Robert Jensen gelooft kijkcijfers niet

Robert Jensen denkt dat er niets klopt van de kijkcijfers. Er moeten in werkelijkheid veel meer mensen hebben gekeken naar zijn talkshow op RTL 5. Dat heeft de presentator donderdag gezegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. Jensen is van de buis gehaald, omdat er week na week maar zo’n 100.000 mensen keken naar het programma. De allerlaatste aflevering, met daarin Thierry Baudet, kwam dinsdagavond niet verder dan een schamele 122.000 kijkers en 2,6 procent marktaandeel.

Hoe verklaart Jensen die lage kijkcijfers? “Ik zat op een hele kleine zender: RTL 5, waar bijna geen enkel programma meer boven de 100.000 scoort. Daar heb ik een politieke entertainmenttalkshow gedaan. Dat was uniek voor de commerciële omroep. Ik heb ook 500.000 kijkers gescoord. Dat is nog zonder hoe het op andere manieren gekeken wordt.

Het lag ook aan de concurrentie, aldus Jensen. “Mijn programma doet het heel goed onder mannen van 20 tot 49. Alleen zij kijken eigenlijk alleen maar voetbal en naar mijn programma. Het probleem was dat ik elke dinsdag tegenover Ajax of de Champions League zat.

Bovendien kloppen de kijkcijfers volgens hem niet. “Ik geloof niet dat er 122.000 mensen hebben gekeken. Ik zat daar met Thierry Baudet, een politieke sensatie. Ik werd daarna op straat alleen maar aangesproken op dat interview. Het kan niet dat daar maar 122.000 mensen naar hebben gekeken.

Andere programma’s worden ook ineens slecht bekeken, aldus Jensen. “Naar Goede Tijden Slechte Tijden kijken soms ook nog maar 700.000 mensen. Twee jaar geleden waren dat er nog 1,6 miljoen. Wat is er met de tv aan de hand?

Peter van der Vorst

Jensen-fans denken dat niet de kijkcijfers, maar wraakzucht van Peter van der Vorst ten grondslag ligt aan het van de buis halen van de talkshow. Een dag voordat Van der Vorst de nieuwe tv-baas van RTL werd, noemde Jensen hem een teringlijer.

Daar staat Jensen nog steeds achter. “Hij had een nare column over mij geschreven. Hij schreef echt verschrikkelijke en domme insinuaties op. Over de Tweede Wereldoorlog enzo. Compleet absurd. Ik had hem dus helemaal afgemaakt in die podcast en hem een teringlijer genoemd.

Het is een heel linkse man, aldus Jensen. “Hé, hallo, Peter van der Vorst! Ik had Peter vroeger altijd in mijn radio-uitzending. Ik vind het wel een aardige gozer en dat soort dingen, maar het is natuurlijk – en zo zetten we hem vroeger ook altijd neer in de uitzending – een radicaal linkse activist en ik denk niet dat die man ineens veranderd. Als zo iemand dan de baas wordt van een tv-zender, dan kun je ervan uit gaan dat hij dit niet het leukste programma in zijn schema vindt. Het is logisch dat zoiets dan gebeurt.

Toch denkt hij niet dat Van der Vorst rancuneus is. “Ik heb nooit een woord teruggetrokken, maar toen hij officieel directeur werd heeft hij me gebeld. Het was toen weer meteen lachen, net als vroeger in de radio-uitzendingen. Er is dus geen probleem tussen hem en mij. Er is geen rancune, nee. Wat dat betreft echt niet.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen