Renze Klamer nog niet gepolst voor opvolging DWDD

Renze Klamer is nog niet gevraagd voor de opvolging van De Wereld Draait Door. Hij weet niet of hij in beeld is om in de voetsporen te treden van Matthijs van Nieuwkerk. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Klamer werkt voor DWDD-omroep BNNVARA, maar heeft van hen nog niets gehoord. “Ik hoor vaker: ‘Je wordt klaargestoomt voor dit of dat’. Nou mij vertellen ze nooit wat en ik weet van niks. Ik spreek de omroepbazen zelden en ik ben evenmin gepolst“, zo laat hij weten.

Gelukkig ziet Klamer zelf ook dat hij totaal niet te vergelijken is met Van Nieuwkerk. “Ik ben nog van de c-categorie. Maar ik heb wel een plan, namelijk een programma vinden dat goed bij mij past.”

In die zin wil hij wél in de voetsporen treden van Van Nieuwkerk. “Matthijs van Nieuwkerk heeft De wereld draait door kunnen vormen omdat het format bij hem past. Daarom komen de gasten er graag en geniet de kijker. Ik hoop ook zo’n gouden driehoek te vinden.”

Die gouden driehoek hoeft niet per se terecht te komen in de vooravond van NPO 1, besluit hij. “Dat mag best op een ander tijdstip zijn dan aan het randje van de nacht.”

De opvolger van De Wereld Draait Door moet na de zomer van start gaan.

Lees ook:
Renze Klamer krijgt kritiek op coronamiddelvinger (18 maart)
Renze Klamer boos over kritiek op coronamiddelvinger (2 april)
Renze Klamer staat open voor presentatie Op1 (3 april)

Foto: BNNVARA, Natalia van der Zalm

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen