Pijnlijke tv: Matthijs vraagt Wendy naar imagoprobleem

Geplaatst op vr 06 mrt 2020 om 10:10

Wendy van Dijk zal zich haar eerste bezoek aan De Wereld Draait Door in tien jaar tijd iets anders hebben voorgesteld. Ze werd gisteren gedurende het eerste deel van haar interview flink doorgezaagd over haar sterk afgenomen populariteit. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Aan het begin van deze eeuw, toen Van Dijk nog bij het ‘oude’ SBS 6 werkte, was ze ieder jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Anno 2020 is het natuurlijk volstrekt ondenkbaar dat zij zo’n nominatie krijgt.

Van Dijk is geen publiekslieveling meer, vooral vanwege de nepotistische houding die zij en haar man Erland Galjaard jarenlang hadden aan de top van RTL. Zolang je maar bij Er en Wen aan de keukentafel zat, dan kwam je er wel bij RTL.

Erland is nu vertrokken naar SBS en Wendy is hem achterna gegaan. Het is er allemaal niet beter op geworden voor de presentatrice: zonder The Voice of Holland weet ze eigenlijk helemaal niet te scoren.

DWDD-host Matthijs van Nieuwkerk confronteerde Wendy met de nieuwe werkelijkheid. Een transcript van het eerste deel van het interview (voordat haar promotiepraatje begon):

Hoe gaat het met je? Ik heb je tien jaar niet gezien.

Hoezo zo lang niet?!

Ik weet het niet. Je wilde niet komen.

Ja, echt wel! John de Mol nam elke keer mijn plek in.

Oh, dan wilden we je niet hebben. Je bent verhuist van RTL naar SBS. In de tijd dat je Ushi maakte was alles dat jij aanraakte goud. Je was Koningin Midas eigenlijk, hè? Noem het op en het was een succes. Je won ook prijs na prijs. We zijn nu tien jaar verder, we hebben elkaar tien jaar niet gezien, is er iets veranderd?

Nou, ik denk dat de prijzenregen in de tijd van SBS was, de eerste tien jaar. Daarna heb ik tien jaar bij RTL gezeten en dat waren wel succesvolle programma’s, maar dat hing niet vast aan prijzen ofzo. Maar dat waren wel heel mooie programma’s om te doen. Het was voor mij ook een hele mooie stap van SBS naar RTL, omdat SBS toen eigenlijk alleen maar locatieprogramma’s had. Ik deed Hart in Aktie, ik deed Ushi en noem maar op, maar geen grote studioshows en dat heb ik geleerd bij RTL. En mijn eigen dramaserie Moordvrouw had ik. Dat was een hele mooie combi en een fijne tijd.

Absoluut, absoluut. Nu ben je weer terug bij SBS, een zender in opbouw, zoals dat steeds heet en zoals ik het steeds lees en zoals het waarschijnlijk ook gewoon is. Er wordt van alles geprobeerd met meer of minder succes, maar het is nog niet het doorslaande succes. Ik mag het zo zeggen hè?

Ja.

Hoe is het om daar te werken en genoegen te nemen met cijfers waar je vroeger niet eens naar wilde kijken bij wijze van spreken?

Nou, het is… Dat neem ik mee. Ik wist waar ik aan begon, dus je weet ook dat je nieuwe dingen en nieuwe programma’s uit gaat proberen. Dat is sowieso vandaag de dag vrij moeilijk. We zien dat hele grote merken blijven staan. De televisiekijker is ook wel wat ouder, dus ik denk dat zij grote merken als Boer Zoekt Vrouw, Wie is de Mol en The Voice ook fijn vinden. Alles wat we nieuw proberen heeft het best zwaar.

Ik vind het zo interessant. Ik heb jullie probleem niet, want ik werk natuurlijk niet aan die kant van de streep, maar het nadenken als architecten – en het zijn niet de minsten die bij SBS aan het roer staan…

Maar het is niet alleen SBS, hè? Het is ook NPO. Alle nieuwe programma’s bij alle zenders hebben het vrij lastig, toch?

Ja, iedereen zit te worstelen en iedereen zit naar papier te kijken, van: wat moeten we nou in hemelsnaam? Maar jullie dus ook.

Ja, zeker.

Dan bedenk je dus wat, dan is er volle verwachting en dan gaan we beginnen. En dan valt het een beetje tegen.

Ja, daar stel je je wel op in. Het is niet zo dat als ik een Flirty Dancing maak dat ik er vanuit ga dat dat een miljoen scoort. Helemaal niet. Ik hoopte op zo rond de 700.000 en dat was het geval. Dan hoop je dat je dat vasthoudt en als dat dan terugloopt is het natuurlijk jammer. Dan vraag je je af waar dat dan aan ligt, dus dan probeer je dat te onderzoeken.

Ik heb nog een vraag aan je, gewoon omdat we ook collega’s zijn. We doen het al lang: jij al veel langer dan ik hoor. Ik doe dit al vijftien jaar en dan heb je populariteit en soms is het wat minder. Dat gaat in waaiers. Daar heb je soms de regie helemaal niet over. Dan zit je soms in een wat vuilere waaier of gemenere waaier en dat krijgt een dynamiek en een volume wat je helemaal niet hanteren kan en waarvan je je ook kan afvragen waar het in hemelsnaam vandaan komt, maar het is een fact of life. Ineens ben je minder populair, minder geliefd, omdat er een waaier is overgegaan. Op de sociale media, een combinatie van van alles en nog wat. Denk jij er wel eens over na hoe dat komt? Jij hebt ook in zo’n waaier gezeten en misschien zit je er nog wel in. Zit je nog in zo’n waaier?

Ik heb geen idee, ha ha. Nee, nee. Ik heb er zeker in gezeten, dat was wel duidelijk, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat je dan zelf ook niet zo goed begrijpt waar het door komt of waar het aan ligt.

Ik zou dan nadenken tot ik het wel begreep. Proberen daar weer uit te komen.

Ik vraag me af in hoeverre dat zich dan uitbreidt. Is het dan de media, ons wereldje? Of is het echt heel groot? Ik merk het eigenlijk niet zo zeer op straat. Op het moment dat ik op straat de mensen tegenkom of aanspreek, daar merk ik het niet. Daar is het altijd nog: oooh, ik zo van je genoten meid en ik geniet zo van je programma’s! Dat stelt me dan eigenlijk wel gerust. Misschien maken we het zelf ook groter. Maar ik weet het niet, hoor, want ik vind het ook heel lastig te vangen. Ik geloof wel, als ik naar mijn collega’s kijk, dat het komt en het gaat. Als je geschoren wordt moet je stilzitten en dat vind ik ook best lastig. Soms denk ik: je moet je meer uiten, maar als je je meer uit is dat ook niet goed. Ik weet het niet.

Foto: BNNVARA
55 Reacties op “Pijnlijke tv: Matthijs vraagt Wendy naar imagoprobleem”


 1. powered by jasper

  Wat goed!

 2. rooie Rinus

  Klassiek geval van Wereldberoemd in Hilversum, en inmiddels links rechts en door t midden ingehaald door Chantal J.

 3. Wendy hater

  Doorgesnoven crack vrouw. Wat een onzin praat die weer. Grootste miskoop van John de mol

 4. Mark van Dale

  Het was helemaal niet pijnlijk. Matthijs deed dat heel netjes. Had veel slechter gekund.

 5. Oldnoskool

  En zo ging het bij RTL. Wendy haar broer (manager van Wendy) ging onderhandelen met zijn zwager Erland directeur RTL over het salaris van Erland zijn vrouw Wendy.

 6. Anita

  Wendy is uitgekotst en niet alleen door de tv-kijker.
  Het komt maar door één ding: snobbistisch gedrag.

 7. real-Gordon

  De vraagstellingen hadden wel een kritische inslag, maar er was geen echte richting waar Matthijs naartoe wilde. Hij durfde niet of wist het zelf ook niet.
  Eigenlijk tactisch goed van Wendy om alleen maar af te wachten waar Matthijs mee komt en gewoon passief reageren.

 8. Mousse

  @Mark van Dale, precies! Was niets pijnlijks aan.

 9. Anja

  Beetje Matthijs onwaardig interview.

 10. Albert Verlinken

  En de Wereld Snuift Dooooorrrrhhh…….

 11. mediavolger

  Misschien een idee voor een nieuw programma, snuif es in, succes gegarandeerd, gratenpak Wendy kan het altijd voordoen en je ziet meteen resultaat
  Het wordt tijd dat dit arrogante wicht met haar misselijkmakend zoontje eens een tijde uit de media verdwijnt, zoals dat stikverwende jochie er nu uitziet, oom te kotsen
  Bah, wat een arrogant nest met haar uitbroedsel, die nu ook ten pas en onpas onze beeldbuis komt vervuilen

 12. joost

  Dank je aan de dienstdoende stagiair van MC voor het uitwerken van het transcript van het 1e deel van het gesprek. Kan het de volgende maal ook in audio of video worden aangeboden?

 13. Links Geluid uit

  Hallootjes.
  Die is toch niet leuk om naar te kijken?
  Wendy heeft tien jaar geleden iets gedaan dat oké was… betekend dat dan automatisch dat ze dan altijd met r jakkes op tv moet?

 14. C.L.Werner

  Mi niffo dit is een goed programma

 15. ronnie

  Het was helemaal niet pijnlijk, dat wil MC maar het was niet zo.

 16. Arie

  Ik vond het ook niet pijnlijk
  Het is pijnlijker dat MC tegenwoordig zijn zogenaamde nieuws met een letterlijk verslag van een talkshow moet genereren.
  De redaktie van deze site maakt zich steeds belachelijker

 17. Curryworst

  Eigenlijk is de enige vraag van Matthijs: hoe komt het dat je niet meer populair bent?
  En het antwoord van Wendy: geen idee.

 18. Bep

  Erland die zijn vriendjes grote banen gaf. Ronald Molendijk, Thijs Römer.
  Die anders nooit aan zulke banen gekomen waren!!
  Zijn “ prinses” Wendy veel te hoog inschatte. Het is gewoon een MAVO meisje met een leuk bekkie, Ushi deed ze leuk, maar Erland dacht dat ze Mies Bouwman was( of hoopte dat). Het publiek zag wel hoe de werkelijkheid was en werd er kotsmisselijk van.
  Dit koppel moet lekker met hun vrienden naar Ibiza verhuizen en daar interessant gaan doen.Hier wordt het niets meer. En al helemaal niet meer na de affaire met Chantal Janzen, de jaloezie droop er af.

 19. Boemiebol

  Mevrouw van Dijk is al een paar jaartjes over de houdbaarheidsdatum….

 20. Ellen

  What goes up must come down

 21. Bram

  Al die nare opmerkingen hier, laat Wendy toch met rust. Hartstikke toffe meid is het.

 22. Nebres

  Wendy is gewoon een zachte lieve vrouw ik snap al die haat niet zo……

 23. John

  DWDD is geen probleem als ze Talpa RTL promoten . Maar als jinek doet dan staat Ad en mediacourant helemaal vol

 24. Sloopkogel

  Wat is Matthijs toch een laf stuk onderkruipsel

 25. Thom

  Interview was niet pijnlijk. Wel de fragmenten die werden uitgezonden van haar nieuwe programma…

 26. Peanut

  Wat leuk dat het uitgeschreven is. Heel 1995. Wordt het niet eens tijd voor fragmenten? Dan kunnen we het ook in context zien, want die is hier vaak zoek.

 27. Pieterke

  Dat DWDD maar extreem kritisch was over de Groene Leugen en massa immigratie.
  Zwak om Wendy zo aan de tand te voelen.

 28. snuifje

  Wendy is over en uit. Heeft de gunfactor niet.

 29. Sander

  Wendy gaf op elk vraag rustig en goed een antwoord. Dus niks pijnlijks aan.

 30. Klaasse

  @Sander volgens mij wel ingestudeerd

 31. Rastom

  Verschrompelde Wendy is voltooid verleden tijd.

 32. Xylon

  Wederom een professioneel interview van Matthijs van Nieuwkerk waarin Wendy van Dijk zich tevens zeer professioneel en volwassen staande heeft weten te houden zonder ook maar een moment om zich heen te gaan slaan !.. Met Wendy van Dijk gaat het dus helemaal goed goed komen !..

 33. Jan Hoekstra

  Lijkt me een lief mens.

 34. Kuis

  MC gaat een televisie interview overtikken naar een webpagina. Is dit 2020?

 35. Freak

  Wendy werd gered door tafelheer Tom Lanoye, die opeens tijdens het interview weer begon over Uschi dat hij als laatste van haar had gezien. Hem, en de rest van Belgie, is alle bagger van daarna (gelukkig) bespaart gebleven…

 36. Bart

  Wendy heeft het steeds op wij bij SBS6 maar er is helemaal geen wij. Het ligt aan jou Wendy!

 37. Menno

  Wat had je dan verwacht? Dat Wendy zou zeggen:’Ja, ik zie idioot veel intense haatreacties en ik hoor ook dat mijn gun factor beneden het vriespunt is en dat ik enorm van mijn voetstuk ben gevallen’ Ik verbaas me er ook over dat ik nog kansen krijg, mensen zullen wel denken dat het komt omdat ik het met mijn baas doe. Hadden we dat verwacht van haar?

 38. teuntje

  Nepotisme whaaaaaaaa dat is het woord die 2 snuifdozen dachten dat ze God waren en nu wordt dit ook….niks herhaling op herhaling en weer die irritante BNners … mensen kotzen haar nu nog uit

 39. Robbie

  Ik vond Wendy er eigenlijk fris en nog goeduitziend bij zitten. Begon eigenlijk weer wat sympathie voor haar te voelen.

 40. X

  @Robbie: Eens! Maar ja negativiteit troef hier.

 41. Caramba

  Wat ik aan fragmenten van die verborgen camerabagger heb gezien word je ook niet vrolijk. Het is een beetje paniekvoetbal, he – laten we teruggrijpen op wat vroeger wel werkte. Goede tv maken is nu eenmaal moeilijk. En al helemaal voor lui die niet met beide benen op de grond staan.

 42. Stylist, maar niet Mike

  Haar lichaamstaal sprak boekdelen, ze was niet op haar gemak en zat te liegen in de eerste helft van het gesprek…

 43. MolTalk

  Gewoon logisch en terecht toch?

 44. Piet Pannelap

  Nederland is BN’er moe. Gewoon geen zin om tegen die zelfde koppen aan te kijken: dag in, dag uit. Week in, week uit. Pfff…. en de meeste van die klanten zijn ook nog eens gruwelijk dom. Hebben geen idee wat er in de maatschappij gebeurd. Dan houden ze er ook nog diva gedrag op na…. kotsmisselijk wordt je ervan. Nederland is klaar met de club van stumperds.

 45. Huismaker

  Deze vrouw is onecht. Ze speelt een rol en mensen voelen dat feilloos aan.

 46. Chiel

  Vooral pijnlijk dat Matthijs niet zei; door dit en dit en die miniauto die je aan je zoon gaf is je imago gewoon best wel slecht. Denk je dat dat klopt? Nu draaide hij er maar wat omheen…

 47. Nils Holgersson

  Wendy wilde wel naar DWDD komen maar een derde persoon nam steeds haar plaats in

 48. Sterre

  @Piet Pannelap…. Applaus!! Ik ben het helemaal met je eens, ik kijk vrijwel geen NL zenders meer…Al die narcistische dombo ’s van de Gooische Matras blijven maar doorgaan met hun achterhaalde kunstjes…. pure armoe…incestueus clubje . Paul de Leeuw, Henny Huilman, Brard, Gordon, Verwendy ,La Paay.. allemaal zwaar over de datum en totaal oninteressant! Leve Netflix!

 49. Bastiaan

  naar wijf die Wendy

 50. Nathan

  Dit domme wicht heeft nul zelfreflectie. Het ligt altijd aan anderen.

 51. Rob Willems

  Wordt eerder misselijk van “Gordon gaat natuurlijk niet trouwen”…die is niet van de kwelbuis te slaan met iedere keer een nieuwe braakformule. Wendy is gewoon een toffe meid die door foute kerels wordt gebruikt.

 52. Ben

  Ze wordt uitgekotst als een goedkope fakevrouw en slettebak.
  Haar bijnaam is snuifje.
  Hoe mensen daar nu op komen………

  Al deze nietsnutten hebben allemaal hetzelfde inrichtingsprobleem.
  Zegt de binnenhuisarchitect tegen de BN-er (beroerde ned)wat mag er zeker niet in huis????? Antwoord : een spiegel!!

 53. Gerda

  Is er nou niemand bij die tv zenders, die op het idee komen, dat ze aan het dweilen zijn met de kraan open?
  Al die ouwe koppen! Al die ouwe formule’s ! Ik wil helemaal niemand zien, die al in de jaren zeventig op de televisie was…
  Laten die maar naar MAX gaan..Wat ik overigens een lekkere zender vind, je weet waar je op kunt rekenen…Wendy, Patty, Gordon, Henny, Linda god allemachtig dat is echt uit de disco tijd..
  Geen enkele vernieuwing..zowel bij RTL als SBS niet..Die moeten wel wanhopig zijn, met al die ouwe bende…

 54. Erland Vergaljaard

  Je lijntje ligt klaar schat!

 55. Ans

  Waarom allemaal zo afgeven op Wendy?
  zo vaak zien we haar niet meer op tv.
  Persoonlijk raak ik zwaar geïrriteerd van Chantal Janzen
  Ik elk programma. Waarom een persoon zoveel programma’s laten doen? Knap irritant.
  Meer afwisseling van presentatrices zou beter zijn.
  Geef
  een ander ook de kans.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.