Pim Sedee maakt gehakt van NPO’s infantiele Hit Kwis

Veel grotere programmeerfouten heeft NPO 1-baas Frans Klein waarschijnlijk niet gemaakt in zijn carrière: De Hit Kwis is één van de zwarte bladzijden in zijn oeuvre als televisiebobo. De Wereld Draait Door draait zich om in zijn graf nu op het tijdslot van die talkshow de infantiele Hit Kwis van Kees Tol en Romy Monteiro wordt uitgezonden. Al sinds de eerste aflevering wordt deze bedroevend slechte muziekquiz afgestraft door de kijker: men zapt massaal om het programma heen.

Ook Pim Sedee, presentator van Telegraaf TV, vindt De Hit Kwis echt van treurig niveau. Hij wijst erop dat het programma op geen enkele manier voldoet aan de eisen die NPO aan zijn programma’s stelt.

Pim reageert verbijsterd op het onderstaande fragment uit De Hit Kwis. “De publieke omroep moet zorgen voor gevarieerd media-aanbod. Dat staat in de Mediawet. De programma’s die worden gemaakt, moeten publieke waarde hebben. Dat houdt in dat de programma’s: gevarieerd zijn; hoge kwaliteit hebben; en geschikt zijn voor alle groepen in de samenleving“, somt hij op.

Dat heeft De Hit Kwis dus niet, wil hij zeggen. Ook andere kijkers reageren verbijsterd. Marco: “Ik heb het ook een paar keer voorbij zien komen. Het is de kijker als complete waanzinnige neerzetten. Er zullen vast veel mensen van genieten, maar ik kon het toch alleen als pure satire zien.

En Wout Jan: “Lekker geforceerd dansen, altijd pijnlijk.

Het fragment:

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen