Dochter Linda de Mol blijkt geweldig, slim en sociaal

Het was dinsdag een flinke verrassing toen de dochter van Linda de Mol ineens in de talkshow van Art Rooijakkers zat. De 19-jarige Noa Vahle kwam vertellen over hoe ze net als haar neef Johnny de Mol water naar de zee draagt op Lesbos, maar aan het eind van het gesprek onthulde ze ook nog een contract te hebben getekend bij BNNVARA. En iemand die zonder opleiding of ervaring ineens een leuke functie toebedeeld krijgt vanwege zijn of haar geprivilegieerde positie levert altijd ergernis op.

Het overkomt ook Noa Vahle. “Wie denkt dat vriendjespolitiek alleen in verre dictatoriale landen aan de orde is hoeft niet langer ver van huis te zoeken“, klinkt ene Dave op Twitter. En Marcel: “Met welke kwaliteiten anders dan de dochter van…?

Michaël merkt op: “Ik misgun helemaal niemand iets, maar laat deze dame netjes achteraan sluiten of geef een zpp’er een contract. Incest en zelfpijperij is nooit verschillig.

En Daan: “Talloze jongeren werken zich helemaal de pestpleuris in slecht betaalde stageposities om maar de kans te krijgen op een contract in een business waar vaste contracten steeds zeldzamer worden. Zij krijgt nu alles in de schoot geworpen zonder ook maar enige ervaring.

Soortgelijke reacties klonken ook toen Sem van Dijk, het zoontje van Wendy van Dijk, onlangs ineens opdook als verslaggever in Shownieuws. Niet omdat hij journalistieke ervaring heeft, maar omdat zijn stiefpapa Erland Galjaard nu Talpa-bobo is.

Maar voor iedereen die kritisch is over de 19-jarige dochter van Linda de Mol heeft het AD goed nieuws. Het dagblad heeft namelijk ontdekt dat Noa geweldig is en ook nog eens snel en sociaal. ‘Glamoureuze tv-carrière lonkt voor ‘snelle en sociale’ dochter Linda de Mol’, kopt de krant.

Het AD baseert zich op uitspraken van haar moeder Linda. “Noa heeft veel van mij. Ze is enorm gedreven, snel en sociaal“, zei de tv-koningin eerder.

Boulevard

Ook Boulevard is enthousiast over Noa Vahle. “We hebben haar even gebeld en dan merk je ook wat de impact is voor haar als dit even genoemd wordt in een talkshow. Het was helemaal niet de bedoeling“, aldus verslaggever Aran Bade. “Ze zei gelijk: ‘Je moet maar even BNNVARA bellen, want ik weet ook niet meer wat ik hier allemaal over mag zeggen.‘”

Gelukkig heeft Bade wel gedaan wat Art Rooijakkers heeft nagelaten: vragen wat Noa eigelijk gaat doen bij BNNVARA. “Ze gaat meewerken aan een journalistiek platform met Sinan Can. Daar gaat ze een junior producer worden. Dat doet ze eigenlijk al. Ze heeft er ook een jaar voor haar studie even opzij gezet. Dat heeft ze gestopt. Ze doet Media & Cultuur en wil zich even focussen op het vrijwilligerswerk en dit wat ze gaat doen. Ook bewust achter de schermen.”

Vivienne van den Assem: “Ze deed het zo goed. Het viel zo op. Ze zat daar zo ontspannen.”

Kruiwagen

Bade: “Ik vind het mooi dat ze het bij BNNVARA gaat doen. Ze kan ook zeggen: ‘Ik stap in bij Talpa.’ Het is niet de kruiwagen van haar moeder of oom. Ze doet het wel een beetje op eigen kracht bij BNNVARA. Ze heeft gesolliciteerd en natuurlijk heeft ze met haar naam misschien wel een streepje voor.”

Zelf realiseert Noa zich dat overigens ook wel. Een paar maanden geleden zei ze in het tijdschrift van haar moeder: “Ik woon nu in een huis waarvan ik weet dat dat niet normaal is voor iemand van mijn leeftijd. Ik heb veel geluk dat mijn moeder het voor me kocht. Tegelijkertijd is mijn broer en mij altijd bijgebracht dat wij weliswaar veel kansen en contacten hebben dankzij onze familie, maar dat we het uiteindelijk zélf moeten doen.

Lees ook: Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen