Albert Verlinde: ‘Of de NPO Maastricht genaaid heeft?’

Voor Maastricht én voor veel landgenoten was het in augustus flink balen toen de NPO koos voor Rotterdam als gaststad van het Eurovisie Songfestival. Het is nou niet bepaald de meest pittoreske stad van het land, terwijl Maastricht wél alle charme in huis heeft. Helaas hebben ze in Limburg geen equivalent van Ahoy en is daarom gekozen voor de eeuwige Randstad. Albert Verlinde, die in de strijd om het Songfestival naar voren werd geschoven als MECC-voorzitter, heeft gemengde gevoelens.

Maastricht had lange tijd goede hoop vanwege de slechte financiële situatie van Rotterdam, maar uiteindelijk ging de NPO toch in zee met de relatief arme gemeente.

Opvallend, aldus Verlinde. “Nee, we zijn niet genaaid, alleen ik heb wel steeds dat ik denk van: nou, de spelregels zijn wel een beetje veranderd. Vanaf het begin was duidelijk dat geld wel een issue was en ineens deed dat er bij Rotterdam niet meer toe, leek het wel.”

Maastricht had een enorme bijdrage kunnen leveren aan het kostenplaatje. “De provincie en de gemeente hadden gezegd hier goed aan mee te betalen. Bij ons was het meteen gedekt geweest, absoluut.”

Is hij boos? Nee. “Je moet gewoon een goed verliezer zijn, dus we gaan vrolijk door.”

Lees ook:
Albert voorzitter mogelijke Songfestival-locatie MECC (18 juli)
Sietse Bakker: ‘Ahoy is helemaal af, MECC is lege doos’ (19 juli)
Albert Verlinde wenst ook Rotterdam succes (31 juli)
Albert Verlinde: ’50/50 dat het Maastricht wordt’ (29 augustus)

Foto: Persbericht MECC

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen