Qmusic ziet luisteraars Evers overstappen naar Mattie

Geplaatst op wo 22 mei 2019 om 17:20

Qmusic merkt dat de ochtendradio in beweging is nu Edwin Evers is gestopt met zijn beroemde radioshow Evers Staat Op op Radio 538. Steeds meer oud-Evers-luisteraars blijven niet hangen bij opvolger Frank Dane en stappen over naar Q. Dat zegt Q-zenderbaas Dave Minneboo, die tot voor kort nog in het 538-kamp zat, in Adformatie. Bij Qmusic maken Mattie Valk en Marieke Elsinga de ochtendshow. De luistercijfers van dit nieuwe duo zitten sinds enige tijd in de lift omhoog.

Een deel van die stijging is te danken aan het vertrek van Evers, aldus Minneboo. “Luisteraars kiezen duidelijk voor een programma of zender. Dat zien wij nu ook in de ochtend. Sinds het vertrek van Evers komen die luisteraars langzaam maar zeker onze kant op. Toen ik bij Talpa zat, was dat effect andersom toen Mattie en Wietze stopten. Maar dat effect is er niet meteen, dat gaat gestaag.

Het is pikant dat Minneboo tijdens het Mattie en Wietze-drama bij de veroorzaker van dat drama werkte: Talpa Radio. “Het was vervelend voor allebei. Uiteindelijk is er voor Mattie geen afbreukrisico geweest. Wij onderzoeken regelmatig de waardering voor dj’s en Mattie blijkt heel geliefd. Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder en kunnen we het wel achter ons laten.

Minneboo verwacht met Mattie en Marieke in de ochtend en Domien Verschuuren in de middag marktleider te kunnen worden in de commerciële doelgroep. “Ik wil er geen datum aan hangen. We kijken bewust niet naar de concurrentie en gaan van eigen kracht uit. Als alle neuzen hier dezelfde kant opstaan, volgt dat marktleiderschap vanzelf.

Het Adformatie-interview met Dave Minneboo kunt u hier lezen.

Foto: Qmusic
21 Reacties op “Qmusic ziet luisteraars Evers overstappen naar Mattie”


 1. Theo

  Minneboo roept zoals gewoonlijk zomaar wat. Deed-ie 35 jaar geleden al.
  Verder onbelangrijk, want het betreft slechts een achterhaald medium, namelijk radio.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De luisteraars van Evers stappen over naar Marieke.
  Mattie nemen ze voor lief erbij.

  Alles is beter, leuker, aangenamer en prettiger dan naar die karakterloze opgeblazen buikspeeekpop van een Dane te luisteren.
  En Marieke is gewoon een toppertje. TOPPERTJE!!

 3. bo

  haha, dit is zo’n slecht verhaal en preken voor eigen parochie maar je weet dat Wietze nu helemaal gek wordt als ie dit leest. Dus die belt vanavond nog Evert Santegoeds met een slecht verhaal over Mattie.

 4. Meneer Kaktus

  Ik luister alleen naar Virgien.

 5. Harry Nak

  Tikkie grootspraak van Dave maar als commercieel signaal naar adverteerders wel lekker. 20-49 daalt Q juist t.o.v. vorige meting. 10+ marktleider worden is nog ver weg ook omdat Q nog bereik mist tov 538. 20-49 marktleiderschap is wel realiseerbaar binnen niet al te lange termijn mits ze er vol op zitten. Dat Mattie en Marieke door het dak gaan klopt niet. Met het verdwijnen van Evers zijn een aantal luisteraars op zoek gegaan naar een nieuwe ochtendshow en vonden die o.a. bij Q. Ook andere zenders profiteerden van het ophouden van Evers.

 6. aammehoela

  Keep on dreaming zou ik zeggen. Niet Q maar radio 2 en zeker radio 10 profiteren het meest. Bovendien zijn veel luisteraars wel blijven hangen bij Dane.

 7. ren je rot

  q is good 4 you

 8. Bart

  De luisteraars die weggaan bij 538 gaan voornamelijk naar Gerard Ekdom en Jan Willem en Jeroen op Radio 2. Een enkeling naar Q-Music. Totale onzin wat deze Dave hier zegt. Ook over Mattie. Zoals hierboven al gezegd word neemt met Mattie maar op de koop toe en schakelt men Q in voor de muziek en voor Marieke. Mattie is een blok aan het been van Q-Music. Kom daar nou gewoon voor uit. Betaal even een hoop geld en jullie zijn er vanaf. Bij Boulevard hoeft ie al niet meer te komen.

 9. Joop55

  Je kan morgen beter D’66 stemmen dan naar een boutstem van een Marieke of Mattienaaier luisteren.

 10. Wolllter

  Wat een kulverhaal van die Minneboo! De luistercijfers van beide zenders zijn t.o.v. een jaar geleden nagenoeg hetzelfde!

 11. Virginia Rens

  Klaar voor een wilde nacht met Meneer Kaktus.

 12. Kees H

  Overdreven gelach van Marieke…zwaar geacteerd dat programma..

 13. Harry

  hahahahahaahahahahahahahahaah….wie wil luisteren naar die achtelijke Mattie dan ?

 14. Bears’den

  Thierry was gewoon sterk!
  Stem allen morgen Forum voor Democratie!!
  Een nieuw Nederland, een nieuw Europa, een nieuw begin!!!

  Welterusten..

 15. Ron

  Dave is een beroepskakker en heeft totaal geen verstand van radio. Ik ken zijn soort.

 16. Fons

  Wat een onzin verhaal. De cijfers zeggen iets anders dan waar meneer Minneboo over droomt.
  Misschien probeert ie adverteerders te misleiden, maar die zijn niet op hun achterhoofd gevallen, Minneboo wel, gezien de wartaal die hij uitslaat.

 17. Fons

  Als meneertje Minneboo leest wat er staat, piept ie wel anders..
  http://radio.nl/818640/luistercijfers-20-49-jaar-radio-538-blijft-het-populairst

 18. Wolllter

  Veronica scoorde met Atomic Blonde: 338.000. Waar blijven de kijkcijfers?

 19. Ja toch niet dan?

  Van Evers naar Mattie dat is van de regen in de drup.

 20. Bas

  waarom zou je naar een matennaaier luisteren?

 21. aqua

  Onverstandige zet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.