Jeroen Pauw begrijpt boycot Frans Timmermans niet

Jeroen Pauw vindt het een beetje kinderachtig dat Frans Timmermans nog steeds niet wil aanschuiven in zijn talkshow Pauw. Dat liet de presentator dinsdag blijken in zijn talkshow op NPO 1. Timmermans boycot Pauw sinds zijn optreden eind 2014, waarin hij zijn mond voorbijpraatte door een nog niet met nabestaanden gecommuniceerd detail over de MH17-ramp te onthullen. “Ik heb mij laten provoceren door iemand die mijn integriteit in twijfel trok“, zei hij er later over. 

Timmermans onthulde dat een van de passagiers van MH17 een zuurstofmasker op had. Dat kan erop wijzen dat de inzittenden van het vliegtuig doorhadden wat er gebeurde en dat is pijnlijk voor de nabestaanden.

Vijf jaar later wil Timmermans nog steeds niet in Pauw aanschuiven. Ondertussen uit de EU-bobo nu wel kritiek dat Pauw vanavond Mark Rutte en Thierry Baudet met elkaar in debat laat gaan over de Europese verkiezingen. En dat terwijl Pauw eigenlijk wilde dat Baudet in debat zou gaan met Timmermans.

De PvdA-politicus weigerde echter. “Dan ga je kijken wie nog meer interessant is. Dan kom je al snel bij de VVD uit“, aldus chef politiek Peter Kee van Pauw in de Volkskrat.

Asscher

Timmermans is in de race om voorzitter van de Europese Commissie te worden, maar heeft niet een heel hoge gunfactor. Hij liet zichzelf dinsdag in Pauw vertegenwoordigen door PvdA-voorman Lodewijk Asscher.

Telegraaf-verslaggever Wouter de Winther vroeg hem dinsdag: “Mag ik iets vragen, Jeroen? Het is heel schattig natuurlijk hoe aardig u bent over uw partijgenoot, maar waarom zit ‘ie niet gewoon zelf hier aan tafel?

Asscher: “Omdat hij nu in Polen is.”

De Winther: “Ja, maar gisteren was hij niet in Polen.”

Asscher: “Vandaag is hij in Polen.”

De Winther: “Ja, ik begreep dat er een andere reden was, want er stond in de Volkskrant een verhaal dat hij hier niet aan tafel wil zitten, vanwege het feit dat er ooit iets onaardigs is gebeurd over dat mondkapje. Is het niet een beetje kinderachtig dat je dan na vijf jaar nog steeds niet aan een talkshowtafel aanschuift?

Özcan Akyol: “Misschien moeten we het aan Jeroen vragen.”

Pauw: “Ik wil het best zeggen natuurlijk, want het is geen geheim: we hebben Frans Timmermans heel vaak uitgenodigd, maar sinds het gesprek dat wij hebben gehad waarin hij een opmerking maakte over een mondkapje dat nog gevonden zou zijn bij de slachtoffers van MH17, is hij boos geworden op degene die die vraag daarover gesteld had en is hij nooit meer aan deze tafel verschenen.”

De Winther: “Zo aardig is hij dus niet, zoals u zegt.”

Asscher: “Ik heb ook niet gezegd dat hij heel aardig is.”

De Winther: “Dat zei je wel! Je noemde hem fantastisch.”

Asscher: “Hij is hartstikke goed en hij doet het fantastisch.”

Akyol: “En gevoelig.”

Asscher: “Ik wil er niet tussen komen hoe dat uitnodigingenbeleid hier gaat… Ik ben ervan overtuigd dat hij hier echt wel een keer komt te zitten.”

Pauw: “Ik weet niet of het een kwestie is die we verder moeten bespreken hoor. Ik kan me voorstellen dat je denkt: man, zet je er overheen, want dan bereik je een beter publiek. Toch?

Asscher: “Dat zou ook zomaar gekund hebben en dat gaat ook vast wel gebeuren.”

Lees ook: Frans Timmermans boycot talkshow Jeroen Pauw (oktober 2018)

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen