Cornald Maas: ‘Songfestival-team baalt van Jinek-exit’

Cornald Maas denkt dat de mensen die achter het stuur zitten bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland best een beetje balen van de overstap van Eva Jinek naar RTL 4. Dat geeft hij aan in de VARAgids. Maas sprak eerder al de verwachting uit dat het Songfestival-team graag in zee zou gaan met Jinek, maar per januari is ze niet langer een ‘publiek’ gezicht. Daar de NPO de presentatie van het liedjesfestijn niet extern wil uitbesteden, is Jinek geen optie meer.

Hoe moet het nu met de presentatie? “Ik ga niets over de presentatie van het Songfestival zeggen. Dat lijkt me heel verstandig. Maar ‘ze’, want ik ga niet over de presentatie, zijn er nog niet over uit en het zou me niet verbazen als dit te maken heeft met het vertrek van Eva Jinek naar RTL.”

De NPO liet eerder weten in december, over ruim een maand dus, te onthullen wie de presentatoren zijn. Wat gebeurt er daarvoor nog? “Wat ik wel kan zeggen: binnenkort zitten we bij DWDD om het thema bekend te maken.”

Zelf is Maas in elk geval afgevallen voor de presentatie. Hij schoof zichzelf in mei opzichtig naar voren als mogelijke host, maar dat was natuurlijk geen haalbare kaart. Hij mag van de NPO nu een documentaire gaan maken over het Songfestival.

Foto: Ruud Baan

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen