M valt met neus in de boter: kijkcijfercadeau van Rutte

Margriet van der Linden valt met haar neus in de boter. Ze is nog maar net begonnen met het nieuwe seizoen van haar dagelijkse talkshow M of ze krijgt een megagroot kijkcijfercadeau in de schoot geworpen van niemand minder dan minister-president Mark Rutte. De premier heeft vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronamaatregelen en zijn persco’s zijn regelrechte kijkcijferkanonnen. Direct als de bijeenkomst is afgelopen, gaat M van start.

De laatste coronapersco van Rutte, vorige week maandag, wist maar liefst 5,9 miljoen kijkers te boeien op NPO 1. Aansluitend zette De Wereld Draait Door zijn meest bekeken uitzending ooit neer: er keken 4,6 miljoen mensen.

Voor Margriet van der Linden zullen uiteraard niet zó veel mensen blijven hangen, maar het is uiteraard gegarandeerd dat de presentatrice vanavond haar kijkcijferrecord gaat breken.

Leuk voor de redactie, want die doet volgens Johan Derksen geweldig werk. De presentatrice van dienst vindt hij minder. “Ik vind dat die mevrouw totaal geen uitstraling heeft. Er zit een houten klaas achter het bureau, maar ze heeft wel een goede redactie, want er zitten altijd wel goede gasten. Bij Matthijs was het de sekte uit Amsterdam die steeds weer terugkwam met altijd dezelfde gedichten en dat doen ze bij haar wel goed. Maar ik vind dat zij het niet heeft.

Het zal in de uitzending van M uiteraard uitgebreid gaan over de dan net aangekondigde nieuwe coronamaatregelen. Hopelijk verloopt de persco iets georganiseerder dan vorige week, want dat was een drama.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers belooft beterschap: “Ik denk dat ze wel daar nu iets meer aandacht aan besteden en iets meer tijd nemen voordat ze naar buiten gaan en met mededelingen komen. Volgens mij is het team dat achter het spreekgestoelte gaat staan ietsje kleiner dan vorige week en ze nemen iets meer tijd voor de presentatie. Dat is goed.

Rutte’s persco begint vanavond om 19.00 uur op NPO 1. M begint direct erna.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen