Gordon denkt dat Blushing failliet gaat door crisis

Geplaatst op za 04 apr 2020 om 11:30

Gordon denkt dat Blushing failliet gaat als de huidige crisissituatie nog langer aanhoudt. Dat heeft de SBS 6-presentator vrijdagavond gezegd in Beau Blijft Binnen. Naast de eerste Blushing-zaak in Blaricum, heeft Gordon tegenover het Van Gogh Museum in Amsterdam nog twee zaken: een tweede Blushing en The Burger Room. Die zijn vanwege de coronamaatregelen allemaal gesloten en dat is een flinke aderlating. “Ik heb drie zaken met zestig man personeel die thuiszitten.

De horecaruimte in Blaricum huurt hij van de plaatselijke Albert Heijn, terwijl hij de ruimte in Amsterdam van een vriend huurt. “Ik heb goede afspraken met de verhuurder gemaakt. Ik denk dat het vele honderdduizenden ondernemers veel erger treft.”

Toch is het voor Gordon ook erg, zegt hij zelf. “Het is voor mij ook erg hoor, want mijn zaken liepen als een trein. Als je dan zo je droom en alles wat je hebt opgebouwd in één keer weggevaagd ziet worden…”

Gordon ziet het niet snel goed komen. “Wij zijn afhankelijk van de toeristen en het duurt zeker een jaar voordat het weer op gang is in Amsterdam. Het is ook niet te zeggen dat als mijn zaken straks weer open gaan dat mijn omzet weer daar is.”

Ik denk heel eerlijk dat als het zo doorgaat, dat een faillissement onvermijdelijk is. Ook voor mij.

Foto: RTL
75 Reacties op “Gordon denkt dat Blushing failliet gaat door crisis”


 1. Sjors van Kempen

  Zie je wel, corona heeft ook zo z’n mooie kanten.

 2. Berenboot

  Corona blijkt soms een zegen

 3. Party Animal

  Da’s niet door de ‘Corona’ hoor.
  Da’s omdat er in Blaricum helemaal niemand is die $ 4,50 wil betalen voor een bakje slappe koffie met hazelnoot siroop uit een flesje.
  Horeca is een vak, en Gordon bakt er geen hout van.
  Daarom kan hij sluiten en de schuldeisers een lange neus geven.
  Makkelijk en simpel zat.
  En morgen janken dat ie het zo erg vind.
  Jammer hoor, maar ja, doet coke doet leven

 4. Sender

  4,50???

 5. teuntje

  Heerlijk weet ie ook eens wat het is die narcist

 6. Derhal Flynn

  Die foto erbij! Mooi gedaan hoor. Hij lacht ze allemaal uit en ze kunnen fluiten naar hun poen. Laat de zaak maar lekker klappen, zo’n faillisementje geeft toch een hoop rust in het hoofd.

 7. Sender

  Pannenkoek voor 9 euro ??
  Gebakken ei voor 12 euro ??
  Is dat voor miljonairs of zo ??
  Was die vent van de pot gerukt, dat zijn toch geen prijzen meer ??

 8. Sender

  Misschien wordt het tijd dat we met z’n allen ook weer een beetje normaal gaan doen.
  4.50 voor een bakkie pleur is niet normaal. Toen ik vorig jaar ergens in Nederland verzeild raakte en zin had in een een caffeine-shot zag ik ook zulke idiote prijzen bij aankomst. Ben meteen weggelopen.
  Dat weiger ik.
  Aan de overhand lag een Spar supermarktje met een koffiecorner. Ik hoor jullie denken dat die ook niet te vergelijken is. Het bakje werd vers gezet (bonen) was loeiheet en goed te doen.
  Kosten; 1.00 euro.
  Aan de overkant minimaal 3, 50/3, 75.
  Nou misschien moeten we weer leren ook met meteen beetje minder luxe tevreden te zijn.

 9. Nils Holgersson

  Elk nadeel heb z’n voordeel

 10. robb

  Hij laat ze direct failliet gaan en zijn leveranciers voor de kosten laten opdraaien zo kan het ook dus.

 11. Henk

  Dat is goed nieuws op deze zonnige zaterdag.

  Ik heb eerder medelijden met noodlijdende Chinese restaurants.

 12. Sender

  @ Sender 11.44

  Ben je te zwak en te fantasieloos om zelf een Nickname te verzinnen???
  Zo zielig.

 13. Gerard

  Toestanden zeg, straks kan hij ook z’n cokedealer niet meer betalen… hoeveel pech kun je hebben?

 14. Sloopkogel

  Liepen de zaken als een trein? Nog geen week geleden was het: Gordon wil de Blaricumse vestiging van zijn lunchzaak Blushing verkopen. Het levert weinig winst op, maar wel veel kopzorgen (…). Nadat hij de Rotterdamse vestiging van Blushing al sloot in 2018 – het liep niet goed genoeg – wil hij nu de allereerste Blushing lozen. “Daar wil ik eigenlijk van af, omdat ik daar gewoon ehhh… Je moet als ondernemer gewoon kijken naar de cijfers onder de streep. “Het levert niet genoeg geld op. “Het is gewoon een klein dorp en daar kun je eigenlijk nooit echt geld verdienen. “

 15. Mike

  Weer zo’n ‘ondernemer’ die geen cent extra in de zaak wil stoppen. Als het echt zo goed liep dan had hij dit namelijk graag gedaan. Easy way out om Corona de schuld te geven zonder gezichtsverlies. Bullshit dus.

 16. Sip

  Ik hoop dat de curator wel zijn nieuwe auto verkoopt om de schuldeisers te kunnen betalen.

 17. Gordon hater

  Laat maar lekker failliet gaan. Kan ie de coke industrie misschien in en daar zen centen verdienen

 18. RaymondVL

  Nee joh, Gordon. Die kaktent van je gaat niet failliet door corona maar door het complete fiasco van Blushing zelf. In Rotterdam werd de tent met veel tamtam geopend om binnen enkele maanden weer met stille trom te sluiten. Reden: niemand voelde zich thuis in een toko opgetrokken uit kitsch en veredeld slootwater met ergens in de verte een koffiesmaakje voor bijna 5 euro. Blushing? Bullshit zal Gordon bedoelen.

 19. Pieter

  Als je als kind thuis een faillissement hebt meegemaakt dan weet je helaas wat dat is. Een ander gun je niet een faillissement. Ik hoop dat je het red Gordon.

 20. Piet Pannelap

  Toch fijn dat er ook goede kanten aan deze crisis zijn. Dag Gordon. Hopelijk ga je ook persoonlijk failliet.

 21. Meneer Goor heeft te veel geld laat m het zelf betalen en niet de belastingbetaler door een faillisement

  Betrek zijn privé vermogen bij de afwikkeling van dit geldgraaicultuurtje en laat de belastingbetaler niet de gevolgen van zijn teleurstellende ondernemerschap betalen.

 22. Suzy Wang

  He eindelijk weer eens leuk nieuws.

 23. Sterre

  Die 3 zaken worden natuurlijk in B.V. vorm geëxploiteerd zodat die narcistische viespeuk Gordon er zelf geen cent op achteruit zal gaan. Sneu voor het personeel en de crediteuren maar zo is het leven. Moeten ze maar niet op dat stuk genetisch afval vertrouwen.Hopelijk stelt de curator Gordon nog ff aansprakelijk voor wanbeleid. En last but not least… als Gooische vrouw ben ik 2 x bij Blushing geweest en alle kwaliteit was volstrekt beneden peil. Bij de Mac eet en drink je beter en daar is t 3x zo goedkoop. Maar viel ook te verwachten van zo’n omhooggevallen proleet uit een achterstandsbuurt in Amsterdam Noord

 24. Bep

  @Sterre
  Dat is duidelijke taal.

  Ik kwam er eens langs, toen dacht ik , nooit never zal ik daar een stap binnen zetten.
  Waarschijnlijk zijn dat er meer die zo denken en van die paar bewoners daar moet hij het ook niet hebben die krijgen bij de kapper betere koffie.

 25. Indy

  @Henk
  za 04 apr 2020 om 11:53

  De Chinese restaurants zijn stinkend rijk. Die kunnen een stootje hebben.
  Voor al die mensen die blij zijn dat de zaken worden gesloten: er staan wel 60 mensen op straat. Realiseer je dat wel.

 26. Jannes

  Jammer. Gordon is een echt toptalent. Het is een leuke zaak in Blaricum en Amsterdam.

 27. Klaas Flink

  Typisch Gordon. Hij dacht echt als zijn naam er op staat het automatisch goed gaat. Wanstaltige zaken met vreselijk slechte producten voor meer dan achterlijke prijzen. Blushing is Gordon, veel geschreeuw, weinig wol, hoop gekakel, geen eieren.

 28. Kert Jolder

  60 man personeel? Ik was een tijdje geleden in Amsterdam voor een bijscholing/cursus. Samen met 2 andere collega’s. Affijn. Cursus ging goeg,examen, rondje stad. Bakkie doen bij die zaak van Gordon? stelde de dame in ons gezelschap voor prima, met frisse tegenzin maar je werkt in een team en dan zet je jezelf niet centraal. Naar binnen, niemand te zien. 1 klant. Zitten en toen wachten,wachten, wachten! Eindelijk kwam er een grietje naar ons toe met frisse tegenzin. Helaas geen jon,linda,jonnie de mol maar een stel plebs. Met een zucht werd de bestelling opgenomen en zon 10 minuten later werden de koppen, kopjes op tafel gezet. Wilt u meteen afrekenen? Nee, zei ik, maak het wel direct over nasr de ontwennings kliniek waar jullie eigenaar in vakantie viert….Oei maar ze leek niet te snappen waar ik het over had! Raar. Dus failliet gaan is niet de crisis de schuld geven maar je bedrijfsvoering eens onder de loep houden! Gordon..

 29. Wes

  Wat een rancuneus, hatelijk verhaaltje, Kert

 30. Derhal Flynn

  Kostelijke grap Kert. Echt lachen.
  En sprak dat meisje Nederlands of was dat ook zo een onderbetaalde Roemeense uit een dorp in Transylvania dat voor drie knaken per uur 10 tot 12 uren per dag moest werken net zoals in die andere koffie en vreettenten van deze misantroop?
  Kijk. Niemand doet het beter dan Emiel Ratelband. Die is miljonair omdat hij met steengoed personeel en met eerste klas grondstoffen werkt, en hij betaald zijn mensen gewoon goed. En hij is betrokken bij zijn mensen. Gordon is alleen betrokken bij Gordon. snuifje?

 31. teuntje

  laat lekker faillietgaan dat kreng

 32. Annoniemus

  Staaltje slecht ondernemerschap , het kan toch niet waar zijn als je een paar weken op slot bent dat de tent kapseist , dan ben je vergeten om reserves aan te leggen , en verder alles opgemaakt .
  Dit geldt trouwens voor alle bedrijven(jes) in Nederland die nu hoog van de blazen en jankverhalen houden !!!!

 33. MKB

  @annoniemus: dat is de keiharde waarheid voor zeel veel bedrijven (MKB) en ZZP’ers in Nederland. De meeste hebben een reserve om het maximaal een maand vol te houden. Daar helpt die 4000 euro van het rijk ook helemaal niets bij. De economie wordt nu in een hoog tempo om zeep geholpen, met honderdduizenden extra werklozen ten gevolge. Dankzij het populistische geroep uit de samenleving om de scholen te sluiten en een lockdown in te voeren. En dit domme kabinet ging daar uiteindelijk helaas in mee. Tijdens de verkiezingen in maart volgens jaar zal alle schade al wel een beetje te overzien zijn, en kunnen we kiezen uit partijen die linksom en partijen die rechtsom miljarden willen bezuinigen. Maar Jan Modaal krijgt de rekening, dat staat vast. En de rest zit in de bijstand.

 34. Kert Jolder

  @ Wes, spijtig dat het zo overkwam. Het meisje had wel een accent. Dat geeft niks. Maar die respectloze houding van haar irriteert me. Vooral van dat betalen. Net of het een eer was om daar te mogen zijn! De beste koffie is de cappucino groot van de macdonalds met een stuk appeltaart erbij, prima.

 35. Annemarie

  Wat een afgunst hier gewoon om misselijk van te worden, waarschijnlijk allemaal mensen die zelf nooit iets gepresteerd hebben!

 36. critikast

  Zijn zaken liepen helemaal niet als een trein. Deze man stond al bekend als fantast en leugenaar, maar zelfs over zijn eigen inkomsten liegt hij. Dit is een vooraf bedacht faillissement, omdat hij niet alleen veel te duur is, slecht personeel heeft en vooral, burgers bakt die niet te vreten zijn. Dus lege zaken en komt de coronacrisis als een godsgeschenk ! En een paar maanden na de crisis en na enkele huilbuien en televisiegeklaag bij Beau en Jinek, gewoon weer nieuwe zaken opstarten met veel leugens, slecht eten en drinken en nieuw geld . Dapper hoor !

 37. Kert Jolder

  Ik ga graag op een vrije dag even naar de binnenstad. Kleine ondernemers hebben het moeilijk. Maar niet alleen door corona. Wat ook schering en inslag is is die boerenslimheid van velen. Passen/kijken in de winkel en kopen op internet. Die neiging heb ik ook wel eens. Ligt eraan. Kom ik een winkel binnen met litl kleine keihard aan en 2 mannetjes zien je niet staan en ginnegappen door met hun phone en zien een man staan met een bril op en 50+ waarvan hun denken dat ze allemaal oud en seniel zijn. Loop door de winkel heen kijk en voel 3-5 minuten aan het gewenste item met harde muziek als begeleiding. Plotseling staat er een mannetje bij; ‘ ken JE het vinden?’ Ik, ja hoor daar staat ie’ . Mannetje; wil JE er garantie bij kopen voor 5 jaar? Nee hoor zeg ik beleefd, hoef helemaal geen garantie, Mooi, zegt mannetje, dan gaan we naar de kassa! Kassa? Ik ga! Heb hem al besteld bij webshop via mijn iphone net. Is hij er sneller dan met jullie tempo!
  Helemaal beduusd kijken mannetje& mannetje elkaar aan. Als er een betere entourage en geïnteresseerde bediening had gestaan, kocht ik het hier. ‘En misschien de 2e voor mijn kinderen!’ Nu heppie niets!!!
  Die luiheid van als het eenmaal op de rails staat en slecht personeel nekt een winkel! Als de service prima en eerlijk is betaald men graag wat meer. En kom je terug!

 38. zoe

  No Problem.

 39. Paulien

  @PArty Animal en @Sterre :
  De spijker op zijn kop!!

 40. Paul

  Hoe is dat spreekwoord ook al weer : in de brand uit de brand, eigen schuld dikke bult

 41. Sender

  Met dat soort prijzen verdient je tent om om te vallen. 5.50 voor een tosti. Is hij van de ratten bezeken. Voor die prijs haal ik een half wit + pakkie kaas en pakkie ham en heb ik 8 tosti’s

 42. Donald Dumb

  Nee, corona heeft het laatste zetje gegeven om zijn zaken failliet te laten gaan…

 43. MAASTRICHT 2021

  Zouden we het nu weer over leuke zaken kunnen hebben?
  Het Euro Visie Song Festival.
  We krijgen een nieuw liedje. Laten we ervoor kiezen het feestje zonder publiek dan maar in MAASTRICHT te houden.
  Rotterdam heeft al veelste veel zorgen. Maastricht is de parel van het zuiden.

 44. Sip

  Ook financiële steun van onze regering zeker; hij stond vorige week nog in de krant dat hij een dure auto en grond in Schotland heeft gekocht. Deze man lacht de zaken weg, maar is gewoon iemand die bakken geld uit geeft maar niet denkt aan zijn personeel.

 45. Huismaker

  Ach Gordon. Jouw vvd (Wiebes) vindt dat een eigen risico. Toch ?
  Dus bedank ze maar. En de groeten aan je billenmaat Rutte. Iets met: “in je rug steken”.

 46. Caramba

  Ben er 1 keer onvrijwillig geweest – wat een horrorzaak.

 47. Jack Hiemstra

  Hoe zetten ze daar koffie? Veel klachten. Een goedkope senseo met een doos van een topmerk er overheen? Kan, tenslotte was de eigenverklaring dat de mensen hoofdzakelijk kwamen om Gordon te bewonderen en bijkomen van die persoonlijkheid dat een duur bakkie op de koop toe wordt genomen

 48. Jack Hiemstra

  Peter R de vries met arie bomsema regelen het deurbeleid. Dreetje speelt propper en wendy als toiletdame. Mooi toch.

 49. Winterklaar

  Het zijn niet alleen slechte dingen die dat virus brengt.

 50. Caramba

  Jack Hiemstra: precies dat. Plastic stoeltjes, gore koffie, allerlei vrouwen van middelbare leeftijd met kilo’s plamuur op ’t smoelwerk die met veel te luid gekakel de aandacht op zich willen vestigen. In alle opzichten een persiflage.

 51. Esmeralda

  ‘Gordon denkt dat Blushing failliet gaat door crisis’

  Ik denk dat Blushing failliet gaat door Gordon.

 52. Lies

  Arme Gordon,beste zanger van ons land.

 53. Sjors

  @annemarie.
  Heeeee, annemarietje, will jij die lange kloppende staaf van mij in je schuimende warme poopadoep?
  (Ghèghèghè, als ze ja zegt dan is het Gordon met z’n nickname)

 54. @Jack Hiemstra.

  Beste Jack 19:08
  Deze heeft wel andere besognes in de darkroom van zijn sauna waar niet gekeken wordt of er 1,5 meter tussen de heren staat of hangt. Zo een Blushing is bijzaak voor Arie.

 55. Catharina Geijl

  Kert Jolder gaat heeelemaal los, wat een frustraties.

 56. Toren C

  Dat word betalen pannekoek

 57. Jack Hiemstra

  Ooh gatverdamme, @ jack Hiemstra,
  Sjakie sjokolati in mijn boxershort van de WIBRA trekt zich nu al terug. Lijk wel zon ho.€r op de brommer in Taailand. Girls whit extra’s!!
  Als ie nou gaat gloeien en de weekend arts gooit je er persoonlijk uit! Geen nood. Bij goorton mag je hem wel met kouwlauwe koffie even erin hangen en Blushingen tegen de jeuk en irritatie.

 58. Jack Hiemstra

  Klontje room eraan, snel een foto en thuis tegen je nietsvermoedende pratende afwas en strijkmachine cq boodschappen cyborginnetje; ‘Hij doet het nog steeds!!’

 59. Koos

  Goorona

 60. Hakuna matata

  En wanneer z’n tenten binnen nu en 6 maanden failliet gaan eten dit soort mensen er zelf nooit minder om. Net als bij die Olcay. Schuldeisers kunnen fluiten naar hun geld, personeel verliest hun baan, maar Gordon merkt er financieel helemaal niets van.

 61. Hakuna matata

  @Esmeralda. Gordon is een narcist en die leggen de schuld altijd bij een ander. Die tenten van hem zouden zonder de corona situatie waarschijnlijk ook failliet gaan, maar dit komt hem maar al te goed uit. Nu kan hij de schuld leggen bij Corona.

 62. Jack Hiemstra

  Catharina Geijl,
Gelezen, klinkt wel erg hopeloos dat geklets van haar.
73, nog nooit een relatie gehad met een leuke, betrouwbare man die een normale job heeft, weet dat zuipen elk weekend passé is aangezien de kater vroeger een ochtendje, nu 3 dagen ofzo. Die je verrast met een gewoon broodje kroket op een sjiek gedekte tafel? Een man die niet alles eerst 3 keer vraagt aan zijn moeder en vervolgens nog 4x belt voor bevestiging. In bed gewoon leuk en geen hyper goor Kim Holland krijs s€x eist. Die gewoon ongevraagd de WC schoonmaakt en niet op de Marine manier ( 20 liter vat koudreiniger en brandslang vol open) Een man die geen schulden of verslavingen heeft. Een man die in staat is om meerdere, gore en criminele Albanezen bijvoorbeeld het ziekenhuis in Schupt en gelijk doorloopt naar de fietsenmaker voor een band voor jouw fiets?
  Dan zou ik nu de stekker uit de bel trekken en Dreetje wegsturen, Catharina!

 63. Sip

  Hakuma, dit is niet helemaal waar. De curator kan hem veroordelen tot slecht beheer en dan moet hij privé kapitaal inbrengen voor de schuldeisers.

 64. Bastiaan

  Jammer dan voor Gordon, hier hoeft niemand medelijden mee te hebben…Blushing was allang uitgeblust!

 65. Mike

  Rutte en co maken meer kapot in Nederland dan ons lief is.

  Rutte de premier waaronder de meeste asielzoekers toegelaten zijn.
  Rutte de premier straks met de hoogst aantal werklozen in Nedeland.
  Rutte de premier straks met het hoogst aantal faillissementen onder zijn bewind.
  Rutte de premier die door te traag en laconiek reageren doden op zijn geweten heeft.

 66. Mike

  Oja Gordon is toch een VVD-er?

  Dan is die toch aardig genaaid door Rutte en zijn beleid.

 67. Bart

  Gooische trut bedoeld Sterre hoor! Laat je niks wijs maken..gatveRRRR..

 68. Bart

  iemand die 4,50 betaald voor slootwater is gewoon een beetje dom.

 69. Pieter Roskamp

  Twee koffie voor bijna € 10 euro in dat koffiezaakje Blushing.
  Dan ben je wel van de p o t gerukt ja als je denkt dat je daar geld mee kan verdienen. Maar hij heeft wel dat cocaïnegebruik. Dure hobby… En zelf gaan importeren wordt ook niks want alles wat deze nietsnut doet flopt enorm. Frank Masmeijer werd er ook niet beter van.

 70. Samson en Gert

  Ik betaal 2,40 voor een POND koffie. Kan ik veel koffie van zetten.
  Ok, personeel. belasting en alles inbegrepen…zou een kopje koffie dan 1.75 moeten kosten.
  Dat is nog altijd ongeveer 3.60 in oud geld.
  Ik ging toch ook niet het dubbele verdienen destijds..??

 71. Arie Schoenlepel

  Wie gaat in godsnaam vrijwillig naar Blushing om koffie te drinken??? In de hoop Gordon te zien?!? Meine gute. Laat jezelf nakijken. Niet zeuren over de prijs.

 72. Annemarie

  @Sjors

  Ja lekker. Kom maar langs in Blaricum. Mag je mij alle hoeken van mijn eigen zaak laten zien. Heerlijk. Kijk er nu al naar uit. Neem maar veel slagroom mee.

 73. MAASTRICHT 2021

  Hoe is het tegenwoordig met Frank Masmeijer?
  Kunnen we die uitnodigen op verlof om het ESF in Maastricht in 2021 op te luisteren?
  (Nu we het toch over cocaïne hebben)

 74. CB

  Zat die niet in de petoet?

 75. Party Animal

  Die is genaaid voor 467 kilo cocaïne tussen de bananen in Antwerpen. As lk dat zo lees vraag ik me af wie die laatste 33 kilo heeft gesnaaid. Is toch gek dat ze betalen voor 500 kilo en de politie vindt maar 467 kilo. Rara hoe kan dat nou weer?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.