Emma Heesters baalt, corona vlak na tv-doorbraak

De coronapandemie kwam voor Emma Heesters op een wel heel ongelegen moment. Dankzij de NPO 1-hit Beste Zangers brak ze eind vorig jaar door en deze zomer had ze lekker moeten gaan cashen op de festivals. De coronaregels gooiden roet in het eten. “Mijn hele zomer zat ramvol boekingen, maar alles is gecanceld. Heel zuur. Op een gegeven moment heb ik de gedachten daaraan maar weggestopt, anders zou ik alleen maar depri worden“, vertelt ze in Het Parool.

Emma hoefde niet aan te kloppen bij het UWV. “Gelukkig bleef mijn YouTubekanaal lopen en kon ik zo blijven werken en wat geld verdienen. Liedjes schrijven ging door via Zoom. Dat was ook fijn.”

Waar 2020 voor artiesten een rampjaar is, was 2019 voor Emma een heel mooi jaar vanwege Beste Zangers. “Heeft voor mijn doorbraak in Nederland gezorgd. We namen op op Ibiza. Toen ik aankwam, was ik compleet overdonderd: ineens stonden er elf camera’s op me gericht in plaats van die ene die ik voor mijn YouTubevideo’s gebruik.”

Nog altijd is ze Jan Smit en zijn team dankbaar voor haar plekje in de tv-show. “Ik ben enorm dankbaar voor de kans.”

Het heeft van Emma een artiest gemaakt. Opeens moet ze allemaal lastige keuzes maken. “Mijn nagels laat ik elke drie weken bij de nagelstudio veranderen. Kan nog best keuzestress opleveren! Dan denk ik: als ik nu rood kies, zit ik er drie weken aan vast en kan ik geen turquoise outfit aan.”

Ik vind fashion heel leuk, maar het is ook gewoon een deel van mijn job.”

Het Parool-interview met Emma Heesters kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen