Gijs Rademaker al 42: ‘Ik heb gewoon een babyface’

Wie denkt dat Gijs Rademaker pas net de Cito-toets heeft afgerond, zal raar opkijken als hij hoort dat de opiniepeiler van EenVandaag al 42 jaar is. Veel mensen verbazen zich erover. “Vroeger vond ik het heel erg dat ik steevast jonger werd geschat. Nu kan ik er steeds beter mee leven, haha“, zegt hij in de Viva. “Ik heb gewoon een babyface, denk ik, daar hoef ik niets voor te doen. En misschien helpt het dat ik vier jaar geleden, na mijn burn-out, ben gestopt met drinken“, zo vertelt hij.

Waar kwam die burn-out vandaan? “Het was een opeenstapeling van allerlei zaken. We kregen in 2011 een tweeling, waardoor we moesten verhuizen naar een grotere woning. Midden in de crisis verkochten we ons huis, wat echt hel was.”

Met een 3-jarige en een tweeling verkasten ze naar een tijdelijke flat, in afwachting op hun nieuwbouwhuis. “Onze bankrekeningen waren letterlijk nul, waardoor we geld van vrienden moesten lenen, en ondertussen ging het werk gewoon door. Anderhalf jaar later stortte ik in.”

Nu neemt Gijs rust en zo blijft zijn babyface alleen maar langer behouden. “Ik heb dat nooit geleerd, van huis uit was het toch vooral aanpakken en doorgaan.”

In de twintig jaar voor mijn burn-out heb ik nooit gas terug genomen. Dat is heel lang goed gegaan, want als ik iets wil bereiken, dan kan ik mijn lichaam heel lang uitschakelen. Maar uiteindelijk breekt dat je op.”

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen