NPO wil Chateau Meiland kopiëren met De Scheetjes

De NPO heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Chateau Meiland maar al te graag zélf had uitgezonden, temeer omdat Martien Meiland ooit bekend werd als kandidaat uit Ik Vertrek. De publieke omroep probeert het succes van de SBS 6-show nu te kopiëren met een soap over een andere Ik Vertrek-familie, namelijk die van Hans en Karin ten Böhmer, beter bekend als ‘De Scheetjes’, Zij lieten alles in Nederland achter om in Bonaire een avontuurlijke midgetgolfbaan op te bouwen.

Het nieuws lekt uit via Wilfred Genee. “Ik heb dat via via gehoord. De Scheetjes of zo. Is dat een populaire familie?“, zei hij vorige week al op de radio. En nu besloot hij om met Hans ten Brömer te bellen.

Met antwoorden als ‘ik weet niet goed wat ik moet zeggen’ en ‘ik kan er nog niet veel over zeggen’ maakte de golfbaaneigenaar duidelijk dat er inderdaad een programma aan zit te komen. NPO 1 zou wel een mooie zender zijn voor een eigen soap, voegde hij toe.

Waar komt dit allemaal vandaan? Albert Verlinde: “Op een gegeven moment is iedereen herontdekt toen ze dat jubileum aan het vieren waren en toen mochten BN’ers terugblikken op hun favoriete afleveringen. Daar werden de krenten uit de pap gehaald en daar hoorde Martien ook bij. Ik denk dat ze díe bak aan het bekijken zijn op dit moment.

Vera Driessen, producente van Chateau Meiland, zegt niet achter de Scheetjes-soap te zitten. “Volgens mij heeft het niet zo veel zin om die kaartenbak door te pluizen. Je kunt een authentiek karakter zijn, maar je moet vooral een authentieke missie hebben. Hij heeft het allebei. That’s the game.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen