Angela wilde eigenlijk geen Ere Nipkowschijf voor Pauw

Geplaatst op do 20 jun 2019 om 13:15

Angela de Jong zat vorige maand dan wel samen met Renate van der Bas in Pauw om de talkshowhost te verrassen met de Zilveren Ere Nipkowschijf, maar eigenlijk was ze helemaal geen voorstander van deze onderscheiding. Dat vertelt de opiniediva in het AD. De Ere Nipkow is bedoeld ‘voor de algehele verdiensten van een oude rot in het vak’, aldus De Jong. “Daarom had ik dus moeite met die ereprijs: ik heb helemaal niet het idee dat we het beste van Jeroen Pauw hebben gezien.”

De afgelopen seizoenen, met als hoogtepunt het Pauw-seizoen eind 2018, is Pauw ‘beter dan ooit’, vindt De Jong. “Zelfs als zijn tafelopstelling niet bijster nieuwswaardig of interessant is – en die avonden zijn er ook heus – weet hij er toch een vermakelijke uitzending van te maken waar je graag nog een uurtje voor wakker blijft.”

Pauw weet zelfs in die omstandigheden te boeien. “Zie daar het grote verschil met bijvoorbeeld een Art Rooijakkers of Twan Huys.”

Daarom had De Jong eigenlijk de ‘gewone’ Nipkowschijf in gedachten. “Maar het werd dus de Ere Nipkow. Omdat de collega’s vonden dat dertig jaar beeldbepalend zijn als journalist en interviewer op de commerciële en publieke tv óók waardering verdient.”

Inmiddels kan de AD-ster er goed mee leven. Ze hoopt wel dat Pauw de prijs niet ziet als ‘vriendelijk verpakt oprotadvies’.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
8 Reacties op “Angela wilde eigenlijk geen Ere Nipkowschijf voor Pauw”


 1. AD (Angela's Dagblad)

  Oh ik ben het dus hier weer COMPLEET mee eens! Wat is TV Godin Angela de Jong toch een ongekende, onovertroffen vakvro… vakGODIN! Niemand anders heeft het lef om de vinger op de zere plek te leggen, maar Zij durft het gewoon. Zij is beter dan wie dan ook en Zij laat ook nu weer zien dat Zij gelijk heeft dat Pauw niet een Ere Korsakofschijf zou moeten krijgen maar gewoon een reguliere.

  Perfecte analyse van TV Godin Angela de Jong. Ik lees haar columns dagelijks, minstens drie keer. Zou u ook eens moeten doen!

 2. Michel

  Ik kan alleen maar hopen dat Angela dat oprotadvies eens leest…ben wel klaar met die zogenaamde goede verhaaltjes van haar

 3. Ben Zine

  Toch heeft Angela het vaak goed gezien. Twan Huys, Art Rooyakkers, 6 Inside etc. etc.

 4. EnZoIsHet!!!

  als ze toch vertrekt laat ze dan die oude toiletborstelhoofd..genaamd Pauw…meenemen. O wat een hekel heb ik aan die man gekregen. Kijk er nooit meer naar.

 5. AD (Angela's Dagblad)

  @ Ben Zine

  Daarom is het ook niet voor niets dat Zij de enige echte TV Godin van op zijn minst Nederland is, en eigenlijk van de hele wereld.

 6. LLRV

  – “Zelfs als zijn tafelopstelling niet bijster nieuwswaardig of interessant is – en die avonden zijn er ook heus – weet hij er toch een vermakelijke uitzending van te maken waar je graag nog een uurtje voor wakker blijft.” –

  Die “verkoop”-tafelopstelling (hoezo tafelOPSTELLING?, die staat ELKE avond op precies dezelfde plaats) is bijna elke avond na het urgente openingsitem dramatisch slecht. Heb de laatste 4 of 5 weken geen aflevering meer tot het einde gekeken. Pauw en Jinek worden gigantisch overschat. Talkshow verkopers met veel gevoel voor de waan van de dag. Pauw is duidelijk beter dan “Smullen”-Jinek. Was gisteren een pijnlijk moment toen de media en hiermee natuurlijk ook Pauw werden aangesproken op de schijnende beelden van de brokstukken van MH17 t.a.v. de nabestaanden. Maar ja, pijnlijke beelden zijn “hot”, verkopen natuurlijk goed. Pauw zei iets van “dat is dan genoteerd” en dooooorrrrrr! 3 seconden later dacht ie: dat gaan “we” natuurlijk niet veranderen! Ik heb de kijkcijfers nodig. Ik wil geen Tan, Twan, Rat worden …

 7. De jager

  Flikker toch op Angela aandachtbehoeftig stuk verdriet ga terug naar je aanrecht

 8. Janine

  Is het jullie ooit opgevallen dat de tafel waar ze aanzitten net een grote tissuedoos is?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.