‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’

Het racismedebat ontaardt her en der in een heuse klucht. VPRO-gezicht Sunny Bergman vindt de ‘we hebben een app’-kreet van Danny Vera, die te zien is na filmpjes van Veronica Inside op YouTube, racistisch klinken. Dat geeft ze aan op Facebook. Sunny vindt dat ‘we hebben een app’ net klinkt als ‘we hebben een aap’. Daarom is het volgens haar niet gepast om deze kreet uit te zenden na een filmpje waarin een donker persoon te zien is, in haar voorbeeld Natacha Harlequin.

De ‘we hebben een app’-kreet van Danny Vera wordt al een jaar gebruikt ter promotie van de Veronica Inside-app. Hij is ook achter een VI-fragment met Johan Derksen en Natacha Harlequin geplakt, maar zelfs dit wekt nu al boosheid op.

Sunny Bergman laat op Facebook weten: “Het YouTube-kanaal van Veronica Inside leek het een goed idee om na dit fragment met Natacha Harlequin een fragment te knippen waarin iemand roept: ‘We hebben een aaaaaaap!!’ Naschrijft: hij blijkt te zeggen ‘we hebben een app’, maar omdat het klinkt als aap desalniettemin nog steeds ongepast.

Opiniesite GeenStijl moest even knipperen met de ogen toen ze dit commentaar van Sunny onder ogen kregen. “Als iemand nog bewijs nodig heeft voor de stelling dat dit soort professioneel verontwaardigden achter iedere boom racisme ziet, dan is het hier.

Het gaat om het slot van onderstaand fragment:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen