Angela wilde eigenlijk geen Ere Nipkowschijf voor Pauw

Angela de Jong zat vorige maand dan wel samen met Renate van der Bas in Pauw om de talkshowhost te verrassen met de Zilveren Ere Nipkowschijf, maar eigenlijk was ze helemaal geen voorstander van deze onderscheiding. Dat vertelt de opiniediva in het AD. De Ere Nipkow is bedoeld ‘voor de algehele verdiensten van een oude rot in het vak’, aldus De Jong. “Daarom had ik dus moeite met die ereprijs: ik heb helemaal niet het idee dat we het beste van Jeroen Pauw hebben gezien.”

De afgelopen seizoenen, met als hoogtepunt het Pauw-seizoen eind 2018, is Pauw ‘beter dan ooit’, vindt De Jong. “Zelfs als zijn tafelopstelling niet bijster nieuwswaardig of interessant is – en die avonden zijn er ook heus – weet hij er toch een vermakelijke uitzending van te maken waar je graag nog een uurtje voor wakker blijft.”

Pauw weet zelfs in die omstandigheden te boeien. “Zie daar het grote verschil met bijvoorbeeld een Art Rooijakkers of Twan Huys.”

Daarom had De Jong eigenlijk de ‘gewone’ Nipkowschijf in gedachten. “Maar het werd dus de Ere Nipkow. Omdat de collega’s vonden dat dertig jaar beeldbepalend zijn als journalist en interviewer op de commerciële en publieke tv óók waardering verdient.”

Inmiddels kan de AD-ster er goed mee leven. Ze hoopt wel dat Pauw de prijs niet ziet als ‘vriendelijk verpakt oprotadvies’.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen