Jan Smit weet niet met wie hij Songfestival wil doen

Jan Smit weet niet met wie hij in 2020 het Eurovisie Songfestival wil gaan doen, als hij daadwerkelijk gevraagd wordt voor de presentatie. Dat heeft de zanger gezegd in Privé TV. Smit heeft zichzelf al in een vroeg stadium naar voren geschoven voor de presentatie. De AVROTROS kan bijna niet om de zanger heen, want hij zal het niet tolereren als hij níet gevraagd wordt door zijn omroep. De grote vraag is: met wíe gaat Smit het feest aan elkaar praten? Vaak is er een presentatiekwartet.

Naar eigen zeggen heeft Smit er nog niet over nagedacht. “Ik heb er helemaal niet over nagedacht. Er zijn zo veel goede presentatoren en presentatrices die daar geschikt voor zijn. Dat is allemaal toekomstmuziek.

De lezers van TrosKompas hebben Smit massaal aangewezen als de ideale presentator. “Dat steelt mijn ego natuurlijk. Ik ben al bijna tien jaar betrokken bij het Songfestival, dus ik vind het enorm leuk dat de mensen aan mij denken.

Het is toch een hamerstuk dat hij dat gaat doen? “Dat zeg jij. Er is nog niet over gesproken.

Veel mensen denken dat Dionne Stax de show gaat presenteren nu ze de overstap heeft gemaakt van de NOS naar AVROTROS. Maar volgens Smit zou daar helemaal geen overstap voor nodig zijn. “Het is een NPO-feest. Er zijn daar zo veel presentatoren.

En wie moeten we volgend jaar eigenlijk als kandidaat sturen? Davina MichelleMaan of Anouk, zoals de lezers van TrosKompas suggereren? “Of ik een lichte voorkeur heb? Als je wint, heb je vrienden en wil iedereen meedoen. We zitten nu meteen in de finale en misschien schrikt dat ook wel weer een beetje af.

Foto: Ruud Baan, AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen