Tv-rel achtervolgt Akwasi: ‘Mijn rechten geschonden’

Geplaatst op ma 13 jul 2020 om 18:35

Rapper Akwasi blijft het mikpunt van haatreacties sinds de mediarel rondom zijn uit de hand gelopen speech op de Dam en tv-optreden in Beau. Hij krijgt deze week de sleutels van zijn nieuwe koopwoning in Weesp, maar voelt zich er bij voorbaat al niet meer veilig nu de foto’s ervan zijn gepubliceerd door een hater op Facebook. “Mijn gloednieuwe koopwoning die aanstaande woensdag opgeleverd zou worden is met foto’s in een prive-facebookgroep verschenen dankzij ene Barry Stulen.

Deze Barry is geen fan van Akwasi. Hij laat in een privégroep van 1.500 glazenwassers weten: “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag.

Het negatieve sentiment rondom Akwasi wordt breedgedragen, maar Barry vertoont hier uiteraard behoorlijk onprofessioneel gedrag. Het is bovendien schandelijk om details over iemands woonomgeving openbaar te maken, aangezien er veel gekkies rondlopen op internet en Akwasi behoorlijk onder vuur ligt.

Wél merkwaardig is dat de rapper zijn enorme podium op Instagram (67.000 volgers) gebruikt om dit aan de kaak te stellen, waardoor Barry alleen maar méér exposure krijgt. Critici zullen de rapper verwijten wel heel graag in de slachtofferrol te kruipen.

Akwasi zegt: “Dit mag niet en dit hoort niet.. mijn rechten zijn fundamenteel geschonden. Nogmaals: dit mag niet! Dit hoort niet!! Ik zou mezelf veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt…DIT IS TOCH NIET NORMAAL? 🤦🏿‍♂️

De betreffende Insta-post van Akwasi ziet u onderstaand.

Lees ook:
‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’ (12 juni)
Akwasi wil grachtenpand claimen: ‘Hij is de weg kwijt’ (3 juli)

Foto: RTL
134 Reacties op “Tv-rel achtervolgt Akwasi: ‘Mijn rechten geschonden’”


 1. Dries Roel Vink

  Akwasi is een klootzak eerste klas, meer kan ik er niet van maken. Rot op is mijn advies en ga de nazaten van de slaven in Ghana helpen, hypocriete flapdrol!

 2. keet

  ach ach ach, wat een ellende Akwasi, binnenkort als je er woont weten je buren dat toch ook. Zoiets komt altijd wel uit waar jij ook gaat wonen dus lekker relax zijn en verder gaan met je leven. Overigens als je je netjes gedraagt is ook niemand boos op je en voel je je vanzelf veilig, doe eens wat 95% van Nederland doet.

 3. Arie

  Die glaszetter dat dit niet moeten doen. Maar Akwasi heeft dit zelf over zich afgeroepen. Dat hij zich liet gaan op de dam, à la. De meesten zullen zich hebben gestoord aan zijn onbeschofte en agressieve gedrag tijdens de tv-interviews daarna.

  Zowel tijdens het eerste interview met Margriet van der Linden (geheel kritiekloos, een journalist onwaardig) en daarna bij Beau (waar hij wel werd gewezen op zijn aanstootgevende gedrag) gedroeg Akwasi zich ongeschoft, agressief en zat onsamenhangend te raaskallen. Hij kon helemaal niets uitleggen.
  Akwasi is geen woordkunstenaar of taalvirtuoos. Welke journalist heeft dit kwalificatie aan Akwasi toegedicht? Dat zou ik graag willen weten.

 4. Curryworst

  Wat een grootse woorden ‘mijn rechten zijn fundamenteel geschonden’.
  Binnen een paar dagen weten meer mensen waar hij precies komt te wonen (zal wel Leeuwenveld 3 zijn, of Weespersluis) en vanaf de openbare weg mag je gewoon foto’s maken van gebouwen. Tenzij het militaire objecten zijn.

 5. G.ossip

  Ik zoek even naar de juiste woorden,kom er later op terug,lig nu eerst even in een stuip om de karma die Akwausi nu treft.

 6. Wolter

  Van Angela de Jong mag dat.

 7. Magnus Dickendorfer

  Nou reppert akwasi, ga naar Ghana waar je voorouders vandaan komen. Niemand zal je missen. Overigens waren zijn voorouders de grootste slavenhandelaren.

 8. Hans S.

  Dit was natuurlijk te verwachten, iets van karma.

 9. Klaas

  Onze vastgoed miljonair Akwasi blijft maar klagen en jammeren.

 10. anoniem

  Behalve meneer Akwasi zijn er nog vele anderen deskundig over en actief tegen racisme. Waarom wordt er toch steeds zo gefocust op hem?

 11. Dre Wegermee

  Akwasi maar jij bent toch niet normaal met je woordkunstenaarsgedrag. Ga verbinden niet alweer stoken.

 12. Alexia Besstruik

  Als je gaat schreeuwen op de Dam het centrum van onze hoofdstad dan kun je toch verwachten dat jezelf in een middelpunt hebt gezet en daarna nog eens 2 keer op tv dus dat je niet meteen de luwte ingaat. Is het handig van die man nee maar Karma is a b itch kerel.

 13. Dendermonde

  Heeft hij dat huis gekocht met geld uit zijn familie, je weet wel die rijke slavenhandelaren. Ik denk dat wij normale Nederlanders recht hebben op dat huis, yep het is ons huis Akwasi.

 14. Ruud

  Wat een stuitende reacties hierboven! Je kan het niet eens zijn met Akwasi’s mening, maar privégegevens in deze situatie lekken is heel gevaarlijk.

 15. Noah Kraan

  @ruud en oproepen tot geweld mag van jou wel?

 16. Bart

  Ik hoop dat ie flink aangepakt gaat worden.

  Akwasi wil helemaal niet verbinden. Akwasi is een slecht mens!

 17. Rob

  Enkele reis Ghana. Ik betaal graag! Oprotten.

 18. Johanneke van Es

  Die koekwaus begint met z’n domme gel*l helaas nu ook internationaal in de picture the komen… https://www.bbc.com/news/world-europe-53261944

 19. Corry Jankbal

  Alsmaar “respect” eisen, maar nooit Nederland, onze cultuur, tradities, taal, wetten of geschiedenis respecteren. Het moet bij racisten als Akwasi wel altijd van 1 kant komen…

  (Vroeger waren rappers mislukte zangers, sommige dingen veranderen nooit :-)

 20. Beau ter Ham

  Leuke Ghanese hut voor die man, prima hard voor gewerkt. Daar gaat je privacy niet fijn maar niet vreemd in dit land. Helaas ook een beetje op zich afgeroepen.

 21. NederlandIsEnBlijftWit

  Wat doe je eigenlijk hier akwasi, ghana is veilig en nederland heeft niets met ghana te maken, neem ook meteen de rest van de welvaart zoekende ghanezen mee.

 22. Arie B

  Vele gekkies rondlopen… ach iemand heeft naar Genee ‘klootzak’ geroepen.

  Het is gewoon een kneus. Niemand kent een nummer van hem. Zelfbenoemde woordkunstenaar. Tupac mocht zichzelf zo noemen. Niet deze flapdrol. Moest meedoen aan Expeditie Robinson en allerlei onzin voor wat bekendheid.

 23. Petertje

  Wat vervelend voor deze man dat iedereen nu weet waar zijn huis woont.

 24. Adrie Hilter

  AUSRADIEREN

 25. Mar

  Dat huis heeft hij vast gekocht van het geld dat zijn voorvaderen met slavernij verdiend hebben. Vele Nederlanders hebben het een stuk minder breed als meneer Akwasi.
  En maat blijven jammeren en zich als slachtoffer profileren, met zijn kast van een huis en zakken vol geld!!!! O wat heeft hij het toch slecht in Nederland!! Hou toch eindelijk je muil eens dicht, klootzak, en rot toch op!

 26. Samantha

  “Het negatieve sentiment rondom Akwasi wordt breedgedragen”

  Uit deze zin kan ik opmaken dat MC (deze website) snapt dat 95 procent van NL liever geen negatief gedrag richting Zwarte Piet ziet.

  Dus lezers: alsjeblieft geen kritiek meer op MC (deze website) tenzij ze ook echt Zwarte Piet weer afkraken.

 27. Fox Mulder

  Gluiperd eersteklas moet weer huilie huilie doen.

 28. Fiona is de beste

  Ja, lezers, bij voorbaat dank.

  Hahahaha! :)

 29. Joop

  Er zijn landen in Afrika waar je niets kan als je een wit velletje heb , geen huis geen zaak laat staan een vestiging vergunning kan je wel vergeten als je een bleekscheet ben DAT IS PAS DISCRIMINATIE!!!!!!!

 30. anoniem

  @Joop: Welke landen?

 31. Lilly Labiamus

  Wat is die Akwasi toch een jankwijf.

 32. aammehoela

  Als je je zo negatief opstelt tegenover de meerderheid van de Nederlanders kun je dit verwachten. Neen, deze mafkees heeft het geheel aan zichzelf te wijten. Het is toch schandalig dat hij met die vreselijke k u tmuziek van hem zoveel geld heeft kunnen verdienen. Het wordt echt tijd dat de hedendaagse jeugd, met name de meisjes, eens leren wat goede muziek is. En dat is niet die opruiende rap met vrouwonvriendelijke teksten. Triest figuur, als hij niet naar Ghana terug wil dan mag hij ook wel naar een van de buurlanden rond Ghana.

 33. Bart

  Sodemieter op met die vent, geef hem geen aandacht meer a.u.b. Triest figuur

 34. Lariekoek

  Dus omdat de voorouders van Akwasi waarschijnlijk ook slavenhandelaren waren, hebben de voorouders van de blanken helemaal niets verkeerd gedaan? Slaven die de overtocht niet haalden, omdat ze aan boord van het schip ziek werden, werden gewoon levend in zee gedumt. Dat was om de ‘gezonde’ slaven te behoeden voor besmetting.

 35. Jack Hiemstra

  Na wekenlang in het heerlijke warme linkse bad te hebben vertoefd omringt door lieden die in hem de nieuwe messias zagen is het terugvallen in de rauwe realiteit heel confronterend. Leer er maar mee leven. Ook hij moet offers brengen om zijn religie op te dringen! Een daarvan zijn confrontaties met tegenstanders. Zonder steun van deugers en media helaas! suc6 !

 36. Michiel

  Typisch Nederland weer. Nederlanders zijn zogenaamd tegen geweld, bedreigingen en terrorisme. Totdat het slachtoffer iemand is waar ze het niet eens mee zijn; dan wordt er van alles bij gehaald om het goed te praten.

 37. Alle Kamphuis

  Ach toch Akwasi, de dappere kopschopper. Hij verdient toch een aardig centje en dat ook nog in dit verschrikkelijke rascistishe Nederland. Akwasi, ik kijk dinsdags nog wel eens naar Opsporing gezocht en daar zag ik nog wel eens kopschoppers voorbij komen. Daardoor verschrikkelijke wonden en soms nog erger veroorzaakten.
  Kopschoppers van allerlei kleur. Dan dacht ik altijd, als ik het zag je moet toch iets in je hebben wat niet klopt. Zo’n iemand heeft professionele hulp nodig. Nu ga jij weer in de slachtofferrol. Wat dapper, wat dapper. Want jij bent weer de zielepoot. Jij wilt ons ook nog een schuldcomplex aanpraten voor wat betreft de eventuele wandaden die onze voorouders zouden hebben begaan. We moeten volgens jou en je geestverwanten zelfs onze excuses aanbieden daarvoor. Mijn wedervraag is dan? Heb jij al excuses gemaakt voor de wandaden die jou voorouders hebben begaan? Met het verkopen van onderdanen als slaven aan de van Riebeecks van die tijd? Droom daar straks maar lekker over in je nieuwe bedje staande in je nieuwe huisje. Groetjes.

 38. Slaventijdkenner

  @Lariekoek
  Nederland bestond niet in de slaventijd. En de meeste slaveneigenaren in Suriname en de Antillen kwamen niet uit West- Nederland (De zeven Provinciën) Onder meer veel Portugese joden.
  In Suriname was zelfs begin 1800 30 procent van de slaveneigenaren van Afrikaanse oorsprong. Elke Creool heeft blanke en soms ook Afrikaanse voorouders die slaveneigenaar waren.

 39. Harry

  Toch vreemd dat zulke mensen zijn als die Akwasi hier tegen Nederlandse
  tradities blijven aan trappen terwijl er toch jaarlijks veel geld wordt geschonken
  ook aan landen waar de mensen wonen met een donkere huidskleur.
  Hoezo discriminatie, hou toch op man .

 40. J

  Als akwasi zich niet veilig voelt in zijn nieuwe huis.
  Moet hij op de Dam gaan staan onzin uitkramen ,met al zijn vriendjes om zich heen.
  Geeft een warm en veilig gevoel.
  Of neem je vriendjes mee na huis,lekker samen zijn en over discriminatie raaskallen

 41. MediaPrak

  OFF TOPIC: Opvallend, bij de ‘reclamespot’ van “Dierenlot” is de voice-over van Hanneke Groentenman verwijderd en door een andere stem opnieuw gesproken..

 42. Suckerpunch

  Haha 67000 volgers een enorm podium noemen, hahahahahaha

  Hahahahahahahaaaaa
  Hahahahaha ha ha h ahaa ahahhaaaaaa

  Wat een aanfluiting is deze gast!

 43. R

  Heb net via marktplaats een partij ratte vallen op de kop getikt

 44. Biff

  @Mediaprak
  Klopt. De nabestaanden hadden geklaagd.

 45. Aardappelpiet

  Zolang Akwasi geen excuus aanbiedt voor zijn belachelijke agressieve gebrul, blijft dit hem achtervolgen.

 46. Ed Faure (VVD)

  Het is een gotspe. Groet, Eduard Faure

 47. Joost

  Rechten? Onze cultuur is naar de klote!

 48. critikast

  Zwarte Piet is zijn leven ook niet meer veilig na jouw geschreeuw op de Dam. Jij bent sindsdien de Damschreeuwer 2020 ! Je hebt al die haat over jezelf afgeroepen jongen. Ik wens je een goed leven toe, maar misschien een ander land kiezen !

 49. Anouk

  Deze geestelijke gestoorde maf, kan maar beter gaan verhuizen naar Afrika. Daar voelt hij zich wel weer thuis.

 50. Lariekoek

  @Slaventijdkenner
  Hoe werd Nederland dan genoemd toen Koning Willem de Eerste op de troon zat? Tot 1839 hoorde België nog tot de Koninkrijk der Nederlanden.

 51. Richard de Bie

  Ik had hem hoog zitten nu is die voor mijn ook van het podium gevallen.Zei die Onrust zaaien zullen onrust oogsten .Dacht dat die van onrust hield is het weer niet goed maak een keus man . Doe maar normaal doe je gek genoeg

 52. Richard de Bie

  Akwasi Ik had hem hoog zitten nu is die voor mijn ook van het podium gevallen.Zei die Onrust zaaien zullen onrust oogsten .Dacht dat die van onrust hield is het weer niet goed maak een keus man . Doe maar normaal doe je gek genoeg

 53. Meindert Kramp

  “Barry vertoont hier uiteraard behoorlijk onprofessioneel gedrag.”
  Mee eens. Het gebruik van Facebook is zeker onprofessioneel.
  Belastingambtenaren bijvoorbeeld hebben ook een professie en die hadden voor onprofessioneel gedrag geen Facebook nodig.
  Barry had het stiekemer moeten aanpakken. Zo gooit hij nog z´n eigen ruiten in.

 54. Harry

  Elke weldenkende Nederlander is het

  aquasi verontwaardige gebral van deze zelf-

  benoemde gezichtstrapper meer dan beu.

  Mijn gouden tip:

  Voortaan eerst nadenken voor-

  dat je huiliehuilie gaat doen /

  je carrière te grabbel gooit…

 55. Klaas Vaak

  Akwasi zijn rechten geschonden? Er zijn toch nog geen ruiten ingegooid?
  Kopschoppen is straatschenderij, dus ook een kwestie van schenden van rechten.
  Akwasi heeft ook nog geen koppen geschopt.
  De stand is dus nog steeds 0-0.

 56. Frans

  Zeer geschrokken van de agressie van de hr Akwasi.
  Zijn woede uiting in woorden en smijten van microfoon .
  Hij heeft zich niet onderkontrole
  .Zou hem niet als zwarte.piet tegen willen komen.
  Hoe komt dit gedrag?
  Nooit heb ik in het sinterklaasfeest racisme waargenomen.
  Mensen met een donkere huid en zich schamen donker te zijn hebben een probleem met zich zelf. Los dit op. Niet door agressief te zijn naar een verklede zwart piet.

 57. Dennis

  Je kan beter naam maken met je muziek, Awkwasi..

  Deze man gaat dezelfde richting op als Sylvana Simons.
  Men denkt dat deze persoon ook alleen maar boos, boos en nog een boos is EN blijft.

  Jammer!

 58. Lilian Babel

  Al dat gelul over Akwasie, zeker alle maal blanken reactie Als akwasi excuses moet aanbieden dan moet die racist Derksen dat zeker ook doen ,en iedereen mag zeggen wat je wilt,je mag alleen niet beledigen,en dat doet Derksen wel .Denken jullie eerst daar maar over na.

 59. pepe

  is ook niet netjes van de glazenwasser meneer maar zoals Mediacourant ook zegt Akwasi heeft nu weer munitie om in de slachtofferrol te kruipen heel dom maar goed je bent ook niet voor niks glazenwasser geworden

 60. Slavennazaat en wintifanaat

  @lilian
  Het was een belediging voor intelligente, lieve chique Zwarte Piet dat hij vergeleken werd met een raaskallende, agressieve, domme Akwasi.

 61. Ria

  Geestig lilian ben benieuwd hoe je oud bent ?
  Snap inderdaad niet waarom ze hier nog willen wonen ?
  Klimaat ,racisme dure huizen.
  Voor dat bedrag kan je paleis in Afrika kopen.

 62. Gerda

  Biff
  ma 13 jul 2020 om 21:49
  @Mediaprak
  Klopt. De nabestaanden hadden geklaagd.
  ??????????????

 63. Mr. Theo

  Wanneer wordt eens uit de doeken gedaan hoe deze nitwit Akoewazi aan zoveel geld is gekomen?

 64. Leo knots

  De rol van zeurpiet is mijnheer Akwasi op het lijf geschreven

 65. Gerda

  Mr. Theo
  ma 13 jul 2020 om 23:30
  Wanneer wordt eens uit de doeken gedaan hoe deze nitwit Akoewazi aan zoveel geld is gekomen?
  Maakt mij het uit, maar dan moet men niet roepen dat gekleurde mensen, met vreemde achternamen, geen kansen hebben in Nederland

 66. Sookie Stackhouse

  Adwaasie moet eens stoppen met z’n zielige gejank!

 67. Joop de viroloog

  Akwasi zegt: “Dit mag niet en dit hoort niet.. (ook niet alle blanke Nederlanders wegzetten als racistisch) mijn rechten zijn fundamenteel geschonden. (Jij maakt misbruik van je rechten, gedraag je!) Nogmaals: dit mag niet! Dit hoort niet!! Ik zou mezelf veilig moeten voelen in mijn eigen huis (en ik in mijn land waar ik geboren ben maar jij verkloot voor ons allen met je haatzaaierij. Wilders zou er om gestraft worden) maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt…DIT IS TOCH NIET NORMAAL? Het is inderdaad niet normaal,want prive is prive, mee eens. Vriend je hebt het zelf op je afgeroepen, sorry!!

 68. Xxxx

  Meneertje Akwasi. Wie haat zaait zal haat oogsten. Of: Wie zijn neus schendt, meneer Alwasi, schendt zijn aangezicht. Had je je mondje niet zover open moeten trekken had je nu geen gezeik gehad. Dit mag ook niet in Nederland, meneer Akwasi. Volgende keer ligt er misschien een granaat aan je deurknop. Wie zal het zeggen? Je maakt geen fans in Nederland. Ga lekker naar Ghana waar je oorsprong ligt. Je bent in Amsterdam geboren. Je wil toch Nederlander zijn? . Gedraag je dan ook als Nederlander. Ik spreek regelmatig donkere mensen die zich SCHAMEN voor jouw gedrag. Ook daar wel eens aan gedacht? Die distantieren zich van jouw uitspraken. Ook daar wel eens aan gedacht, meneer Akwasi? Maar die zijn ook allemaal OUDER dan jij SNOTNEUS en WIJZER! Je kunt wel van alles roepen maar soms is het verstandiger je mening voor je te houden. Stond je huis nu ook niet op facebook. Je vraagt er toch zelf om?

 69. Xxxx

  Daarbij meneer Akwasi. Je wilde zo graag Zwarte Piet op zijn smoel slaan. Pas maar op dat ze niet jou op je smoel slaan. Je maakt zoveel boosheid in mensen los dat is ongekend in Nederland. Je haat aanstotende gedrag kan wel eens hele vervelende gevolgen voor je hebben. Ga lekker zo door dan word het wellicht nog vele malen erger voor je. Hoe dom kun je zijn? Hoop dat je zo onveilig ga voelen dat je in je broek schijt! Accepteer de dingen in Nederland zoals ze zijn. Moeten wij eens zo gedragen elders in de wereld. Dan zou je wat beleven. Wees blij dat je in Nederland mag leven. Ik denk dat het elders in de wereld vele malen slechter gesteld is. Maar dat dringt op de een of andere manier niet tot je door!

 70. Momo

  “Het negatieve sentiment rondom Akwasi wordt breedgedragen, maar Barry vertoont hier uiteraard behoorlijk onprofessioneel gedrag. Het is bovendien schandelijk om details over iemands woonomgeving openbaar te maken, aangezien er veel gekkies rondlopen op internet en Akwasi behoorlijk onder vuur ligt.”

  Complete onzin, MC. Akwasi is zelf zo’n gekkie die gedreigd heeft mensen in elkaar te trappen. Barry is een held.

 71. Geert de Jonge

  De manier waarop Barry Stulen te werk is gegaan is verwerpelijk. De uitlatingen van rapper Akwasi op de Dam in Amsterdam over Zwarte Piet zijn eveneens verwerpelijk. Dat weet de rapper ook wel maar gooit er nog een schepje bovenop tijdens een interview in het RTL4 programma Beau. Rapper Akwasi heeft de ellende zelf op zich afgeroepen door zijn verbale agressieve gedrag. Het oplossen van rascisme zal nooit worden opgelost door Zwarte Piet op zijn bek te slaan, hetgeen de rapper Akwasi voornemens is te gaan doen. Zijn woorden heeft hij niet terug genomen en dit is het gevolg voor hem; hoe walgelijk dit ook is van Barry Stulen.

 72. Xxxx

  Het wordt hoog tijd dat figuren als een Akwasi de mond worden gesnoerd. Akwasi is zelf een bron van haat! Dit is toch een land kapot proberen te maken? Dit zijn toch de “Nederlanders” die haat hoog in het vaandel hebben staan? Wij ECHTE NEDERLANDERS worden gewoon racisme aangepraat door deze niksnut van een Akwasi. Deze figuren zijn zwaar ZIEK in hun hoofd. Nederland gaat veel te ver met alles maar te tolereren en accepteren. We praten ons een minderwaardigheidscomplex aan. Hitler maakte in de Tweede Wereldoorlog in zijn eentje ook de hele wereld gek. Deze Akwasi doet in wezen precies hetzelfde! We lopen als schapen achter Akwasi aan! Ik wil er niet aan meedoen! Racisme en discriminatie gaan echt nooit de wereld uit! Dat is van alle tijden. Akwasi en zijn kornuiten wakkeren het vuurtje eerder nog veel meer aan!

 73. Xxxx

  Als Akwasi een discussie aan wil gaan over racisme dan zal hij hoe dan ook in Nederland toch zijn toon moeten matigen. De toon maakt de muziek. Door agressief gedrag los je nooit problemen op. In tegendeel je maakt het nog vele malen erger.

 74. koekwaus

  Maar zelf roept hij op tot kopschoppen van Piet. Das woordkunst…

 75. Touwtji

  Daar gaan we weer, kunnen we nu een keer stoppen met deze misselijk makende commentaren, je kunt dat ding toch ook een keer laten rusten !! Vele commentaren zeggen al genoeg over hoe velen zelf in elkaar zitten !!

 76. Chelsey

  De onveiligheid in zijn nieuwe woning pijnigt haatpredikant Akwasi O. op dit moment vanwege zijn valse trots om geen excuses aan te bieden voor het aanzetten tot haat en geweld. In talkshow M van de NPO gaf Margriet van der Linden hem zelfs carte blanche daarvoor, hij had die geboden kans met beide handen moeten aangrijpen. In dat programma kon hij zonder gezichtsverlies afstand doen van bepaalde foute strafbare uitspraken die hij ongecontroleerd deed in zijn preek op de Dam in Amsterdam. Nu is hij zelf slachtoffer geworden van zijn eigen haatzaaierij in Nederland!
  Dit is toch niet normaal?! Dit hoort niet! Akwasi O. zou alsnog bij de NPO Op1 zijn racisme verhaal opnieuw kunnen gaan doen, alleen deze keer dan uiteraard wél met de bijbehorende excuses én respect! (Artikel 137d 1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.) Nogmaals: dit mag niet ! Dit hoort niet !!

 77. Roger

  Privé Facebook groep vs openbaar maken.
  Mis ik hier wat. Die gek zet het zelf openbaar en geniet ervan.

 78. Annoniemus

  Denkt Akwasi ergens anoniem te kunnen wonen , en zijn dubieuse bezigheden ongezien te kunnen doen , zo werkt dat niet een een wit land , dat zou hij nu wel moeten weten !

 79. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Barry Stulen heeft gelijk!

 80. David

  Ga bij Femke uithuilen.
  en laat ons met dat geschreeuw met rust

 81. Dr. Bibber

  Los van van Akwasie heeft geroepen: je gaat niet op social media plaatsen waar iemand woont, het zal je maar overkomen! Stel je voor dat er een stel malloten met brandende fakkels voor de deur staar. Ik geloof niet dat we dat moeten willen met zijn allen mensen…

 82. Anouk

  “Wie is deze man”? Waren de teksten van deze zwarte man bij Beau.. vuile arrogante bek..Het ergste is, door zijn optreden op de Dam en bij M en Beau is er meer HAAT en Discriminatie voor gekomen! Hij is het SLECHTSTE voorbeeld voor een zwarte man!

 83. Goud

  @Johanneke van Es

  Zoals altijd staan die buitenlandse artikelen over dit soort zaken in Nederland vol met feitelijke fouten.

  “Every 5 December, white people in the Netherlands paint their faces black, apply red lipstick and pull on curly wigs”
  Ach, alleen blanken, ja?

  “Johan Derksen suggested black rapper Akwasi looked like a photo of a man in blackface”
  Dat zei Derksen nadrukkelijk niet! Maar als je de waarheid schrijft, moet je toegeven dat de schreeuwers verkeerd zaten.

  “a monument of Joannes van Heutsz, Governor General of the Dutch East Indies, was defaced”
  Dit was ooit een monument ter ere van Van Heutsz, maar omdat zijn daden inmiddels als not done worden bestempeld is het al sinds 2004 het Monument Indië-Nederland, zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Monument_Indië-Nederland

  En dan heb ik niet eens het hele artikel tot me genomen. Wat een broddelwerkje.

 84. Danny

  Dat krijg je er nou van meneer Akwasi moet je eerst maar eens denken en dan pas uitspraken doen.
  Toch veel meer Nederlanders van hun eigen tradities en daar moeten we voor opkomen als een paar aanstellers dat willen veranderen.
  Ik zou lekker een huis kopen in het land van je voor ouders dan heb je hopelijk rust en wij een man met een grote bek minder.
  Wij discrimineren niet dat doe jij en je vriendjes zelf Akwasi.

 85. MolTalk

  Benieuwd of Johan de grap maakt, dat he Zwarte Pieten Huis dit jaar in Weesp staat en dat ie Dieuwertje Blok vast even op de hoogte zal stellen.

 86. Jannes van Loon

  Wat doet hij eigenlijk hier in zijn eigen land schijt ie in zijn broek hier veel praat hebben op zouten.

 87. Tom

  Deze enge man is doodsbang dat er straks geen discriminatie meer is en dat hij niet meer in de slachtofferrol kan kruipen. Dat is namelijk het enige doel dat hij heeft: medelijden krijgen. Hij is gewoon geestesziek!

 88. Tom

  A-Quasimodo

 89. Kees kronen

  Allemaal internet helden hier…

 90. freek

  Onderdrukte Akwasie koopt huis van 5 ton en heeft voor 3 miljoen aan vastgoed.
  Hoe komt hij aan dat geld. Niet van drie man die bij zijn optreden zijn. Hij leeft van subsidie en rommelt wat bij de NPO. Waarom krijg je subsidie als je al geld hebt?

 91. StefanV

  Het is inderdaad niet normaal dat dergelijke informatie op straat komt te liggen. Niettmin blijft die Akwasi een kwal van een vent.

  Dat hierboven genoemde BBC-artikel is tenenkrommend: totaal kritiekloos ten opzichte van de activisten en hun agenda. Al hun talking points worden keurig overgenomen. Ze gebruiken deze tactiek voortdurend: alles internationaal maken en Nederland in een kwaad daglicht stellen.

 92. maatje te groot

  Het kwaad straft zich zelf.

 93. Peter Slofbak

  We noemen hem thuis Hakkawasi omdat hij alleen kan hakken niet lijmen.

 94. Bart M.

  Zelfs de donkere mens discrimineert., ze bewijzen het steeds weer.

 95. Noah Kraan

  Barry is een held!

 96. Maria

  Zo ontzette triest en zo haatdragend dat de mens kan zijn. Vol van afgunst vol van haat het is echt absurd. Zelf ben ik van mening dat dit absoluut niet door de bocht kan maar natuurlijk zijn er mensen die dit soort gedrag goed praten. Ben ik even blij dat ik mijn kindeeen rechtbaardig met liefde en gelijkwaardigheid opvoed. Wat zou het toch triest zijn als ik zou weten dat dit is hoe hun tegenover de mens zouden staan. Bepaalde reacties en gedragingen zijn absoluut onmenselijk ziek en triest. En dat verdient niemand zelfs akwasie niet. Walgelijk pesterijen. Heel triest en zeker als je een volwassen persoon bent.

 97. Flo48

  Akwasi ga lekker in jouw huis wonen, diegene die bezig om jou bang te maken ze zijn zelf bang. Je mond opentrekken als het nodig is, je ziet het hoe dit land is, kranten, tv ,mensen . This country is going to suck you dry if you let it. Their fear is their enemy. You said 1 sentence and the whole country sentence you to death, stand up tall and wait what the judge is gonna say, ik ben eigenlijk benieuwd. Liefde overwint alles, in het toekomst jouw kinderen of kleinkinderen zullen jou bedanken voor Dit. Niemand ik bedoel niemand moet hoeft doormaken wat je doormaakt in dit land, Those coments translated in 20 languages allover the world.. the world is watching, obseving. Relax enjoy your life, we have your back.

 98. Van Halen

  AKWASI, wat ben je superdom bezig, ik had je zo hoog zitten, dit is echt het einde van wat jezelf allemaal had opgebouwd, zo intens dom gedaan.En waarom? Is Nederland zo erg? je kwam op tv,je maakte platen,je zong,niet echt mooi maar toch, zat regelmatig bij DWDD en nu? Uitgekotst door iedereen en het is ECHT je EIGEN schuld allemaal. STOP MET ALLES EN DENK GOED NA!!!

 99. F.bakker

  Ik vind het ongelofelijk dat deze parasiete huichelaar nog zo.n grote mond heeft stinkend rijk te zijn,verdiend aan geld door nederlandse rascisten opgebracht die naar jouw waardeloze optredens komen kijken daar ben je niet vies van wat een vreselijk hypocriet mannetje ik walg van hem

 100. Maria

  De nieuwe passende naam voor deze haatzaaier… AKDWAZI!

 101. Jaap

  Zie heel dat account van Barry niet op fb ….Akwasi zal wel weer aandachtsgeil zijn en het hele verhaal hebben verzonnen ,die is niet in zijn eerste leugentje gesticht weten we toch.

 102. Zwarte Piet

  Akwasi is een griezel, een racist en een haatzaaier die oproept tot geweld. Deze opportunistische afstammeling van slavenhandelaren is zeer onbetrouwbaar.

  Uitkotsen , uitstoten en voor altijd doodzwijgen deze laffe parasiet.

 103. Bea

  Akwasi verzint dit volgens mij. Ik geloof hem niet.

 104. Teuntje

  Eigen schuld dikke bult griezel

 105. Kaatje

  Barry…held…!!. Jij zegt wat wij allemaal denken.

 106. René

  Story, Weekend en Prive doen al een eeuwigheid niet anders dan over de nieuwe stulpjes van BN’rs te berichten. Nu doet een glazenwasser het en de wereld is te klein. Wanneer je steeds in de picture wilt staan wordt je vanzelf een BN’r. ‘Get used to it’ ‘woordenkunstenaar’. Je zoekt zelf steeds de publiciteit op. Verder zijn de M’s van deze wereld medeschuldig, door aandacht te geven aan de onzin die je uitkraamt.

 107. Máxima de Parmaham

  Kwasi Kwaade Akwasi kwaakt & kraakt.

 108. mag ik dood

  kan je alsjeblieft je mond houden ? dank je wel namens het volk.

 109. JasperV

  Mijnheer de “woordkunstenaar” beklaagt zich dat hij geen rechten heeft, dat klopt Akwasi als je eerst oproept om iemand in elkaar te slaan kan je dit verwachten. Had je eerst maar goed moeten nadenken voor je iets doms schreeuwt op de Dam.

 110. dirk

  Toch leuk dat de Ghanees Akwasi een “huisje”van 500.000,00 euro kon kopen.
  Best een fijn land Nederland, niet ?
  Het is je gegund, maar maak het verder niet kapot meer.

 111. Thomas

  Je zal maar de witte nieuwe buurman zijn in Weesp van zo’n gefrustreerd haatdragend persoon, veel succes met een buurman die nog nooit gehoord heeft van de het gezegde “ WIE HAAT ZAAIT, ZAL HAAT OOGSTEN “.

 112. J

  Akwasi is boos dat het adres van zijn nieuwe hut bekent is geworden.
  Van waar die boosheid.
  Op de Dam was hij toch ook niet vies van belangstelling.
  Nu staat hij weer in de belangstelling alleen dit heeft hij zelf niet gewilt.
  Mijn advies zoek een nieuw onderduik adres.

 113. Wolter

  Barry Stulen is ontslagen en terecht.

 114. Menno

  Als witte Nederlander kan ik niks anders zeggen dan dat ik met schaamrood op de kaken de bovenstaande reacties heb zitten lezen. Ik ben het ook niet met alles eens wat hij tijdens zijn toespraak op de Dam heeft gezegd – en al helemaal met de oproep tot geweld niet. Maar wordt het daarom gedoogd om deze man te bestoken met allerlei online pesterijen (zoals het bekendmaken van zijn nieuwe woonadres)? En dan heb ik het nog niet eens gehad over zijn voorouders die voor slavenhandelaren worden uitgemaakt. Dat gaat echt alle perken te buiten. Is dit echt Nederland? Zijn dit allemaal uitspraken ‘namens het volk?”

  Wat maakt het uit dat hij een huis van 500.000 euro heeft gekocht? Heeft hij daarom geen recht van spreken? Puur omdat hij dat wél kan betalen en jij niet? Mag hij daarom niet opstaan tegen het racismeprobleem dat zich in ons zogenaamd tolerante land nog steeds voordoet (en klaarblijkelijk ook in deze commentsectie leeft)?

  Het enige wat jullie hebben laten zien is dat Nederland nog vol zit met bekrompen, bittere en voorál jaloerse mensen. Walgelijk.

 115. Jane Spencer

  Waarom krijgt deze haatzaaïer en oproerkraaïer überhaupt nog een podium??
  Deze man is staatsgevaarlijk.
  De media zijn hier mede verantwoordelijk, door hem overal zijn doorgedraaide ding te laten doen.

 116. Lonneke

  Groen Slinks activiste Femke Halsema, de meest incompetente burgemeester ever van criminele Mocro maffia Stad Amsterdam waar ze het geld over de balk smijten vooro.a. uitgeprocedeerde asiel (criminelen) die mogen kraken en alles gratis krijgen heeft wel een grachtenpand gratis beschikbaar voor je, lelijke zwarte racistische gore kwal die je bent.

 117. Jane Spencer

  Schaf ook het hele Sinterklaasfeest af (en niet alleen zwarte Piet), dit is een uitwas van onze overconsumptie.
  Ooit bedacht door de “toen nog middenstand geheten”. Dit heeft niks met een kinderfeest te maken, alleen maar poen in het laatje aan einde van het jaar.
  Geef kinderen aandacht en liefde, in plaats van het bijbrengen van hebzucht.
  Dan is iedereen in Nederland een stukje gelukkiger.

 118. William Raaf

  Die racist heeft in Weesp niks te zoeken !

 119. Benjamin

  @ ane Spencer

  Aardig idee en dan Akwasi ons land uit laat die enge hater maar in Ghana de slaven uitbuiten zoals zijn voorouders hebben gedaan.

 120. Robert

  Tjonge, tjonge, tjonge wat een schade richt die akwasi aan!

 121. Elvis

  Linkse zakkenvullende onruststoker – hij kan beter in zijn thuisland gaan helpen met bijna 30% onder de armoedgrens in Ghana…dat zou pas nobel zijn ipv die prietpraatjes ophangen hier

 122. AxelF

  Kan me best voorstellen voor zo’n jongen

  Dat je in Weesp gestoken word door de media

 123. BRAAK

  Je moet je grote mond houden andere donder je maar op naar Ghana!!!!!!!!!!!!!!

 124. AxelF

  Ik vind het gewoon een hele lieve man

  Iedere jaar weer. Door weer en wind weet hij me toch iedere jaar weer te vinden. Is echt een vrind.

  Alleen moet hij de ouwe beetje meer verzorgen ivm schimmel tussen de benen.

  Iedere jaar wacht ik geduldig dat hij me pastijtje gaat vullen met champignons en roe.

  Vroeger moesten we altijd raden naar zijn naam. Maar gelu6 weten we nu hoe hij heet.

 125. Mimi

  Er is geen rascisme in Nederland… Man man de reacties op deze man tonen het tegendeel glashelder aan.

 126. Nathan

  Ik zie hier voornamelijk intolerantie in reactie op Akwasi’s intolerante woorden. Dat is toch niet het niveau waarop dit gesprek moet worden gevoerd? Ongeacht je standpunt, zou het vertrekpunt moeten zijn dat je je wilt inleven in de ervaring van de ander. Als iemand zegt dat hij of zij iets op een bepaalde manier ervaart, dan is dat gewoon zo. Ook al bevalt het je niet, of voel je je daardoor ongemakkelijk of is het aanstootgevend. Akwasi heeft het niet handig gedaan. Maar het is een mens die fouten maakt, net als jij en ik. Iemand op deze manier afstraffen voor een fout is dus altijd hypocriet, want vandaag of morgen maak jij een fout die misschien wel veel erger is. Maar omdat je geen BN’er bent wordt je er niet publiekelijk voor gefileerd.

 127. Akwalsi

  @Nathan
  Okee, mensen maken fouten.
  Maar moet je uitgerekend op de Dam, op een podium, voor duizenden mensen, en de landelijke TV, deze foute maken???
  Rekenschap geven aan elkaar, is geen eenrichtingsverkeer, en betekent niet dat je de boel op kan lopen opruien.
  Dit heerschap is een berekenende schurk, en weet precies dat hij met zijn uitspraken de boel ophitst.

 128. Nathan

  @Akwalsi
  Iedereen is verantwoordelijk voor de eigen woorden. Die opruiende woorden op de Dam, daar zal Akwasi constant uitleg over moeten blijven geven. Maar we moeten jet niveau van verwijten maken overstijgen. Als we dat niet doen blijven we in de wij-zij mentaliteit hangen en daar los je niks mee op.

 129. Sjoerd

  Welke rechten van Akwasi zijn geschonden? In en besloten groep (niet openbaar!!) mag je delen wat je wilt zolang het geen kinderporno is. Het is geen aanzetten tot haat, foto’s genomen vanaf straat. Het is zelfs vrije nieuwsgaring aangezien Akwasi overduidelijk een publiek figuur is met zijn optredens. Het huis van Marco Borsato en Femke Halsema worden echt openbaar gedeeld en liggen om minder onder vuur dan Akwasi met zijn openbare bedreigingen. De uitspraken van Akwasi gaan verder dan de ‘minder minder minder’ uitspraken van Wilders en hij is er voor veroordeeld. Ook de acties van de blokkeer Friezen zijn juridisch minder heftig dan het aanzetten tot geweld en de bedreigingen van Akwasi. Ik vraag me serieus af op welke gronden de glazenwasser op non-actief is gezet. Nederland is kapot!

 130. Gerda

  Iedereen die wit is, schend de fundamentele rechten van Akwasi, al noemt men alleen maar zijn naam of plaatst een foto van zijn fiets op een besloten FB groep..Pas maar op! Akwasi heeft zijn eigen ordedienst!

 131. anoniem

  Dit alles lezende krijg ik de indruk dat de N.S.B. inderdaad nog springlevend is in dit land… :-S

 132. Gerda

  Ze hadden Akwasi beter achter hebben kunnen laten op Robinson eiland. En…hij kon niet zwemmen, hadden we alles eerder geweten, dan…

 133. Petra

  Ik weet niet hoor maar akwasi riep in de 1ste min. Van de blm demonstratie al op dat het maar eens gedaan moest zijn met wit privileges en dat het nu eens tijd is voor zwart priviléges. En dat maakt hem dus geen haar beter dan andere racisten, wit zwart groen rood akwasi is gewoon een haatzaaiende niets nut die alles aangrijpt om in de publiciteit te komen. Terwijl hij de grote rascict hier is. Blm inderdaad maar iedereen lives matter dus nee akwasi het is geen tijd voor zwart priviléges. Sukkel. Voor wie het nog niet begreep wat die eugenlijk zegt hier de link https://youtu.be/pj5a845k6Ls

 134. Robert

  Laten we vooral niet meer discrimineren en zwarte piet voortaan akwasi noemen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.