Jort Kelder blijft noodklok luiden: ‘Nederland, wake up!’

Jort Kelder blijft in de media de noodklok luiden over de zeer ernstige gevolgen van een te lange coronalockdown. Hij vindt dat we volstrekt aan het doordraven zijn en ergert zich aan de mensen die dat niet inzien. “Weet je, veel beleidsmakers en politici krijgen hun salaris aan het einde van de maand wel. Zij voelen de urgentie nog altijd niet, net als die millennials met hun rijke ouders, die ik door het Vondelpark zie joggen alsof er niets aan de hand is. Jongens, wake up!“, zegt hij in De Telegraaf.

Kelder heeft het debat over de gevolgen van de lockdown behoorlijk aangezwengeld door zijn uitspraken bij Omroep Friesland en zijn optreden in Op1. Er was een storm van kritiek, die Kelder niet zo heftig had verwacht. “Nee, eerlijk gezegd niet. Maar dat komt vast doordat ik in een kring zit waarin iedereen mij steunt.”

De mensen die het land écht draaiende houden, ondernemers, zien wél het enorme gevaar dat op ons af komt, aldus Kelder. “Heel veel ondernemers zijn het volledig met mij eens, maar ze durven met die mening niet naar buiten te komen. Je ziet wat er dan gebeurt: je wordt helemaal afgemaakt.”

De tv-persoonlijkheid denkt dat we de economie niet moeten opofferen om enkele duizenden mensenlevens te redden. “In dit debat ontbreekt op het moment de ratio volledig. Overigens ben ik niet de eerste of enige die beweert dat de economische gevolgen van de lockdown rampzalig zijn. Zelfs Maarten van Rossem begon er over.”

Lekker thuis zitten om de storm te doorstaan is geen oplossing, benadrukt Kelder. “Mensen raken nu gedeprimeerd en murw, je moet de burgers perspectief bieden.

Kelder draagt zelf een oplossing aan. Meer daarover kunt u lezen in het vraaggesprek met De Telegraaf.

Lees ook:
Jort Kelder: ‘Economie aan gort voor dikke 80-plussers’ (3 april)
Jort Kelder zwengelt coronadebat aan: 1,2 mln kijkers (4 april)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen