NPO wil Chateau Meiland kopiëren met De Scheetjes

Geplaatst op vr 18 okt 2019 om 10:00

De NPO heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Chateau Meiland maar al te graag zélf had uitgezonden, temeer omdat Martien Meiland ooit bekend werd als kandidaat uit Ik Vertrek. De publieke omroep probeert het succes van de SBS 6-show nu te kopiëren met een soap over een andere Ik Vertrek-familie, namelijk die van Hans en Karin ten Böhmer, beter bekend als ‘De Scheetjes’, Zij lieten alles in Nederland achter om in Bonaire een avontuurlijke midgetgolfbaan op te bouwen.

Het nieuws lekt uit via Wilfred Genee. “Ik heb dat via via gehoord. De Scheetjes of zo. Is dat een populaire familie?“, zei hij vorige week al op de radio. En nu besloot hij om met Hans ten Brömer te bellen.

Met antwoorden als ‘ik weet niet goed wat ik moet zeggen’ en ‘ik kan er nog niet veel over zeggen’ maakte de golfbaaneigenaar duidelijk dat er inderdaad een programma aan zit te komen. NPO 1 zou wel een mooie zender zijn voor een eigen soap, voegde hij toe.

Waar komt dit allemaal vandaan? Albert Verlinde: “Op een gegeven moment is iedereen herontdekt toen ze dat jubileum aan het vieren waren en toen mochten BN’ers terugblikken op hun favoriete afleveringen. Daar werden de krenten uit de pap gehaald en daar hoorde Martien ook bij. Ik denk dat ze díe bak aan het bekijken zijn op dit moment.

Vera Driessen, producente van Chateau Meiland, zegt niet achter de Scheetjes-soap te zitten. “Volgens mij heeft het niet zo veel zin om die kaartenbak door te pluizen. Je kunt een authentiek karakter zijn, maar je moet vooral een authentieke missie hebben. Hij heeft het allebei. That’s the game.

Foto: NPO
24 Reacties op “NPO wil Chateau Meiland kopiëren met De Scheetjes”


 1. Wout

  Oh neeeeeeee. Te triest.

 2. Tjalla

  Dat werkt niet als je gaat kopiëren

 3. Erica

  Oh nee, dat vind ik zo’n goor stel, met hun vieze bijnamen voor elkaar…..
  En ze zien er allebij zo smerig uit, alsof zij zich nooit douchen……….En dan hun ongewassen kleding die zij dragen…
  Sorry mensen, maar een hoofdrol speler moet voor mij ook fris ogen…..
  En dat is aan de familie Meiland wel besteed….

 4. MediaPrak

  Kunnen we Genee geen vaste kruk geven bij Shownieuws?

 5. Hij

  Martien is niet authentiek en de missie ook niet.

 6. Gerard de Groot

  Wat een triestheid!

 7. Vincent

  Weer een typetje?

 8. Bo

  kon je op wachten natuurlijk. Slim. Ik vertrek is ook zo´n gouden formule. Die zou ik ook helemaal leegtrekken.

 9. René van Gellekom

  De debielisering van de samenleving neemt groteske vormen aan.

 10. Nerd

  Nee, die waren echt vreselijk!!!!

 11. Bep

  Die waren wel erg simpel,niet geschikt om nog eens naar te kijken. Dom, dommer, domst.En ook niet leuk dom ook maar ergerlijk.

 12. Ad

  Wilfred Genee praat tegenwoordig graag meer gossip en media achterklap dan over voetbal.

 13. niks

  Dit is enorm dom. Een vies, dom stel. Alsof mensen daarnaar willen kijken, jezus wat stom.

 14. Ron

  Was te verwachten, dit is toch het leukste stel van de laatste seizoenen Ik Vertrek geweest. Al moet je bij zo’n serie wel een doel hebben net als bij de Meilandjes dat Chateau helemaal opnieuw optuigen, anders heb je geen TV.

 15. StefanV

  Ik snap niet waarom NPO1 zo nodig de commerciëlen wil kopiëren, temeer omdat het programma “Ik Vertrek” al bestaat.

 16. Huismaker

  De nieuwe BN-ertjes zijn de zogenaamde Niet-BN-ertjes.
  Maar de regisseur en producent blijft bepalen. Want ze moeten wel doen wat aan hen verteld wordt.
  Alles wat TV is, is nep.

 17. Karin

  De Scheetjes? Dat gaat niet werken, die twee hebben het niet, dat zijn stakkers.

 18. Lidea

  Klopt die vrouw heeft die volledig de vernieling in geholpen, hij wil de helemaal niet weg uit Nederland, zij was een ongelovelijke drammer en totaal geen ondernemer, hij had wat centjes van een verzekering gekregen, zij heeft dat allemaal verbrast en die man stond het huilen na, totaal GEEN GUNFACTOR die vrouw

 19. Mick

  Zielig.

 20. FlyingLotus

  Midgetgolf is het nieuwe paddle. En paddle was het nieuwe figuurpunniken.

 21. tim

  wanneer begint de ruinerwoldjes?

 22. Simon Dekker

  Maar op de NPSO (Nederlandse Publieke Staats Omroep) mag helemaal geen amusement meer. Daarom zit Martien terecht bij SBS.

 23. aammehoela

  Dit hoeft niet bij de NPO. Dit soort bagger hoort bij SBS.

 24. Feder

  Ik vond ‘De Scheetjes’ fascinerende mensen. Het leek er aanvankelijk op dat hij heel graag terug wilde naar zijn plekkie als brugwachter, terwijl zij de baas was die, nogal naïef, erin geloofde dat ze haar droom voor elkaar zou krijgen. Ondanks alle tegenslagen die ze hebben ondervonden.
  Verrassend vond ik het dan ook om later te zien dat het De Scheetjes gelukt is om de midgetgolfbaan te realiseren en er een goed lopende onderneming van te maken. En zowel hij als zij lijken het naar hun zin te hebben op het eiland.

  Vooraf is het altijd makkelijk om te denken dat het toch niets wordt, maar wie een doel heeft en dat echt nastreeft kan vaak een heel eind komen. Dat zie ik wel vaker bij Ik Vertrek. Mooi om te zien!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.