Qmusic ziet luisteraars Evers overstappen naar Mattie

Qmusic merkt dat de ochtendradio in beweging is nu Edwin Evers is gestopt met zijn beroemde radioshow Evers Staat Op op Radio 538. Steeds meer oud-Evers-luisteraars blijven niet hangen bij opvolger Frank Dane en stappen over naar Q. Dat zegt Q-zenderbaas Dave Minneboo, die tot voor kort nog in het 538-kamp zat, in Adformatie. Bij Qmusic maken Mattie Valk en Marieke Elsinga de ochtendshow. De luistercijfers van dit nieuwe duo zitten sinds enige tijd in de lift omhoog.

Een deel van die stijging is te danken aan het vertrek van Evers, aldus Minneboo. “Luisteraars kiezen duidelijk voor een programma of zender. Dat zien wij nu ook in de ochtend. Sinds het vertrek van Evers komen die luisteraars langzaam maar zeker onze kant op. Toen ik bij Talpa zat, was dat effect andersom toen Mattie en Wietze stopten. Maar dat effect is er niet meteen, dat gaat gestaag.

Het is pikant dat Minneboo tijdens het Mattie en Wietze-drama bij de veroorzaker van dat drama werkte: Talpa Radio. “Het was vervelend voor allebei. Uiteindelijk is er voor Mattie geen afbreukrisico geweest. Wij onderzoeken regelmatig de waardering voor dj’s en Mattie blijkt heel geliefd. Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder en kunnen we het wel achter ons laten.

Minneboo verwacht met Mattie en Marieke in de ochtend en Domien Verschuuren in de middag marktleider te kunnen worden in de commerciële doelgroep. “Ik wil er geen datum aan hangen. We kijken bewust niet naar de concurrentie en gaan van eigen kracht uit. Als alle neuzen hier dezelfde kant opstaan, volgt dat marktleiderschap vanzelf.

Het Adformatie-interview met Dave Minneboo kunt u hier lezen.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen