Frans Timmermans boycot talkshow Jeroen Pauw

Frans Timmermans mijdt de talkshow van Jeroen Pauw al vier jaar. Hij weigert nog eens langs te komen, nadat hij vier jaar geleden veel kritiek kreeg op zijn optreden in de talkshow. Dat onthult Peter Kee, politiek redacteur van het programma, bij NOS. Timmermans stelde aan tafel dat een van de passagiers van vlucht MH17 een zuurstofmasker op had en kreeg daar veel kritiek op, omdat dat detail helemaal niet bekend was gemaakt. Hij wil na die blunder niet meer naar Pauw.

Kee onthult: “Ik bel ongeveer twee keer per maand met zijn woordvoerder, met wie ik het overigens erg goed kan vinden. Ik stuur aan op een goed gesprek met Timmermans, maar zonder resultaat. Dan kun je iemand proberen te verleiden wat je wil, maar het lukt niet.

Het gebeurt wel vaker dat een gast je een tijdje boycot, aldus Kee. Toenmalig premier Jan-Peter Balkenende kwam twee jaar niet opdraven in Pauw en Witteman na een uitzending waarbij hij getutoyeerd werd door Ali B.

Bovendien hadden Pauw & Witteman ook nog eens allemaal bloopers van Balkenende klaargezet. “Daar hadden we een context voor bedacht, maar dat kwam niet goed over. En dat in verkiezingstijd. Dat was niet charmant van ons.

Het artikel ‘Een talkshowgast zegt tegenwoordig gewoon: ‘Ik wil géén gedonder” kunt u lezen op de NOS-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen