Tv-rel achtervolgt Akwasi: ‘Mijn rechten geschonden’

Rapper Akwasi blijft het mikpunt van haatreacties sinds de mediarel rondom zijn uit de hand gelopen speech op de Dam en tv-optreden in Beau. Hij krijgt deze week de sleutels van zijn nieuwe koopwoning in Weesp, maar voelt zich er bij voorbaat al niet meer veilig nu de foto’s ervan zijn gepubliceerd door een hater op Facebook. “Mijn gloednieuwe koopwoning die aanstaande woensdag opgeleverd zou worden is met foto’s in een prive-facebookgroep verschenen dankzij ene Barry Stulen.

Deze Barry is geen fan van Akwasi. Hij laat in een privégroep van 1.500 glazenwassers weten: “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag.

Het negatieve sentiment rondom Akwasi wordt breedgedragen, maar Barry vertoont hier uiteraard behoorlijk onprofessioneel gedrag. Het is bovendien schandelijk om details over iemands woonomgeving openbaar te maken, aangezien er veel gekkies rondlopen op internet en Akwasi behoorlijk onder vuur ligt.

Wél merkwaardig is dat de rapper zijn enorme podium op Instagram (67.000 volgers) gebruikt om dit aan de kaak te stellen, waardoor Barry alleen maar méér exposure krijgt. Critici zullen de rapper verwijten wel heel graag in de slachtofferrol te kruipen.

Akwasi zegt: “Dit mag niet en dit hoort niet.. mijn rechten zijn fundamenteel geschonden. Nogmaals: dit mag niet! Dit hoort niet!! Ik zou mezelf veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt…DIT IS TOCH NIET NORMAAL? 🤦🏿‍♂️

De betreffende Insta-post van Akwasi ziet u onderstaand.

Lees ook:
‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’ (12 juni)
Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’ (3 juli)

Foto: RTL

134 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Robert
juli 15, 2020 20:14

Laten we vooral niet meer discrimineren en zwarte piet voortaan akwasi noemen

Gast
Petra
juli 15, 2020 16:56

Ik weet niet hoor maar akwasi riep in de 1ste min. Van de blm demonstratie al op dat het maar eens gedaan moest zijn met wit privileges en dat het nu eens tijd is voor zwart priviléges. En dat maakt hem dus geen haar beter dan andere racisten, wit zwart groen rood akwasi is gewoon een haatzaaiende niets nut die alles aangrijpt om in de publiciteit te komen. Terwijl hij de grote rascict hier is. Blm inderdaad maar iedereen lives matter dus nee akwasi het is geen tijd voor zwart priviléges. Sukkel. Voor wie het nog niet begreep wat die eugenlijk zegt hier de link https://youtu.be/pj5a845k6Ls

Gast
Gerda
juli 15, 2020 12:52

Ze hadden Akwasi beter achter hebben kunnen laten op Robinson eiland. En…hij kon niet zwemmen, hadden we alles eerder geweten, dan…

Gast
anoniem
juli 15, 2020 12:51

Dit alles lezende krijg ik de indruk dat de N.S.B. inderdaad nog springlevend is in dit land… :-S

Gast
Gerda
juli 15, 2020 12:50

Iedereen die wit is, schend de fundamentele rechten van Akwasi, al noemt men alleen maar zijn naam of plaatst een foto van zijn fiets op een besloten FB groep..Pas maar op! Akwasi heeft zijn eigen ordedienst!

Gast
Sjoerd
juli 15, 2020 12:44

Welke rechten van Akwasi zijn geschonden? In en besloten groep (niet openbaar!!) mag je delen wat je wilt zolang het geen kinderporno is. Het is geen aanzetten tot haat, foto’s genomen vanaf straat. Het is zelfs vrije nieuwsgaring aangezien Akwasi overduidelijk een publiek figuur is met zijn optredens. Het huis van Marco Borsato en Femke Halsema worden echt openbaar gedeeld en liggen om minder onder vuur dan Akwasi met zijn openbare bedreigingen. De uitspraken van Akwasi gaan verder dan de ‘minder minder minder’ uitspraken van Wilders en hij is er voor veroordeeld. Ook de acties van de blokkeer Friezen zijn juridisch minder heftig dan het aanzetten tot geweld en de bedreigingen van Akwasi. Ik vraag me serieus af op welke gronden de glazenwasser op non-actief is gezet. Nederland is kapot!

Gast
Nathan
juli 15, 2020 07:46

@Akwalsi
Iedereen is verantwoordelijk voor de eigen woorden. Die opruiende woorden op de Dam, daar zal Akwasi constant uitleg over moeten blijven geven. Maar we moeten jet niveau van verwijten maken overstijgen. Als we dat niet doen blijven we in de wij-zij mentaliteit hangen en daar los je niks mee op.

Gast
Akwalsi
juli 15, 2020 07:27

@Nathan
Okee, mensen maken fouten.
Maar moet je uitgerekend op de Dam, op een podium, voor duizenden mensen, en de landelijke TV, deze foute maken???
Rekenschap geven aan elkaar, is geen eenrichtingsverkeer, en betekent niet dat je de boel op kan lopen opruien.
Dit heerschap is een berekenende schurk, en weet precies dat hij met zijn uitspraken de boel ophitst.

Gast
Nathan
juli 15, 2020 06:39

Ik zie hier voornamelijk intolerantie in reactie op Akwasi’s intolerante woorden. Dat is toch niet het niveau waarop dit gesprek moet worden gevoerd? Ongeacht je standpunt, zou het vertrekpunt moeten zijn dat je je wilt inleven in de ervaring van de ander. Als iemand zegt dat hij of zij iets op een bepaalde manier ervaart, dan is dat gewoon zo. Ook al bevalt het je niet, of voel je je daardoor ongemakkelijk of is het aanstootgevend. Akwasi heeft het niet handig gedaan. Maar het is een mens die fouten maakt, net als jij en ik. Iemand op deze manier afstraffen voor een fout is dus altijd hypocriet, want vandaag of morgen maak jij een fout die misschien wel veel erger is. Maar omdat je geen BN’er bent wordt je er niet publiekelijk voor gefileerd.

Gast
Mimi
juli 15, 2020 05:33

Er is geen rascisme in Nederland… Man man de reacties op deze man tonen het tegendeel glashelder aan.

Gast
AxelF
juli 14, 2020 23:36

Ik vind het gewoon een hele lieve man

Iedere jaar weer. Door weer en wind weet hij me toch iedere jaar weer te vinden. Is echt een vrind.

Alleen moet hij de ouwe beetje meer verzorgen ivm schimmel tussen de benen.

Iedere jaar wacht ik geduldig dat hij me pastijtje gaat vullen met champignons en roe.

Vroeger moesten we altijd raden naar zijn naam. Maar gelu6 weten we nu hoe hij heet.

Gast
BRAAK
juli 14, 2020 22:56

Je moet je grote mond houden andere donder je maar op naar Ghana!!!!!!!!!!!!!!

Gast
AxelF
juli 14, 2020 21:20

Kan me best voorstellen voor zo’n jongen

Dat je in Weesp gestoken word door de media

Gast
Elvis
juli 14, 2020 17:01

Linkse zakkenvullende onruststoker – hij kan beter in zijn thuisland gaan helpen met bijna 30% onder de armoedgrens in Ghana…dat zou pas nobel zijn ipv die prietpraatjes ophangen hier

Gast
Robert
juli 14, 2020 16:28

Tjonge, tjonge, tjonge wat een schade richt die akwasi aan!

Gast
Benjamin
juli 14, 2020 15:09

@ ane Spencer

Aardig idee en dan Akwasi ons land uit laat die enge hater maar in Ghana de slaven uitbuiten zoals zijn voorouders hebben gedaan.

Gast
William Raaf
juli 14, 2020 15:09

Die racist heeft in Weesp niks te zoeken !

Gast
Jane Spencer
juli 14, 2020 15:05

Schaf ook het hele Sinterklaasfeest af (en niet alleen zwarte Piet), dit is een uitwas van onze overconsumptie.
Ooit bedacht door de “toen nog middenstand geheten”. Dit heeft niks met een kinderfeest te maken, alleen maar poen in het laatje aan einde van het jaar.
Geef kinderen aandacht en liefde, in plaats van het bijbrengen van hebzucht.
Dan is iedereen in Nederland een stukje gelukkiger.

Gast
Lonneke
juli 14, 2020 15:02

Groen Slinks activiste Femke Halsema, de meest incompetente burgemeester ever van criminele Mocro maffia Stad Amsterdam waar ze het geld over de balk smijten vooro.a. uitgeprocedeerde asiel (criminelen) die mogen kraken en alles gratis krijgen heeft wel een grachtenpand gratis beschikbaar voor je, lelijke zwarte racistische gore kwal die je bent.

Gast
Jane Spencer
juli 14, 2020 14:19

Waarom krijgt deze haatzaaïer en oproerkraaïer überhaupt nog een podium??
Deze man is staatsgevaarlijk.
De media zijn hier mede verantwoordelijk, door hem overal zijn doorgedraaide ding te laten doen.

Gast
Menno
juli 14, 2020 13:24

Als witte Nederlander kan ik niks anders zeggen dan dat ik met schaamrood op de kaken de bovenstaande reacties heb zitten lezen. Ik ben het ook niet met alles eens wat hij tijdens zijn toespraak op de Dam heeft gezegd – en al helemaal met de oproep tot geweld niet. Maar wordt het daarom gedoogd om deze man te bestoken met allerlei online pesterijen (zoals het bekendmaken van zijn nieuwe woonadres)? En dan heb ik het nog niet eens gehad over zijn voorouders die voor slavenhandelaren worden uitgemaakt. Dat gaat echt alle perken te buiten. Is dit echt Nederland? Zijn dit allemaal uitspraken ‘namens het volk?”

Wat maakt het uit dat hij een huis van 500.000 euro heeft gekocht? Heeft hij daarom geen recht van spreken? Puur omdat hij dat wél kan betalen en jij niet? Mag hij daarom niet opstaan tegen het racismeprobleem dat zich in ons zogenaamd tolerante land nog steeds voordoet (en klaarblijkelijk ook in deze commentsectie leeft)?

Het enige wat jullie hebben laten zien is dat Nederland nog vol zit met bekrompen, bittere en voorál jaloerse mensen. Walgelijk.

Gast
Wolter
juli 14, 2020 13:00

Barry Stulen is ontslagen en terecht.

Gast
J
juli 14, 2020 12:57

Akwasi is boos dat het adres van zijn nieuwe hut bekent is geworden.
Van waar die boosheid.
Op de Dam was hij toch ook niet vies van belangstelling.
Nu staat hij weer in de belangstelling alleen dit heeft hij zelf niet gewilt.
Mijn advies zoek een nieuw onderduik adres.

Gast
Thomas
juli 14, 2020 12:34

Je zal maar de witte nieuwe buurman zijn in Weesp van zo’n gefrustreerd haatdragend persoon, veel succes met een buurman die nog nooit gehoord heeft van de het gezegde “ WIE HAAT ZAAIT, ZAL HAAT OOGSTEN “.

Gast
dirk
juli 14, 2020 12:31

Toch leuk dat de Ghanees Akwasi een “huisje”van 500.000,00 euro kon kopen.
Best een fijn land Nederland, niet ?
Het is je gegund, maar maak het verder niet kapot meer.

Gast
JasperV
juli 14, 2020 12:29

Mijnheer de “woordkunstenaar” beklaagt zich dat hij geen rechten heeft, dat klopt Akwasi als je eerst oproept om iemand in elkaar te slaan kan je dit verwachten. Had je eerst maar goed moeten nadenken voor je iets doms schreeuwt op de Dam.

Gast
mag ik dood
juli 14, 2020 12:18

kan je alsjeblieft je mond houden ? dank je wel namens het volk.

Gast
Máxima de Parmaham
juli 14, 2020 11:49

Kwasi Kwaade Akwasi kwaakt & kraakt.

Gast
René
juli 14, 2020 11:47

Story, Weekend en Prive doen al een eeuwigheid niet anders dan over de nieuwe stulpjes van BN’rs te berichten. Nu doet een glazenwasser het en de wereld is te klein. Wanneer je steeds in de picture wilt staan wordt je vanzelf een BN’r. ‘Get used to it’ ‘woordenkunstenaar’. Je zoekt zelf steeds de publiciteit op. Verder zijn de M’s van deze wereld medeschuldig, door aandacht te geven aan de onzin die je uitkraamt.

Gast
Kaatje
juli 14, 2020 11:46

Barry…held…!!. Jij zegt wat wij allemaal denken.

Gast
Teuntje
juli 14, 2020 11:37

Eigen schuld dikke bult griezel

Gast
Bea
juli 14, 2020 11:30

Akwasi verzint dit volgens mij. Ik geloof hem niet.

Gast
Zwarte Piet
juli 14, 2020 11:25

Akwasi is een griezel, een racist en een haatzaaier die oproept tot geweld. Deze opportunistische afstammeling van slavenhandelaren is zeer onbetrouwbaar.

Uitkotsen , uitstoten en voor altijd doodzwijgen deze laffe parasiet.

Gast
Jaap
juli 14, 2020 11:24

Zie heel dat account van Barry niet op fb ….Akwasi zal wel weer aandachtsgeil zijn en het hele verhaal hebben verzonnen ,die is niet in zijn eerste leugentje gesticht weten we toch.

Gast
Maria
juli 14, 2020 11:22

De nieuwe passende naam voor deze haatzaaier… AKDWAZI!

Gast
F.bakker
juli 14, 2020 11:07

Ik vind het ongelofelijk dat deze parasiete huichelaar nog zo.n grote mond heeft stinkend rijk te zijn,verdiend aan geld door nederlandse rascisten opgebracht die naar jouw waardeloze optredens komen kijken daar ben je niet vies van wat een vreselijk hypocriet mannetje ik walg van hem

Gast
Van Halen
juli 14, 2020 10:56

AKWASI, wat ben je superdom bezig, ik had je zo hoog zitten, dit is echt het einde van wat jezelf allemaal had opgebouwd, zo intens dom gedaan.En waarom? Is Nederland zo erg? je kwam op tv,je maakte platen,je zong,niet echt mooi maar toch, zat regelmatig bij DWDD en nu? Uitgekotst door iedereen en het is ECHT je EIGEN schuld allemaal. STOP MET ALLES EN DENK GOED NA!!!

Gast
Flo48
juli 14, 2020 10:56

Akwasi ga lekker in jouw huis wonen, diegene die bezig om jou bang te maken ze zijn zelf bang. Je mond opentrekken als het nodig is, je ziet het hoe dit land is, kranten, tv ,mensen . This country is going to suck you dry if you let it. Their fear is their enemy. You said 1 sentence and the whole country sentence you to death, stand up tall and wait what the judge is gonna say, ik ben eigenlijk benieuwd. Liefde overwint alles, in het toekomst jouw kinderen of kleinkinderen zullen jou bedanken voor Dit. Niemand ik bedoel niemand moet hoeft doormaken wat je doormaakt in dit land, Those coments translated in 20 languages allover the world.. the world is watching, obseving. Relax enjoy your life, we have your back.

Gast
Maria
juli 14, 2020 10:43

Zo ontzette triest en zo haatdragend dat de mens kan zijn. Vol van afgunst vol van haat het is echt absurd. Zelf ben ik van mening dat dit absoluut niet door de bocht kan maar natuurlijk zijn er mensen die dit soort gedrag goed praten. Ben ik even blij dat ik mijn kindeeen rechtbaardig met liefde en gelijkwaardigheid opvoed. Wat zou het toch triest zijn als ik zou weten dat dit is hoe hun tegenover de mens zouden staan. Bepaalde reacties en gedragingen zijn absoluut onmenselijk ziek en triest. En dat verdient niemand zelfs akwasie niet. Walgelijk pesterijen. Heel triest en zeker als je een volwassen persoon bent.

Gast
Noah Kraan
juli 14, 2020 10:29

Barry is een held!

Gast
Bart M.
juli 14, 2020 10:21

Zelfs de donkere mens discrimineert., ze bewijzen het steeds weer.

Gast
Peter Slofbak
juli 14, 2020 10:11

We noemen hem thuis Hakkawasi omdat hij alleen kan hakken niet lijmen.

Gast
maatje te groot
juli 14, 2020 10:07

Het kwaad straft zich zelf.

Gast
StefanV
juli 14, 2020 10:06

Het is inderdaad niet normaal dat dergelijke informatie op straat komt te liggen. Niettmin blijft die Akwasi een kwal van een vent.

Dat hierboven genoemde BBC-artikel is tenenkrommend: totaal kritiekloos ten opzichte van de activisten en hun agenda. Al hun talking points worden keurig overgenomen. Ze gebruiken deze tactiek voortdurend: alles internationaal maken en Nederland in een kwaad daglicht stellen.

Gast
freek
juli 14, 2020 10:04

Onderdrukte Akwasie koopt huis van 5 ton en heeft voor 3 miljoen aan vastgoed.
Hoe komt hij aan dat geld. Niet van drie man die bij zijn optreden zijn. Hij leeft van subsidie en rommelt wat bij de NPO. Waarom krijg je subsidie als je al geld hebt?

Gast
Kees kronen
juli 14, 2020 09:32

Allemaal internet helden hier…

Gast
Tom
juli 14, 2020 09:28

A-Quasimodo

Gast
Tom
juli 14, 2020 09:27

Deze enge man is doodsbang dat er straks geen discriminatie meer is en dat hij niet meer in de slachtofferrol kan kruipen. Dat is namelijk het enige doel dat hij heeft: medelijden krijgen. Hij is gewoon geestesziek!

Gast
Jannes van Loon
juli 14, 2020 09:15

Wat doet hij eigenlijk hier in zijn eigen land schijt ie in zijn broek hier veel praat hebben op zouten.

Gast
MolTalk
juli 14, 2020 09:09

Benieuwd of Johan de grap maakt, dat he Zwarte Pieten Huis dit jaar in Weesp staat en dat ie Dieuwertje Blok vast even op de hoogte zal stellen.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen