Hilversum is veilig: Frits Sissing in quarantaine

Frits Sissing is in contact geweest met een coronapatiënt. Hij is per direct in quarantaine geplaatst en kan daarom op 19 augustus niet de tv-show Nederland Staat Op Tegen Kanker presenteren. Dat heeft AvroTros laten weten. Om te voldoen aan alle richtlijnen blijft Frits veertien dagen thuis en dat is maar goed ook, want voor je het weet ligt de halve tv-wereld op apegapen. Gelukkig had de AvroTros een goede vervanger in huis, namelijk Dionne Stax. Zij is momenteel geen coronarisico.

Johan van de Gronden, directeur van KWF Kankerbestrijding, is blij dat Dionne Stax het gezicht van de show is. “Nederland staat op tegen kanker is zeer belangrijk voor KWF, en ik ben blij dat Dionne de presentatie op zo’n korte termijn over wil nemen.”

Met Dionne wordt het een inspirerende avond, verwacht hij. “En ik ben Frits Sissing dankbaar voor alle tijd die hij in de voorbereiding heeft gestoken.

Nederland Staat Op Tegen Kanker zal worden voorafgegaan door een kort voorprogramma met André van Duin, getiteld André Staat Op. Hij verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn.

Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, aldus André.

De tv-avond tegen kanker is op woensdag 19 augustus vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen