Bloedheet buiten: laagterecord voor coronashow Rutte?

De kijkcijfers van het periodieke corona-tv-momentje van Mark Rutte zitten al een tijdje in de lift naar beneden: na de hoogtijdagen in de lente waren veel kijkers het corona-geëmmer een beetje moe. Vanavond is de voorlopig laatste aflevering en de geruchten gaan dat die volzit met positief nieuws over vergaande versoepelingen. Blijft Nederland lekker buiten zitten of gaat men om 19.00 uur toch weer massaal voor de buis zitten om naar de premier en zijn sidekick Irma Sluis te kijken?

Volgens bronnen zal bekend worden gemaakt dat er vanaf 1 juli geen beperkingen meer gelden op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan.

Prima nieuws dus, al zal Maurice de Hond – in het coronadebat de opponent van Rutte en zijn RIVM – niet geheel tevreden zijn. Hij ageert al geruime tijd tegen de 1,5-meter-regel, die volgens hem onzinnig is.

Hoe het ook zij: de coronapersconferentie die Rutte vanavond houdt is de voorlopig laatste. Daarmee komt een einde aan een bijzonder stukje tv-historie. “We hebben persconferenties gehad dat we ruim 7 miljoen kijkers hadden. Dat getal heb ik van tevoren nooit voor mogelijk gehouden“, zegt directeur communicatie Nijhuis van het ministerie van Justitie bij de NOS.

Nijhuis vertelt dat er soms al dagen van tevoren werd nagedacht over de manier waarop de maatregelen gepresenteerd werden “zodat de boodschap zo goed mogelijk over het voetlicht komt“.

De komende maanden kunnen Nijhuis en zijn team op vakantie: pas in september begint het tweede seizoen van Rutte’s coronashow.

Een overzicht van de kijkcijfers van Rutte’s coronapersconferenties tot nu toe:

  • 16 maart: 7,0 miljoen (geen persco, maar de toespraak)
  • 19 maart: 3,5 miljoen
  • 23 maart: 7,6 miljoen
  • 31 maart: 7,6 miljoen
  • 7 april: 4,9 miljoen
  • 14 april: 5,0 miljoen
  • 21 april: 7,8 miljoen
  • 6 mei: 7,0 miljoen
  • 19 mei: 5,7 miljoen
  • 3 juni: 3,9 miljoen

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen