SBS 6 na Meiland met nóg een soap over Ik Vertrek-stel

Na het enorme succes van Chateau Meiland komt SBS 6 met nóg een soap die draait om een Ik Vertrek-bekendheid. Het gaat om Hans en Karin, bekend als De Scheetjes. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het was al bekend dat er een soap over hen aan zit te komen, maar aanvankelijk was die bedoeld voor NPO 1. Nu komt de serie ‘De Scheetjes: bouwen op Bonaire’ dus terecht op SBS 6. De productie is niet in handen van Vincent TV Producties (Chateau Meiland), maar van Simpel Media.

Ruim drie jaar geleden vertrokken Hans en Karin naar Bonaire om daar een mini-golfbaan te beginnen. Nu hebben ze uitbreidingsplannen: ze willen naast hun golfbaan een resort bouwen, geheel in Country & Western-stijl. Daar wordt de zesdelige SBS 6-serie aan opgehangen.

Hans nam destijds met pijn in zijn hart afscheid van zijn baan als brugwachter om de droom van Karin te verwezenlijken. Ze vertrokken vol goede moed met een zeecontainer vol golfballen en beelden naar het Antilliaanse eiland. Na een hoop tegenslagen lukte het Hans en Karin om de golfbaan te openen, met groot succes tot gevolg.

De volgende stap is nu het resort met zwembad. “Hoe vergaat het de twee tijdens het opbouwen van deze nieuwe onderneming? Lukt het om de grond te kopen en alle vergunningen op tijd rond te krijgen?

Chateau-producent Vincent TV Producties uitte eerder kritiek op de plannen voor deze serie. “Volgens mij heeft het niet zo veel zin om die kaartenbak door te pluizen. Je kunt een authentiek karakter zijn, maar je moet vooral een authentieke missie hebben.

De Scheetjes: bouwen op Bonaire is vanaf begin volgend jaar te zien bij SBS 6.

Lees ook: NPO wil Chateau Meiland kopiëren met De Scheetjes (18 oktober)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen