Albert Verlinde roept Rutte op: ‘Verknal deze persco niet’

Geplaatst op di 31 mrt 2020 om 15:30

SBS 6-ster Albert Verlinde roept minister-president Mark Rutte op om de persconferentie van vanavond niet te verkloten, zoals hij vorige week deed. Het moet nu echt een strakker geheel worden. Dat heeft de tv-persoonlijkheid maandagavond gezegd in In Het Hart van Nederland. Rutte’s persco van vorige week, waarop een evenementenverbod tot 1 juni werd aangekondigd, was één janboel: na afloop was er alleen nog maar meer verwarring, aangezien het een heel onduidelijk geheel was.

Hopelijk is het vanavond iets beter georganiseerd, aldus Verlinde. “Wat ik eigenlijk hoop is dat die persconferentie dit keer strak is. Dat er niet te veel ministers hun plasje willen doen en dat we voornamelijk de premier zullen horen die even het woord neemt.”

Verlinde pleit bovendien voor een nabeschouwing van de persconferentie. “Dat we daarna ook als publiek de persconferentie uitgebreid kunnen behandelen, zodat we vragen die we eventueel hebben als we thuis lekker tv zitten te kijken ook gesteld worden en antwoorden kunnen krijgen. Dus dat we niet gelijk weggaan naar een ander programma.”

Hij geeft Rutte graag nog een kans. “In het theater zeggen we altijd: deze voorstelling was niet goed, maar bij de volgende gaan we het allemaal beter doen.”

Wat verwacht Verlinde dat er vanavond om 19.00 uur wordt aangekondigd? “Ik denk niet dat er extra maatregelen gaan komen, maar ik denk wel dat de maatregelen verlengd gaan worden. Persoonlijk denk ik dat het na Bevrijdingsdag is, dus dan praat je over ná de meivakantie.

Foto: SBS
45 Reacties op “Albert Verlinde roept Rutte op: ‘Verknal deze persco niet’”


 1. RaymondVL

  Alle kritiek van Verlinde ten spijt, overigens terechte kritiek, de VVD staat weer fier bovenaan in de nieuwste peilingen dus Rutte doet het heel erg goed bij het tamme klootjesvolk.

 2. Mick

  Wat maakt het uit want de propagandamaker van EénVandaag helpt Rutte wel. Zogenaamd enorm populair ineens die man. Verslaat alles en iedereen in de peilingen, zogenaamd.

 3. Rastom

  Verknallen heeft Abertje verstand van.

 4. CB

  Misschien moet Verlinde zelf eens die persco doen? Kijken hoe hard ie dan piept.

 5. One and only

  Ik las ergens hier en daar dat Rutte met zijn partijtje ineens weer heel popiejopie is.

  Wat zijn Nederlanders toch verschrikkelijk beinvloedbaar en achterlijk… Zijn wij soms vergeten wat deze man allemaal bijelkaar gelogen heeft? Waarom is deze padjakker dan nu “ineens” goed?? HIJ DOET WERKELIJKEAAR NIKS! Hij heeft het notabene zelf nog gezegd ook!!!

  “ En wat zij ons ook zeggen, is dat we in afwachting van een vaccin of medicijn de verspreiding van het virus kunnen afremmen en tegelijkertijd gecontroleerd groepsimmuniteit op kunnen bouwen.”

  Omdat jullje zo verschrikkelijk dom zijn zal ik het even uitleggen in jip en janneke taal: “ er is geen medicijn, u moet op een natuurlijke manier weerstand opbouwen”

  Oftelwel

  “U zoekt het maar yit, ik ben weg, doei!!!”

  Jullie
  Verdienen
  Deze
  Huichelaar!!!

 6. Jammer dat Albert nog niet in quarantaine zit

  Hoop dat deze man snel inside moet verblijven.

 7. o.p. lichter

  Verlinde die de hele vooravond van sbs6 heeft verknalt .

 8. Donald Dumb

  Ja wie moet het anders doen.
  Rutte is ook niet mijn politicus maar hij kan niet anders.
  Wie anders? Die roeptoeters van een Wilders of Baudet? Laat me niet lachen…
  Hun electoraat slinkt en slinkt…

 9. Tante Truda

  Eens met Tante Verlinde.

 10. Mick

  Ik heb liever dat Albert om 19.00 op Ruttes plaats gaat staan.

 11. Mirjam

  Een juiste opmerking maar Rutte doet zijn eigen zin.

 12. Guttegut

  Hou toch is je lelijke pleurismuil Verlinde!

 13. Sjors, broer van Sjimmie

  Albert heeft gelijk! Iedere keer moet beter als de vorige keer.. Zit al klaar voor een nieuwe aflevering 6 inside…. ohhh wacht even….

 14. Wanny

  Zo onduidelijk waren die persconferenties niet voor een weldenkend mens. Alleen zijn er altijd mensen die het in hun eigen voordeel gaan verdraaien en de randen opzoeken.

  Rutte is sowieso een prima spreker met heldere boodschap.

 15. Jeroen

  Pleur toch neer, man! Die persconferenties zijn alleen onduidelijk voor mongolen. Waar Appie er blijkbaar een van is.

 16. ivan

  Niks mis mee met Rutte, als het die andre voor t zeggen hadden Wilders en Baudet dan waren we verder van huis met hun blablablabla.

 17. Er ist wieder da

  Rutte ”doet” helemaal niks. Alles wordt geregeld en hoeft het maar op te lezen.

 18. Paulus

  😷Deze 👨‍🦰Onno paler met zijn bek houden, heeft totaal geen politieke ervaring, opleiding of verstand. Allemaal gebakken lucht. Rutte zal deze roddel media nicht nooit serieus nemen. 😄😄😄

 19. martin

  Deze man vindt alleen zich zelf belangrijk, roddels verzinnen over andere, laat hem vooral zijn mond houden, en op hem zit Nederland niet te wachten!!

 20. Ork

  Het was al een ramp voor de persco van vorige week. Al die regels hebben totaal geen zin. Dit is een griepgolf die elk jaar terug komt. Al is dit weer een nieuwe. Laat deze hype maar snel over zijn. Alles voor sensatie en geld verdienen bah.

 21. Afhaal Ghanees

  Rutte doet het echt heel goed …..

 22. Er ist wieder da

  Ik verwacht dat ie dat irritante #BlijfThuis gaat verbieden…

 23. Ik lul wat in de rondte om interessant te doen en te doen lijken of ik net als Albert een 6 insider ben

  Het Rad van Fortuin komt terug op SBS6 met Jochem van Gelder als host. Deze zomervakantie gepland op het tijdslot van Lingo. Gordon & Patty gaat afwisselen met De Catherine Keyl Show. Lang Leve De Liefde komt in 2021 pas terug, eerst komt Big Brother op dat tijdslot.

 24. Ik lul wat in de rondte om interessant te doen en te doen lijken of ik net als Albert een 6 insider ben stiekem heet ik Rob Goossens

  Verder is RTL Boulevard echt een topprogramma. RTL gaat hartstikke goed. GTST groeit in de doelgroep op Videoland. Jensen deed het verschrikkelijk op Videoland maar bovengemiddeld op RTL5 dus moest oprotten.

 25. Suzy Wang

  Zn eigen hoerenlopertje was afgelopen week weer eens op de tilly. Ik kan dan dat helaas niwt meer scheiden.

 26. Nils Holgersson

  Albert 4 president

 27. Lachgas

  En voetbal moet stoppen!

 28. Cor Heemsbergen

  Verkloten. He ja, moet je horen wie het zegt.

 29. Marco

  Pinokkio komt straks weer op TV. Dat die man nog op televisie durft te komen, faalt aan alle kanten. Net weer een vlucht geland uit corona-haard New York op Schiphol. Je kunt er net zo goed niet naar kijken, het zijn allemaal leugens. Neem het aantal doden dat ons elke dag door het RIVM wordt gemeld. Dat ligt in werkelijkheid veel hoger. Mensen die thuis overlijden (en dat zijn er heel veel) worden gewoon niet meegeteld. Want ze zijn niet getest op Corona (vrijwel niemand wordt meer getest, tenzij je in het zieknhuis beland) dus tellen ze officieel niet mee als Corona-dode. Het dagelijkse doden-cijfer kun je met minstens 3 vermenigvuldigen. Al weken worden we hier voorgelogen en wordt niet of te laat gehandeld. Maar faalhaas Rutte blijft stijgen in de peilingen ????

 30. WIM

  aan: Marco

  Wat een zeikerdje ben jij , waarschijnlijk in dezelfde darkroom gezeten als Albert.

  RUTTE DOET HET SUPER GOED VOOR NEDERLAND !!!!!

 31. Sip

  Albert moet niet net doen of hij alles goed doet; stop met commentaar geven op mensen die hun best doen.

 32. Marco

  Ja hoor Wim, droom lekker verder. Geen mondkapjes, geen testen, geen beademings-apparatuur, geen of veel te laat een invlieg-verbod op landen met Corona-haarden, een falend RIVM dat er telkens naast zit en een alom geroemde toespraak op televisie waarin hij gewoon volslagen onzin verkondigde met zijn groeps-imminuteit.

  Fijn dat jij nog wel gelooft in Rutte, jij wordt kennelijk ook zoet gehouden met de cijfers van het RIVM die lijken mee te vallen maar in werkelijkheid VEEL hoger liggen. Nederland bestaat grotendeels uit makke schapen die weinig zelf nadenken, dat is me nu wel duidelijk geworden.

 33. Fritske

  Marco, de mensen die zelf niet nadenken hebben weinig met Rutte te maken want mensen die niet nadenken stemmen op Blonde Greet en Derrie Bidet.

 34. Marco

  Waarom worden deze twee er elke keer bijgehaald ? Ik heb er verder niks mee, maar zie wel dat Rutte en het RIVM al maanden falen op alle vlakken. Het werkelijke aantal doden wordt nu gemanipuleerd door de leugen-achtige cijfers van het RIVM. Ook huisartsen hebben al aan de bel getrokken over het feit dat heel veel doden gewoon niet worden meegeteld, omdat ze niet zijn getest. Want vrijwel niemand wordt getest, tenzij je in het ziekhuis beland. Dat niet testen is gewoon beleid. Zo kun je de cijfers lekker manipuleren. 178 doden klinkt een stuk minder schokkend, dan 500 doden per dag. Waarom denk je dat Rutte zelfs nu nog geen haast maakt met het massaal testen? Omdat dan de werkelijke cijfers bekend worden. Nu worden vele doden gewoon elke dag ‘onder het tapijt’ geschoven. We worden dom gehouden met onjuiste cijfers.

 35. anoniem

  Tja, in het begin van deze crisis wilde meneer Rutte bijna een ‘Trumpje’ doen. Gelukkig is dat lastig in onze open democratie… Maar we zullen het met hem moeten doen als crisismanager en ik hoop dat hij een deskundig team heeft.

 36. Paulus

  😷Je kan lullen over Rutte wat je wil. Maar je kan ook voor zoals die Braziliaanse president dat doet, zijn eigen volk de dood in jagen. Ik hou mijn vast. Als de hel daar lost breek, zal hij moeten vluchten. Een tikkende tijdbom. Daar heeft Rutte geen last van. Vergeet niet het niet Rutte die de klus moet klaren, maar een Pool van specialisten. Ze brainstormen constant om het beste van te maken. Denk daarover na…

 37. Paulus

  😷Je kan lullen over Rutte wat je wil. Maar je kan ook kiezen voor zoals die Braziliaanse president dat doet, zijn eigen volk de dood in jagen. Ik hou mijn hart vast. Als de hel daar lost breek, zal hij moeten vluchten. Een tikkende tijdbom. Daar heeft Rutte geen last van. Vergeet het niet het is niet Rutte die de klus moet klaren, maar een Poel van specialisten. Ze brainstormen constant om het beste van te maken. Denk daarover na…

 38. Er ist wieder da

  Wat een godvergeten verloren k*tjaar zeg…

 39. One and only

  Rutte jaagt het volk ook de dood in Paulus, alleen op een andere manier verpakt in verhaaltjes over “groepsimuniteit”.

 40. Fons

  Kwalbertje Verlinde moet zijn mond houden, hij heeft zijn programma bij SBS verkloot, dus kop dicht minkukel Verlinde

 41. Peer

  Bagger op de modderschuit is deze man in deze uitzendingen. Hij moet zijn contract
  invullen en uitzetten. Wat een fiasco.

 42. Marko

  Paulus,

  Ben ’t volkomen met je eens, ben niet van zijn kleur maar hij doet ’t goed.
  Je zult maar in Brazilie wonen of U.S daar gaat nog veel doden vallen,
  nou vindt Trump als er 100.000 of 200.000 doden vallen dat hij ‘t
  goed heeft gedaan heb ik Rutte niet horen zeggen.

 43. Cobweb

  Wie denkt hij wel wie hij is? Wat een vies achterbaks mannetje zeg. Hij moet zijn grote mond een houden, bah. En als hij het beter kan moet hij de politiek in gaan, lullo.

 44. JasperV

  Aldus de heer Albert Verlinde, het is maar dat jullie dat weten………..

 45. Paulus

  😷@Marko, Rutte is enkel een spreekbuis, het zijn de onderdanen die het moeten klaren. En daar heb ik respect voor. Ik zou niet graag in deze tijd in de schoen van Rutte willen staan. Het gaat immers om mensen levens. Meer dan 1000 doden en het houdt niet op. 😢😢😢

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.