‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’

Geplaatst op ma 29 jun 2020 om 16:00

Het racismedebat ontaardt her en der in een heuse klucht. VPRO-gezicht Sunny Bergman vindt de ‘we hebben een app’-kreet van Danny Vera, die te zien is na filmpjes van Veronica Inside op YouTube, racistisch klinken. Dat geeft ze aan op Facebook. Sunny vindt dat ‘we hebben een app’ net klinkt als ‘we hebben een aap’. Daarom is het volgens haar niet gepast om deze kreet uit te zenden na een filmpje waarin een donker persoon te zien is, in haar voorbeeld Natacha Harlequin.

De ‘we hebben een app’-kreet van Danny Vera wordt al een jaar gebruikt ter promotie van de Veronica Inside-app. Hij is ook achter een VI-fragment met Johan Derksen en Natacha Harlequin geplakt, maar zelfs dit wekt nu al boosheid op.

Sunny Bergman laat op Facebook weten: “Het YouTube-kanaal van Veronica Inside leek het een goed idee om na dit fragment met Natacha Harlequin een fragment te knippen waarin iemand roept: ‘We hebben een aaaaaaap!!’ Naschrijft: hij blijkt te zeggen ‘we hebben een app’, maar omdat het klinkt als aap desalniettemin nog steeds ongepast.

Opiniesite GeenStijl moest even knipperen met de ogen toen ze dit commentaar van Sunny onder ogen kregen. “Als iemand nog bewijs nodig heeft voor de stelling dat dit soort professioneel verontwaardigden achter iedere boom racisme ziet, dan is het hier.

Het gaat om het slot van onderstaand fragment:

Foto: SBS
114 Reacties op “‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’”


 1. Tsja

  Sunny is natuurlijk wel echt niet helemaal in orde. Die kan maar beter niet te veel aandacht krijgen.

 2. Ruud

  Alles is volgens vetklep Angela de Jong de schuld van Judas Genee.

  Boomsma en rat Gijpje zijn de foute mannen. O wacht die zijn weer vriendjes van vetklep Angela.

 3. Zalmneusje

  Sunny associeert zwarte mensen dus zelf met apen.

 4. Zelfzucht

  Met Sunny Bergman ben je wel in de aap gelogeerd. Die heeft nog een filmpje gemaakt over haar eigen kut. Aan die rolprent viel geen touw vast te knopen. Want alles van Sunny is kut.

 5. Arie

  Typische reactie. Overal iets achter zoeken. Alles er aan de haren bijslepen om maar uit te komen waar men wezen wil: racisme.

 6. Jolanda

  Het wordt steeds gekker wat een debiele heb je toch in Nederland.

 7. Timon

  Ooit waren we allemaal aapjes.

 8. Miranda

  Verborgen rascisme is ook rascisme. Aanpakken dat programma en Danny Vera vond het een goede zanger maar hij laat hier zijn ware aard zien!

 9. Sjonnie

  Dat is wel weer heel erg ver gezocht van meneer Sunny Bergman of mevrouw Sunny Bergman

 10. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Twijfelde al een jaar of wat aan de geestelijke gesteldheid van mevrouw Bergman, maar na dit bericht staat onomstotelijk vast dat Sunny 100 procent krankzinnig is.

 11. Yvonne

  Deze dame is achterlijk en een racist. Dat je denkt aan een aap omdat je een donker persoon vooraf ziet… dat is 0x bij mij opgekomen. Zelf racistisch denken en het afschuiven op een ander.

 12. Zomaar

  Wat grappig.
  GS linkte vandaag naar deze site, en nu een wederdienst.

 13. StefanV

  De opmerking van Sunny Bergman is eigenlijk extreem racistisch. Ze hoort niet dat er “app” wordt gezegd, maar denkt dat er “aap” wordt gezegd. Het zegt eigenlijk meer over haar dan over wie dan ook.

  Sunny Bergman maakte eerder al eens een broddelwerkje over Zwarte Piet. Ze ging in het buitenland mensen naar hun mening over Zwarte Piet vragen, zonder enige context. De “documentaire” werd op prime time door de NPO uitgezonden. Een documentaire over de wérkelijke herkomst van Zwarte Piet, gebaseerd op jarenlang onderzoek, is nooit door de NPO uitgezonden.

 14. Kim Wieft

  Sunny geeft hier feilloos aan dat er geen racisme in Nederland is al zal ze dat graag willen.

 15. Egmond

  Sunny ziet een donkere mevrouw, hoort het woordje app en denkt dan aan een aap. Wie is nu de racist?

 16. De wereld is gek geworden

  Kan iemand mij wakker maken?
  Sunny in laten slapen mag ook.

 17. Linda Pietersen

  Sunny Bergman is een minderwaardig mens.
  Treurig dat zij/hij/het dezelfde lucht inademt als ik.
  Ik wens haar/hem/het een toekomst vol ongelukkige momenten en vooral langdurige eenzame periodes toe.
  Ze/hij/ het is een ronduit walgelijk persoon.

 18. Morten

  Prima, hoe belachelijker al die infantiele woke SJW deuggoden zichzelf maken, des te minder serieus ze op den duur genomen gaan worden. Ergens komt een keer een kantelpunt en is het klaar. Hopelijk keren we dan weer terug naar het ‘oude normaal’ zonder nog enige aandacht te geven aan al die hysterische schreeuwers die de enige oorzaak zijn dat racisme nog kunstmatig in leven wordt gehouden en allang niet door de tijd is ingehaald.

  Maarja, verdienmodel he… je zal je subsidie maar kwijtraken wegens niet relevant meer.

 19. wouter

  ik heb sylvana nog niet gehoord maarrr dat komt nog wel

 20. Bertus V.

  Gaat nergens meer over.

 21. Wendy's dealertje

  Sjees, dat is ver gezocht, daar had ik nooit opgekomen. Ik denk dat je daar een linksch deugmensch voor moet wezen.

 22. anoniem

  Tot nu toe is het debat voornamelijk een lachertje dankzij onze media-industrie.. Gelukkig weten we allemaal dat BN-ers slechts een uitzonderlijk volkje zijn die soms erg ver van de werkelijkheid staan.

 23. Richy

  Nou gaan we toch wel erg ver hoor sorry😢😢😢

 24. Cor Netto

  Dus Arie bepaalt wat je mag zeggen, en Sunny bepaalt hoe je het moet uitspreken. Nederland 2020. Welkom.

 25. Peter van der Plas

  OMG waar komen al die rare mensen vandaan zoals Sunny en ze krijgen nog een podium ook ?

 26. Ria

  Ik vind ouders die hun kind Sunny noemen ook niet van deze tijd! Mensen die Sunny heten ook trouwens!

 27. Arie B.

  Boycot Danny Vera!

 28. scott_0

  Waarom heet dat wijf Sunny? Pisbui is haar echte naam.

 29. Koe Man

  Als je overal racisme ziet waar het er niet is, ben je eigenlijk zelf racist en moet je nodig naar de psychiater.

 30. Captain Caveman

  Mevrouw Sunny Bergman. Sunny=Zon. Waarom zon? Is de maan niet goed genoeg? Waarom de zon voortrekken ? Omdat deze geel is? Bergman? Zijn er geen bergvrouwen? Waarom expliciet Man? Waarom geen Bergmens? Racisme en discriminatie in een naam!

 31. CrazyP

  W-T-F…..

  Hoe kom je hier überhaupt op? De enige manier om op zoiets stompzinnigs te komen is wanneer je zelf de associatie met een aap maakt? Maakt haar dat niet juist ontzettend racistisch?

 32. Captain Caveman

  Alle geluiden die beschuldigen, wegzetten, veroordelen, bedreigen, onrust stoken, komen bijna allemaal uit Amsterdam! Niemand nergens anders hoor je erover!

 33. Peter Plasgoot

  De enige die we nog miste is Sunny maar gelukkig daar is ze weer met een diepgaande bijdrage. Pufff

 34. iemand

  Dit is gewoon in- en intriest. Waarom zitten er zoveel linkse gekken bij de tv. Lezen we morgen dat het woord app vervangen moet worden anders denken sommigen dat we het over apen hebben. Hoe zielig kan je zijn in je leven dat je ieder woord gaat zitten uit te pluizen en hier zit ook echt niemand op te wachten.

 35. Irene van Ballegooijen

  Maan zei tegen haar broer Storm jammer dat mama Sunny heet.

 36. Ivo

  Ik versta altijd app. Dat is de boodschap en dat is wat hij zegt. Ook al zei hij ‘aap’ dan had ik dat nooit gelinkt aan een donder persoon. Waar denken die types altijd dat alles bewust en racistisch is? Ze houden er gewoon van om altijd maar slachtoffer te zijn. Ik ben homo en heb zoveel grappen over me heen gehad maar ik heb me nooit beledigd gevoeld en er ook altijd om mee kunnen lachen. Hou op met jezelf te discrimineren!!!!!

 37. Garry glamour

  Beste Sunny ,mocht je nog inspiratie nodig hebben om aan te pakken hier een paar tips .
  De kledingproducent van de heren , die deugd ook niet . Net als de tafel waar ze aan zitten die zal vast gemaakt zijn door racisten .
  Je maakt jezelf met de dag belachelijker en ik lach me dood om je waanideeën, doe wat leuks, lees een boek of heb goeie sex daar knapt een mens van op .

 38. Tom

  Holly sh*t. Hij zeg zo duidelijk èèèèèp!!! Ga lekker achter gesloten deuren huiliehuilie doen!

 39. Rukken moet lukken

  Ik vind de naam Sunny Bergman kwalijk. Met haar voornaam brengt deze zuurpruim echt zonnige types in diskrediet. ‘Berg’ klinkt te veel als ‘dwerg’ en dat is kwetsend voor kleine mensen. En dan dat ‘man’. Wat een schending van de LHBTQIAPS-rechten!

 40. Corinne

  Wie lacht niet die de mens beziet!

 41. Bob

  Sunny is vast al een rechtzaak aan het voorbereiden tegen Whats Aap.. of de Apple Aap store. Ze gaat het druk krijgen!

 42. Kees Kermis

  Sunny is een vrijgevochten type zo vrijgevochten dat ze soms weleens klem zit vandaar dit commentaar. Neem het haar niet kwalijk.

 43. Lachgas

  Sunny BergMAN moet als een male haar naam veranderen in Sunny BergMENS, Bergman is zo vrouwonvriendelijk!!!!
  Discriminatie van de vrouw, kan ze toch niet voor zijn?

 44. Willie

  Ik ben zo racistisch geworden door dat stomme geleuter dat ik mijn eigen drol niet meer kan zien.

 45. De Blije Belg

  Nou breekt m’n klomp!

 46. Ilse Stampveld

  OOOHhh als je Sunny Bergman over je heen krijgt dan heb je nog niet in aap gelogeerd maak je behaarde borst maar nat dan.

 47. Valerie

  Straks mogen we niet meer trouwen in het wit en doodgaan in het zwart want ook dat is racistisch volgens Sunny Bergman, dat ze trouwens haar naam nog niet verandert heeft in Sunny Bergvrouw.

 48. M.

  WTF Sunny, ben je nou helemaal van de pot gerukt. Verachtelijk mens dat je bent dat je zelfs dit linkt aan racisme, dit zegt heel erg veel over jouw.

 49. Willie

  Ach vanavond weer bij Op1 of Bau en centjes weer binnen.

 50. Roetveegpiet is racistisch

  We hebben hier te maken met een dom, racistisch secreet, met de naam Bergman die eerst laag opgeleid volk probeert wijs te maken dat wit een kleur, zelfs een huidskleur is. Maar gekleurderen noemt ze weer ‘mensen van kleur’, waardoor blanken kennelijk juist geen kleur hebben. Hoe dom en tegenstrijdig ben je dan.

 51. Jaap Aap

  Mag Jaap Aap nog wel of moet ik er Japp App van maken? Zieke, zieke, zieke geest die je er bent.

  Rot op hier, je verpest de boel, alsof het al niet erg genoeg is hier met volk zoals jij.

 52. Xavier

  Rijst toch de vraag hoe je wereld in elkaar zit als je die associatie hebt. Het lijkt me een ongelukkig en miserabel bestaan want zo weeg je dan ook je eigen woorden af. Trouwens met de naam ‘Bergman’ zou ik als vrouw toch ook wat moeite hebben nog daargelaten dat mijn meisjesnaam de achternaam van mijn vader (M/V/X) is.

 53. Jan

  Whahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha * adem in *
  Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.

  Wat een idioot is die helper whitey toch ook.

 54. Annegien Pannenlap

  Maan Heuvelvrouw ken ik wel dat is een hele vervelende man een overblijfsel uit een huwelijk van een hippie echtpaar met wereldvreemde ideeën en maakt rare reportages met 1 waarheid en zit alles altijd op te ruien en is best wel lelijk maar Sunny ken ik niet. Mis ik wat ?

 55. ano@niem.nl

  Dit zegt alles over Sunny Bergman. Je moet wel een goede tik met de Hollandse Molen hebben gehad wil je dit soort onzin gaan uitkramen.

 56. Wilfred Genee

  So what het lijkt op apen .En wat dan nog . Wat woont hier een hoop kutvolk dat alleen maar zit te denken waar zullen we vandaag is over klagen . En allemaal van die kutwijven die zelf zo`n neger in hun bed hebben liggen anouk , doutzen kroes .

 57. Bianca

  AAP NOOT MIES mag dat nog wel? Sunny Bergman is denk ik een witte n*ger?

  Totaal doorgeslagen deze mensen. Ik lach ze allemaal in hun hypocriete deugsmoel uit.

 58. Ben Zine

  Sunny heeft het voor elkaar: bij het gebruik van het woord ‘app’ denken we nu allemaal aan aap en vervolgens aan n e g e r s.

 59. Willie

  Het is onvoorstelbaar dat een klein groepje zo een heel land kan koeioneren.
  Onthoud ze de media en de BN’ers die de zaak ophitsen er komt een keer een afrekening.

 60. Kees

  app is aap, aap is app Sunny is gek en moet naar een inrichting maar dan wel graag in Suriname. Doei mafketel, lekker oprotten gek!

 61. Aardappelpiet

  Ik snap het verband niet wat die Sunny maakt. Wat heeft een aap nou te maken met een niet blanke mens, ten opzichte van een blank mens?

 62. Youp

  Dat wijf is echt compleet gestoord.
  Vroeger zaten dit soort gedrochten in een inrichting waar ze nooit meer uitkwamen.
  Bij de staatsomroep mogen ze in deze `woke` tijd documentaires maken.

 63. wouter

  Weet je wat het ergst is het super goede black lives matter akties hier in nederlands worden teniet gedaan door mensen die alleen maar verdeeldheid verspreiden waardoor er onbegrip ontstaat en irritaties

 64. Quint

  Ik vind dat Akwasi best veel op een boze aap lijkt, of was het nou een boze app. Ik weet het ff niet. In ieder geval, ze kunnen ongezien de tyfus krijgen die mensen zoals Sunny die in alles racisme willen zien.

 65. Willie

  wouter
  ma 29 jun 2020 om 18:57
  Opgejuind door blanke BN’ers en bedorven media.

 66. Jopie

  die schreeuwers en plunderaars van BLM mogen wat mij betreft opzouten. Laat ze maar gaan praten met de slachtoffers van crimineel Floyd en excuses aanbieden aan de winkeleigenaren die ze geplunderd zijn. Laat ze ook de schade vergoeden dei ze hebben gemaakt dat tuig.

 67. Daniel

  Zie hier een opper racist aan het werk en dan bedoel ik niet mezelf maar Sunny Bergman. Als je in het woord app aap hoort en die ook nog eens koppelt aan zwarte mensen dan is dat echt racistisch. Als ik aap hoor dan denk ik aan een aap, chimpansee, dierentuin, oerwoud etc maar ik denk dan niet aan een zwart mens, Sunny Bergman doet dat dus wel. Dit zegt echt heel veel over haar.

 68. Valerie

  @Daniel, inderdaad, schijnbaar komt bij het woord app bij Sunny de connectie zwarte mensen, wat is dat een fout mens zeg, cancelen die hap.

 69. Annelies Slabbervos

  Sunny Berggeit komt van haar alm.

 70. Valerie

  app moest aap zijn, sorry

 71. Valerie

  *correctie

  @Daniel, inderdaad, schijnbaar komt bij het woord aap bij Sunny de connectie zwarte mensen, wat is dat een fout mens zeg, cancelen die hap.

 72. Karel V

  Dussss… als Sunny Bergman het woord aap hoort dan koppelt ze dat meteen aan zwarte mensen. Lekker bezig Sunny, wat een rare koppeling heb jij in je hersens, racist.

 73. Willie

  Sunny wil graag op TV levert weer wat centjes op.

  Zou ze op zwart zaad zitten?

 74. M.

  De vraag is wat was de intentie van Sunny, was het als grap bedoelt of was ze onbewust racistisch, ik denk het 2de, wat denken jullie.

 75. Spreukendokter

  Jaap Aap
  ma 29 jun 2020 om 18:03

  Wie de schoen past, trekke hem aan.

  Jaap Aap voelt zich kennelijk aangesproken en zwaar beledigd. Jammer voor jou, Aap. Wie kaatst, moet uiteindelijk de bal verwachten.

  Zielig tokvolk waartoe Jaap behoort, heeft duidelijk geen notie wat de gevolgen kunnen zijn als ze zich een bepaalde schuilnaam aanmeten. Hilarisch.

  Aap, de conclusie van Sunny is in jouw specifieke geval de enige juiste: Per omgaande aan de schandpaal met als gevolg dat Jaap volkomen terecht voor Aap staat. Heerlijk.

  En dan die misprijzende reactie van Jaap. Overbodig, mosterd na de maaltijd.

  Het immense leed dat hem aangedaan wordt, is niet te overzien voor dit aapgeval.

  Voortaan gaat hij door het leven als Jaap Aap aka Sunny Bergman’s afterglow.

  Jaap Aap, die niet kan verkroppen dat op zijn schuilnaam geen auteursrecht rust.

  Telkens als hij onder deze benaming reageert, zal hij bij iedereen een bulderende lach oproepen die aan bovenstaand reaguursel van wannabe Japp App terugdenkt.

  Beste Jaap Aap: Boontje komt om zijn loontje. Koekje van eigen deeg gezien jouw dagelijkse neerbuigende reacties, waar geen hond brood van lust.

  Vrij vertaald: Haha, doesn’t sound like monkey business at all, total utter twat.

 76. Roetveegpiet is racistisch

  Racistische Bergman noemt Afrikanen die bruin zijn onterecht zwart. Een gorilla kun je zwart vinden, maar Afrikanen zijn nooit zwart. Zij is dus met haar racistische zwart-witdenken er medeverantwoordelijk voor dat mensen Afrikanen aap noemen.

 77. Lies

  Zucht…… Voor alle BN-ers zonder werk met ‘een mening’: sluit je aan bij een politieke partij, word vrijwilliger of doe daadwerkelijk iets nuttigs voor de samenleving. Elkaar via Twitter aanvallen is zooooo 2019.

 78. wouter

  Willie
  ma 29 jun 2020 om 18:58
  daar zeg je iets interessants en precies wat ik bedoel ik heb bewust geen blank of zwart gebruikt in mn commentaar ik denk niet op die manier maar waar ik het roerend mee eens zijn dat de media ook verantwoordelijk is voor de verdeeldheid

 79. Daantje

  Elke keer als ik denk, we hebben nu alle idioten dingen wel gehad kan het nog gekker. Deze persoon is echt geschift. Pak het vliegtuig, je hoeft niet in Nederland te wonen hoor. Wat wordt het een achtelijk lanf

 80. Jolanda

  Weer een man die aandacht tekort komt Gijs Groenteman die het van de gijp en fidan kwalijk neemt dat ze nsb zeggen. Hij heeft denk geen leven .

 81. Roetveegpiet is racistisch

  Nu racist Bergman aan heel Nederland probeert wijs te maken dat app op aap lijkt, krijg je automatisch dat sommigen ook daadwerkelijk ‘app’ gaan misbruiken, waardoor nitwit Bergman later kan zeggen: zie je wel.

 82. Bas Nijhuis

  Ik geef alleen zwarte spelers een rode kaart !

 83. Hoer

  Sunny moet gewoon eens keihard anaal genomen worden!!

 84. Lies

  @Jolanda: yep. We weten allemaal dat NSB-er staat voor Verrader. Matenn***er, iedereen begrijpt wat daar mee wordt bedoeld.
  Maar meneer Groenteman roert er nog verder in door deze algemene benaming voor een onbetrouwbaar persoon te koppelen aan de Tweede Wereldoorlog.
  Net als Farizeeër trouwens. Is daar al iemand over gevallen?
  Hoe lang gaan we door met dit gezeik? Gekwetste groepen? Wanneer stopt de polarisatie?

 85. De Speld

  Breaking News: Artis gaat alle apen uit zijn dierentuin verwijderen om dat het niet meer van deze tijd is, ze willen voorkomen dat bepaalde mensen gekwetst worden.

 86. snoezigkleinhertje

  Dat wijf is gewoon helemaal lijp .

 87. Ik ben Zwarte Piet

  Oh jee, apps mogen ook niet meer. Ik ben benieuwd wat Sunny Bergman dan vind van apps die over Zwarte Piet gaan…

 88. T

  Dit gaat toch nergens meer over allemaal. Laten we stoppen met een platform geven aan dit soort idioten.

 89. Geronimo

  Andere racies noemen, terwijl ze draak steekt met iemands Zeeuwse accent. Wie discrimineert hier dan?

 90. Keta Minek [de echte]

  Sunny out zichzelf hier even als racist. In dit soort dingen zoiets zien is een beetje zoiets als pedo’s die bij het zien van zeeman ondergoed reclames zeggen dat zoiets echt niet kan

 91. Nick

  Hahahahahhahahahahahaha man man man

 92. Jan

  Dan kijk je zo’n uitzending met een intelligente donkere vrouw aan tafel die (kun je het mee eens zijn of niet) de discussie redelijk weet los te koppelen van emoties, en dan komt achteraf betuttel racist Sunny Bergman er weer overheen met dwarsverbanden die echt niemand ziet, behalve zijzelf. Wat ze eigenlijk zegt: “die zwartjes moeten niet te slim worden, want dan ben ik mijn baantje kwijt als blanke weldoener”.

 93. Rivka Jansen

  Sunny is geestelijk gemankeerd en dient op een gesloten afdeling geplaatst te worden waar ze de hele dag verplicht naar haar eigen warrige en nutteloze documentaire s moet kijken… tot ze het licht ziet.

 94. Poluk

  Clowns zijn eigenlijk zwarte pieten maar dan wit geschminkt.

 95. Roetveegpiet is racistisch

  Clowns zijn stereotypische whitefaces. Een rode neus, blanke, rode lippen, blonde, gele, rode pruiken enz. Maar Zwarte Pieten zijn intelligente, lieve chique Pieten. Clowns zijn dom of agressief en lopen raar met hun rare schoenen. Afrikanen zouden naar alleen Zwarte Pieten moeten strijden en blanken zouden clowns moeten omtoveren in witgeschminkte chique Pieten.

 96. Pim

  We zijn officieel in dit land de weg kwijt. De verdeeldheid wordt alleen maar erger…..
  Ongelofelijk!

 97. Xaxaxixovixa

  Dus voortaan een zwarte Sinterklaas met clowns

 98. azijnzeiker

  En dan wil ik een zwarte kerstman, eens kijken hoe lang het dan rustig blijft. De rendieren dan ook maar gelijk gemengd.

 99. Harry

  Weer een intrieste

  poging van slutty Bergman om zichzelf weer
  eventjes aan de vergetelheid te onttrekken…

 100. Sookie Stackhouse

  Sinds Sunny black dick hssft thuis is het een vervelend zeikwijf gewoeden…..k.wkjf!

 101. ArieB

  Sunny is lief. Het is dat Sunny liever zwarte pikken zuigt en ik meer van de mannenliefde ben anders had het wel iets kunnen worden tussen ons.

 102. Pro zwart

  Ik zit er over te peinzen om de Nederlandse vlag rood zwart blauw te maken.

 103. Leo knots

  En we hebben een zeurwijffffffff

 104. Helena

  Goedemorgen Sunney,
  Even dacht ik was toch naar specsevers gegaan krijg je gratis een gehoorapperaat.
  Toen dacht ik heb je je huis niet goed geventileerd tijdens de coronacrisis zodat er misschien een virusdeeltje in je hersens zit zo diep dat het heeft geleid tot gehoorschade,
  maar ik denk toch dat het anders is namelijk zo dat je hebt gezegd geen rolletje in G T S T ik wil zelf shinen .
  Ondaks dat je je doos zoals je het zelf noemde hebt laten zien lukte het maar niet!
  Toen kwam er een Danny Vera in de Top 2000 binnen in een keer op de vierde plaats nog nooit gebeurd dat noemen wij shinen en terecht maar jouw jaarwisseling was niet echt prettig denk ik zo maar even je dacht dat komt wel een keer goed en je zag nu denk je je kans schoon zelfs ten koste van een ander persoon ,maar dat gaat je niet lukken mensen met verstand kijken hier namelijk dwars doorheen!
  En aangezien Danny papa word en als hij straks papa is blijft hij voorlopig nog wel even shinen .
  Want ik heb zo het idee dat hij zelfs wel eens op 1 komt te staan in de Top 2000 en daar hoeft hij alleen maar een liedje voor te zingen !
  Have a sunny day!
  Ik app je nog wel!
  En met je harde werken lukte dat maar niet zelfs niet om je doos zoals je het zelf noemde aan heel Nederland te latwn

 105. Helena

  Er is iets mis gegaan met het plaatsen van mijn reactie ,mijn laatste zin was ik app je nog wel.

 106. Petertje

  Even alles op een rij zetten
  Sunny hoort in het woord app het woord aap
  Bij het woord aap denkt ze aan zwarte mensen
  Conclusie zij heeft racistische gedachten en is dus racist
  Als ik nu iemand met de naam sunny hoor denk ik racist
  Klopt natuurlijk niet maar dit is wat sunny zelf zegt

 107. Freek

  Sunny Bergman is compleet hysterisch, met en anti-racisme hamer in de hand zie je overal spijkers.

 108. Jaap Aap

  Spreukendokter, heb je je medicijn nodig?

 109. Don

  Jaap Aap, vrijwel dezelfde reactie plаatste ik gisteren al, maar die is uiteraard vеrwijdеrd door dat Нitlertje van BW.

 110. Simon Dekker

  Sunny Bergman wordt als volgende gecanceld; in haar berichtje (dat ze nu verwijderd heeft, maar GeenStijl heeft de screenshots nog) bevestigt ze eigenlijk gewoon dat ze zélf de vergelijking legt tussen zwarte mensen en apen.

 111. Jordao

  Wat zijn ze allemaal aan het doen ? Ikzelf ben ook donkergetint , geboren en getogen in Nederland en vrijwel nooit problemen met mijn huidskleur. De nieuwkomers lijken allemaal zóó gevoelig tegen het overgevoelige aan dat haast elke scheet wordt gezien als racistisch. Ben er helemaal klaar mee. Die mensen moeten zich gewoon aanpassen , klaar! Op deze manier worden mensen vanzelf racistisch wat ze van nature niet eens zijn en worden er nieuwe problemen veroorzaakt. Denk toch eens na!

 112. Klaas Flink

  Zoooooooooo, ik heb nog eens gekeken; het gaat over een kleur en ik dacht dus dan zal die Xxxxxxx buschauffeur uit de provincie wel weer klaar staan, helemaal niets. Vakantie? En waar gaat zo’n man naar toe, vraag je je af, zal wel Veluwe zijn. Sunny? Zonnig? Nou behoorlijk zwart karaktertje hoor, toch, teentjes, getrapt, oef, valt niet mee. Misschien is Noord Korea iets voor ‘m, daar is alles egaal 1 kleur, paradijsje zeg ik, geen discriminatie, woord kennen ze niet eens. Voel ik een nou een crowdfundingetje aankomen voor enkel reisje? Misschien kan onze buschauffeur ‘m brengen, daar rijden ook bussen, jawel

 113. De echte Marijke

  Michael Jackson had een aap. De Apenheul heeft heeeeeel veel apen. Dus?

 114. Fendi

  Ik kijk nooit naar VI maar deze keer wel naar het fragment met Natacha Harlequin op Youtube. En ik hoorde aaaaap. Ik heb 3 x geluisterd, want ik snapte er niks van. Degenen die weten dat het over een app gaat zullen dat ongetwijfeld horen, degenen die dat niet weten, ik heb het hier en daar om me geen nagevraagd, horen aaap.
  Het is ongetwijfeld niet zo bedoeld maar ook nogal ongelukkig gekozen, te meer daar er 8 verschillende filmpjes zijn, waarbij alle 7 andere het woord gewoon uitspreken als EP, geen twijfel mogelijk.
  Het kan een aandachtspuntje voor de youtuberedactie zijn, een stukje bewustwording, om rekening te houden met maatschappelijke gevoeligheden.
  En Genee ligt nu op het hakblok omdat hij zich uitgesproken heeft, en omdat hij zijn tafelgenoten heeft aangespoord om verder te kijken dan hun eigen neus lang is. Nu vinden ze dat hij hun vriendje niet meer is. Sneu. En petje af voor Genee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.