Cornald Maas: ‘Songfestival-team baalt van Jinek-exit’

Geplaatst op wo 23 okt 2019 om 13:15

Cornald Maas denkt dat de mensen die achter het stuur zitten bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland best een beetje balen van de overstap van Eva Jinek naar RTL 4. Dat geeft hij aan in de VARAgids. Maas sprak eerder al de verwachting uit dat het Songfestival-team graag in zee zou gaan met Jinek, maar per januari is ze niet langer een ‘publiek’ gezicht. Daar de NPO de presentatie van het liedjesfestijn niet extern wil uitbesteden, is Jinek geen optie meer.

Hoe moet het nu met de presentatie? “Ik ga niets over de presentatie van het Songfestival zeggen. Dat lijkt me heel verstandig. Maar ‘ze’, want ik ga niet over de presentatie, zijn er nog niet over uit en het zou me niet verbazen als dit te maken heeft met het vertrek van Eva Jinek naar RTL.”

De NPO liet eerder weten in december, over ruim een maand dus, te onthullen wie de presentatoren zijn. Wat gebeurt er daarvoor nog? “Wat ik wel kan zeggen: binnenkort zitten we bij DWDD om het thema bekend te maken.”

Zelf is Maas in elk geval afgevallen voor de presentatie. Hij schoof zichzelf in mei opzichtig naar voren als mogelijke host, maar dat was natuurlijk geen haalbare kaart. Hij mag van de NPO nu een documentaire gaan maken over het Songfestival.

Foto: Ruud Baan
23 Reacties op “Cornald Maas: ‘Songfestival-team baalt van Jinek-exit’”


 1. Tessa

  Het wordt Chantal Janzen. Let maar op.

 2. Hans

  Dionne Stax en Herman vd Zandt met Jan Smit als Co-host

 3. Tikkie

  Eens met Hans. Chantal Janzen wordt overschat, in Nederland is ze leuk omdat we haar kennen maar over de grens gaan mensen haar raar vinden en haar humor niet snappen,

 4. Albert Verlinken

  Wat een bekrompen Nederlands gedoe. Vraag gewoon de beste mensen en let niet op de omroep waar ze werken. De commerciëlen en publieken moeten in dit geval de handen ineen slaan maar ik vrees dat de NPO daar te trots voor is.

 5. Audrey

  Sorry, maar ik snap niet zo waarom Jinek dit dan zou moeten doen.
  Een talkshow kan ze geweldig, maar ze heeft nog nog een entertainment programma gepresenteerd.

 6. Steven

  Dat moet toch niet uitmaken of iemand bij de publieke of commerciële zit!! Hoe vaak komt het nou voor dat wij dat festival organiseren? NL op zn kleinst dit.

 7. Ohnoo

  Die linkse Jinek is zooooo overrated

 8. Femke Burgermoeder

  Waarom huren ze Gerard Joling niet in voor de presentatie het Songfestival, dat lijkt me een perfecte keuze. Frits Sissing en Rik van de Westelaken zijn ook beschikbaar. Volgens mij is er genoeg keuze bij de NPO, laat die mensen ook eens werken voor ons belastinggeld.

 9. bart

  Best dat het een commercieel iemand kan zijn, maar laat RTL en SBS dan ook miljoenen meebetalen! Dat doen ze dan weer niet, dus dan niet zeuren dat iemand van de NPO het presenteert…

 10. Simon

  ‘Cornald Maas afgevallen voor de presentatie songfestival’. Nee Jan Smit is 8 kilo afgevallen.

 11. animo

  Het typetje Chantal Janzen kan dit niet .

 12. Flauwe Kul

  Goed lezen! Jinek valt af omdat ze niet meer bij de NPO zit.
  En waar zit Chantal? Dus die valt ook af, tenminste als ze consequent zijn…

 13. Tim H

  Emma Wortelboer.

 14. Tinie Parkiet

  Sinds Chantal commercieel gegaan is speelt ze een rol de leukste te zijn, is dus nep en niet geschikt als presentator van het songfestival.

 15. MediaPrak

  De opening van het festival moet natuurlijk Lee Towers zijn, vanaf het dak van zijn Ahoy.

 16. Charlie Harper

  Open dеur. Natuurlijk balen ze. Ook Jinek baalt, geloof dat maar. Die heeft zichzelf de presentatie van het ESF door de neus geboord. Als haar avontuur bij RTL misloopt, zal ze zich voor eeuwig voor haar kop slaan.

 17. Mia kattenvoer

  Moussy hoomoo!

 18. Sven

  Jinek spreekt wel perfect Engels. Dat zou wel een voordeel geweest zijn. Opzich hoeft het presenteren van het song festival niet moeilijk te zijn. Er gaat toch een strak script zijn. Dus ik verwacht dat ze veel tekst oplezen. Dus Dione Stax die bij de Televizierring door de mand viel (daar mag je iets spontaner zijn), is misschien toch een goede kandidaat voor deze klus. Überhaupt iedereen die het nieuws kan lezen zou best in aanmerking kunnen komen. Ik verwacht twee, drie, misschien 4 presentatoren voor deze klus. Je moet daarvoor een mooi snoetje hebben (Stax), een vriendelijk ogende oude man (Philip Freriks) en een gladde man (Ozcan Akyol).

 19. toxilogic

  Eva wist drommelsgoed dat ze zichzelf buitenspel zette met haar overgang naar RTL-ze had net zo goed een half jaar later kunnen gaan-maar ik denk dat ze de stress kan missen. Als ik het voor het zeggen had dan valt de keuze op Annechien Steenhuizen en Herman vd Zande dan zetten we Jan en Emma in de green room-valt daar ook nog wat te beleven

 20. Krezus Jistus

  Ilse de Lange, het is zo eenvoudig. Spreekt goed Engels, is muzikant, heeft Duncan gecoacht, zelf een geloofwaardig trackrecord op ESF, zij is een mooie vrouw – wat is in godsnaam het probleem?

 21. Erwin

  GEEN JAN SMIT.
  De organisatie snapt inmiddels hopelijk wel waarom.

 22. PatatmetMayo

  Het songfestival??
  Je moet toch wel zwaar debiel zijn als je dat ga zitten kijken.
  Ik denk dat het eerder moeilijk is om hier iemand voor te vinden,kan me niet voorstellen dat je met dit geassocieerd wil worden.

 23. HBaz

  Al eens aan Nadia Moussaid gedacht songfestivalteam? Die is toch veel leuker dan Eva Jinek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.