Albert Verlinde roept Rutte op: ‘Verknal deze persco niet’

SBS 6-ster Albert Verlinde roept minister-president Mark Rutte op om de persconferentie van vanavond niet te verkloten, zoals hij vorige week deed. Het moet nu echt een strakker geheel worden. Dat heeft de tv-persoonlijkheid maandagavond gezegd in In Het Hart van Nederland. Rutte’s persco van vorige week, waarop een evenementenverbod tot 1 juni werd aangekondigd, was één janboel: na afloop was er alleen nog maar meer verwarring, aangezien het een heel onduidelijk geheel was.

Hopelijk is het vanavond iets beter georganiseerd, aldus Verlinde. “Wat ik eigenlijk hoop is dat die persconferentie dit keer strak is. Dat er niet te veel ministers hun plasje willen doen en dat we voornamelijk de premier zullen horen die even het woord neemt.”

Verlinde pleit bovendien voor een nabeschouwing van de persconferentie. “Dat we daarna ook als publiek de persconferentie uitgebreid kunnen behandelen, zodat we vragen die we eventueel hebben als we thuis lekker tv zitten te kijken ook gesteld worden en antwoorden kunnen krijgen. Dus dat we niet gelijk weggaan naar een ander programma.”

Hij geeft Rutte graag nog een kans. “In het theater zeggen we altijd: deze voorstelling was niet goed, maar bij de volgende gaan we het allemaal beter doen.”

Wat verwacht Verlinde dat er vanavond om 19.00 uur wordt aangekondigd? “Ik denk niet dat er extra maatregelen gaan komen, maar ik denk wel dat de maatregelen verlengd gaan worden. Persoonlijk denk ik dat het na Bevrijdingsdag is, dus dan praat je over ná de meivakantie.

Foto: SBS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen