‘Is Rutte’s leven meer waard dan RTL-schoonmaker?’

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 16:15

RTL Nieuws-journalist Pieter Klein hoopt van harte dat de coronacrisis niet leidt tot triage, waarbij sommige mensen wel en sommige mensen niet worden behandeld op de intensive care. Het kan leiden tot onmogelijke dilemma’s. Dat schrijft hij in zijn column op RTL Z. Klein: “Alles aan een protocol wekt weerzin: wordt het loting? First come, first serve? Zijn sommige mensen belangrijker dan anderen? Is het leven van Mark Rutte meer waard dan dat van de schoonmakers bij RTL?

Zelf staat Klein er redelijk nuchter in. “Lieve artsen, ik hecht aan het leven. Ik wil mijn kinderen verder volwassen zien worden en, hopelijk, ooit genieten van hún kinderen. Ik wil nog zoveel zien en zoveel ervaren. Vergeet m’n – soms deprimerende – columns.”

Hij vervolgt: “Maar als u voor de keus zou komen te staan: nee, geen reanimatie, dank u. Is er absolute schaarste aan ic-bedden? Kies voor een kind. Kies voor het leven van mijn kind. Of de kinderen van mijn buren. Of de kinderen van Diederik Gommers.”

Hoe pijnlijk het ook is, je moet kiezen voor de toekomst, aldus Klein. “Kies, ook al is het met de rug tegen de muur. Laten we afspreken om niet bang te zijn. Het goede te doen. Het minst slechte.”

De column van Pieter Klein kunt u lezen op de website van RTL Z.

Foto: RTL
25 Reacties op “‘Is Rutte’s leven meer waard dan RTL-schoonmaker?’”


 1. Sandertje

  Bangmakerij weer. Drama om niks.

 2. L

  Deze man leeft ook alleen maar van stemmingmakerij. Zit dus prima op zijn plek bij dat RTL Nieuws. Vreselijk.

 3. Erwin

  Tja, doe het maar weer af als bangmakerij. De situatie is HEEL ERG SLECHT. Wen er maar aan. Het is je leven, de komende maanden, mogelijk nog tot september 2021. Succes ermee.

 4. Roland Molendijk

  “Laten we afspreken om niet bang te zijn.” Laat ie even bij zichzelf beginnen dan.

 5. Ron

  Fear mongering. Zoek dat maar eens op. RTL en de rest van mediaorganisaties kicken hier op.

 6. Barendrecht 7-4-20

  Alles is in ieder geval meer waard dan de reaguurders van dit blog.

 7. Dick

  Ron Lul, spreek Nederlands!

 8. Ron

  @Dick: nee, leer Engels!

 9. Ron

  P.s. daar heb je nu mooi de tijd voor.

 10. Herard Golink

  Geen relevante vraag.
  MP wint altijd
  Regering en adel hoeven zich geen zorgen te maken,
  RTL schoonmaker dus🤹‍♂️ Maar wel opschieten. Straks ligt RTL op de knieën en stekker eruit. Dan bestaan er geen RTL schoonmakers meer.

 11. Jan

  Ik vind de aanpak van Zweden eigenlijk wel top. Die doen helemaal niets en gaan gewoon ook door met leven.

 12. G.ossip

  @Jan inderdaad,Zweden legt op jonge leeftijd al de verantwoordelijkheid bij burgers,iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen en zo hoort het ook.

 13. Jan

  @G.ossip: die staan veel verstandiger in het leven en laten zich niet mee slepen in de hysterie.

 14. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ja. Niet als mens maar door zijn functie.

 15. anoniem

  Zou hij niet alvast een plekje hebben laten vrijhouden in een privékliniek?

 16. Nils Holgersson

  Columnisten zijn als laatst aan de beurt

 17. Er ist wieder da

  Och och Rutte wil een app lanceren. Waarom geloof ik hem niet?

 18. Sandertje

  Erwin wil liever in lockdown zo te horen. De media is helemaal doorgeslagen met het bang maken van iedereen.

 19. Boerenverstand

  En de media maar lekker lachen, die kicken hier op en spannen samen met al die verdorven geesten die ons nu gijzelen en alles opdringen. Er zijn zoveel lijntjes te trekken naar personen wie belangen heeft waarin, het is echt onvoorstelbaar dit is gewoon een complot, en normaal ben ik daar nooit zo van maar dat is het gewoon. Klaar. Wordt wakker en laat je niet indoctrineren, denk zelf na en onderzoek.

 20. real-Gordon

  Als wij de rokers de allerlaagste prioriteit geven, dan zou er voorlopig helemaal geen triage hoeven te worden gedaan.

 21. Sender

  Waarom worden mijn berichten tegengehouden?
  di 07 apr 2020 om 18:21,

  Zo gaat dat steeds weer, beste man of vrouw.
  6 april plaatste men nieuw interview met David Icke op You tube.
  Het werd meermalen verwijderd.
  Maar iemand vond het nog ergens terug.
  En dan willen wij een App????? Dan is het nog eenvoudiger om alles te censuren zelfs om je thuis op te zoeken omdat je een eigen mening hebt en niet mee gaat met alle mainstream sh…die over je heen komt.

  En die Triage, is een verhaal op zich. Daar heb ik 3 pagina’s voor nodig.
  Ook daar zegt Icke iets over maar ja…..als men het verwijderd he…..

 22. Piet Pannelap

  RTL en NOS zijn alleen maar bezig mensen bang te maken. Door heel veel negatieve nieuwsberichten over ons uit te storten proberen ze kijkers te binden denk ik. Het werkt op mij averechts. Ik ben na 21:30u klaar met “lineair” TV kijken. Zowel NPO als RTL zenden herkauwde rotzooi over het virus uit. De overige zenders zijn nóg verschrikkelijker, voornamelijk ‘creatieve’ opgewarmde kots van John de Mol, daar krijg je ernstige hersenschade van.
  Ik stap over op Netflix. Mooie, boeiende, grappige, spannende en leuke series en films.

 23. Ron

  @Piet Pannelap: oh zo mee eens. Begin ook aan mijn taks te geraken v.w.b. die herkauwende talkshows. Ik probeer er nu maar 1 te kijken maar alles valt of staat met de gasten en items. Al is dat laatste vrij saai aan het worden want het gaat maar over 1 ding…overal…

 24. Boerenverstand

  @Boerenverstand 1:57: hoewel ik het met je eens ben, zou ik het waarderen als je een eigen naam gebruikt om reacties te schrijven.
  @alle anderen: ja, ik ben ook voor het Zweeds model. Werkt daar prima. Het ziektebeeld verloop er in ieder geval niet anders dan in landen met een harde lockdowns of landen met een intelligente lockdown. Ruim twee weken geleden werd Nederland door de politiek afgefakkelt omdat er toch veel mensen naar het strand gingen. Maar tot een toename aan ziektegevallen heeft het de periode erna helemaal niet geleid. Naar buiten gaan kon dus prima.
  We worden hier helemaal opgehitst door politici, zorgpersoneel en de media, de NPO voorop, die allemaal niet toe willen geven dat ze er volkomen naast zitten. En ondertussen maar maatregelen doordrukken als afschaffen contant geld (wilde de supermarktlobby en de banken al lang; de ING wilde die data van bankrekeningen zelfs verhandelen) en verplicht installeren van app’s op telefoons om iedereen te controleren (gelukkig heb ik geen smartphone), en natuurlijk de eurobonds van Zuid-Europa om het noorden nog meer leeg te roven dan met de kunstmatig lage rente.

 25. Achmed

  Iedere dag volle condooms, cokespiegels en gebruikte injectienaalden opruimen bij RTL Nieuws is geen makkelijke baan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.