‘Dikke corona-oudjes’ raken inkomen Jort Kelder: -90%

Jort Kelder is de afgelopen week veelvuldig in het nieuws vanwege zijn oproep om de economie niet aan gort te helpen om te dikke 80-plussers te redden van de coronadood. De frustratie zit diep bij de ondernemer, want de obese bejaarden helpen zijn hele jaaromzet naar de maan. Hij heeft het de komende maanden bijzonder rustig. “Alles is weg. Negentig procent is eraf. Voor de komende zes maanden al, hè? Mijn inkomen is gewoon weg“, vertelt hij op Radio Veronica.

Kelder is een soort opgepimpte zzp’er. “Ik ben, zoals dat heet, directeur-grootaandeelhouder en dat klinkt stoerder dan het is. Het betekent gewoon dat ik een eenmans-BV’tje hebt. Maar ik krijg niks. Ik krijg helemaal niks.”

Er is nauwelijks steun voor directeur-grootaandeelhouders, vindt Kelder. “Je kan in dit land beter drugsdealer zijn dan directeur, want als drugsdealer word je nog in zekere zin beschermd, maar als je directeur-grootaandeelhouder bent, dan moet je sowieso je mond houden.”

Hij vindt het allemaal een ramp. “Er zitten in die hele overheidsregeling ontzettende onrechtvaardigheden: start-ups die allemaal kapotgemaakt worden, grote jongens die weer wel geholpen worden.”

Kelder werd geïnterviewd door Wilfred Genee. De presentator is het helemaal eens met Kelder dat we vooral zo snel mogelijk weer de economie aan de praat moeten krijgen.

Lees ook:
Jort Kelder: ‘Economie aan gort voor dikke 80-plussers’ (3 april)
Jort Kelder zwengelt coronadebat aan: 1,2 mln kijkers (4 april)
Jort Kelder blijft noodklok luiden: ‘Nederland, wake up!’ (5 april)

Foto: Ruud Baan, AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen