Buch in de Bajes verhuist van RTL 4 naar SBS 6

Het programma Buch in de Bajes verhuist van RTL 4 naar SBS 6, waar Nicole Buch al langer te zien was als deskundige in Shownieuws. Al op 23 juli begint op de donderdagavond de nieuwe driedelige serie Buch in de Bijzondere Bajes. Hierin bezoekt Nicole gevangenissen in het buitenland waar het er verrassend anders aan toegaat. “Nicole verblijft een aantal dagen tussen de muren van deze bijzondere bajesen en ervaart de opmerkelijke privileges van de gedetineerden.

De eerste aflevering gaat over de beruchte Rebibbia-gevangenis in Rome, waar een vleugel is met vrouwen uit de maffiawereld. “Ze maken er verse pasta met ingrediënten uit hun eigen kruidentuin, hebben een gym en wekelijks komt de kapper langs in hun kapsalon.”

De Uruguayaanse hoofdstad Montevideo is het decor van de tweede aflevering. Daar bezoekt ze een gevangenis waar de rugbysport een belangrijke rol speelt. “Eens per jaar mogen de bajesklanten zelfs spelen tegen de profs van de nationale ploeg, en dit jaar is Nicole Buch hun eregast.”

En de derde aflevering bevindt zich in de gevangenis in Georgië. “Waar de gedetineerden maar liefst vijf uur per dag muziek mogen maken. Het meest wonderlijke verhaal is dat van een jonge vrouw die hier vastzat voor een gewapende overval, maar desondanks toestemming kreeg om mee te doen aan The Voice.

De eerste aflevering is op donderdag 23 juli om 20.30 uur op SBS 6.

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen