Marco van Basten stapt over van FOX naar Ziggo Sport

Marco van Basten maakt de overstap van FOX Sports naar Ziggo Sport. Hij wordt een van de vaste gasten in de Jack van Gelder-talkshow Rondo. Dat heeft een woordvoerder van de zender laten weten. Van Basten is blij met zijn overstap naar de sportzender van tv-aanbieder Ziggo. “De Champions League, de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie, het programma Rondo en ook nog golf en Formule 1; allemaal sport, waar ik blij van word“, laat de voormalig bondscoach weten.

Ziggo Sport-directeur Will Moerer is blij met de nieuwe samenwerking. “We hebben Van Basten leren kennen als iemand die zich zo optimaal mogelijk voorbereidt op de uitzendingen. Zijn analyses zijn van een grote toegevoegde waarde voor onze uitzendingen. Ik ben dan ook verheugd dat hij komend seizoen wekelijks in onze programma’s te zien is. De toch al sterke opstelling van Rondo met Ruud Gullit, Youri Mulder en Jan van Halst krijgt met de komst van Van Basten een extra impuls.”

Van Basten zal ook veelvuldig zijn opwachting maken als analist rond de wedstrijden uit de Champions League, de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga en natuurlijk ook bij de belangrijkste wedstrijden uit de Serie A waarin hij samen met Ruud Gullit jarenlang uitkwam voor AC Milan.

Het afgelopen jaar was Van Basten te zien als analist in de FOX-show De Eretribune. Hij raakte in november in opspraak toen hij een Sieg Heil-grapje maakte op live-televisie.

Rondo is tijdens het voetbalseizoen iedere zondag om 19.50 uur te zien op Ziggo Sport. Aankomende zondag zal Marco voor het eerst te zien zijn.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen