André Rieu moet gewoon betalen bij horeca: ‘Bizar’

André Rieu vindt het bespottelijk dat horeca op het Vrijthof in Maastricht hem een rekening brengen als hij daar een koffietje drinkt. Hij bezorgt hen genoeg media-exposure. Dat geeft hij aan in het AD. De concerten van André Rieu op het Vrijthof zijn beroemd. Het plein profiteert van de vele bezoekers, maar ook van de media-aandacht die de tv-registraties opleveren. Een beetje dankbaarheid is volgens Rieu dan ook wel op zijn plek, maar toch laten ze hem betalen als hij komt eten en drinken.

Er komen elk jaar zo’n 150.000 mensen af op de Vrijthof-concerten van Rieu. “De gemeente Maastricht liet vorig jaar uitrekenen dat ze in zo’n periode 30 miljoen verdienen aan mijn concerten. De hotels, restaurants, cafés zijn vol, winkels draaien driedubbele omzetten.”

Een enorm bedrag, vindt ook Rieu. “Ik stond er wel van te kijken, zo’n hoog bedrag. Dat allemaal door muziek.”

Toch moet Rieu dus gewoon zijn eten en drinken afrekenen als hij op het Vrijthof neerstrijkt. “Het verbaast mij elke keer weer“, geeft hij aan.

Rieu wordt daar enorm kribbig van. “Zo vaak zit ik er niet, want ik krijg er zeker nu in de zomer amper rust, maar als ik na een interview even een kop koffie en een stuk vlaai bestel: dat is dan 5 euro 50, meneer Rieu.”

Dat is toch ongelooflijk? Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij. Schrijf dat gerust op hoor, die kunnen ze in hun zak steken.”

Foto: Marcel van Hoorn

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen