankomen.”

  Jawel Arjen, dat wist jij dondersgoed, smeerlap. Wat een misser!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.