Coronamaatregelen bij Koffietijd: hosts weigeren hand

De coronapaniek bij Koffietijd slaat wild om zich heen. De presentatrices hebben besloten om hun gasten geen hand meer te geven, maar een elleboog of een ‘boink’. Dat hebben Pernille La Lau en Quinty Trustfull gezegd in de uitzending op RTL 4. Koffietijd neemt hiermee het beleid over van veel zorginstellingen en gemeentelijke instanties, waar tijdelijk ook geen handen meer worden geschud. Op deze wijze moet het coronarisico voor de Koffietijd-presentatrices aanzienlijk afnemen.

Quinty vindt het een goede ontwikkeling. “Wat ik opvallend vind om te zien is dat men heel snel handelt in verband met het coronavirus. Het handen schudden bijvoorbeeld. In de kerken worden al geen handen meer geschud, op scholen niet, in ziekenhuizen niet. Merk jij het ook bij je kinderen op school?

Pernille: “Ja, ik merk het inderdaad bij mijn kinderen. Er is ook een keurige brief over uitgegaan. Je moet geen paniek maken – dat is belangrijk – maar gewoon goede voorzorgsmaatregelen nemen. Ik vond het zo saai. Ik denk: hoe doen wij dat nou als we gasten binnenkrijgen?

Hoe begroeten ze hun gasten nu? Quinty: “Ik doe de elleboog! Zo: boink!

Ik doe deze. Die heb ik vanochtend met jou gedaan, hè?“, zei Pernille. Ze demonstreerde vervolgens een begroeting met haar bips. Nee, dat is lekker fris.

Quinty deed wijselijk niet mee: “O, de boink!

Pernille: “Ja, dat vind ik nog een beetje een feestje.”

Quinty: “Je ziet dat heel veel mensen ook de voet doen. Als je staat zo met de voeten tegen elkaar.”

Vooralsnog zijn er geen bekende Nederlanders besmet met het coronavirus.

Lees ook: Koffietijd-dames in paniek: doodsbang voor corona (26 februari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen