Robert Jensen gelooft kijkcijfers niet

Geplaatst op Fri 26 Apr 2019 om 10:00

Robert Jensen denkt dat er niets klopt van de kijkcijfers. Er moeten in werkelijkheid veel meer mensen hebben gekeken naar zijn talkshow op RTL 5. Dat heeft de presentator donderdag gezegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. Jensen is van de buis gehaald, omdat er week na week maar zo’n 100.000 mensen keken naar het programma. De allerlaatste aflevering, met daarin Thierry Baudet, kwam dinsdagavond niet verder dan een schamele 122.000 kijkers en 2,6 procent marktaandeel.

Hoe verklaart Jensen die lage kijkcijfers? “Ik zat op een hele kleine zender: RTL 5, waar bijna geen enkel programma meer boven de 100.000 scoort. Daar heb ik een politieke entertainmenttalkshow gedaan. Dat was uniek voor de commerciële omroep. Ik heb ook 500.000 kijkers gescoord. Dat is nog zonder hoe het op andere manieren gekeken wordt.

Het lag ook aan de concurrentie, aldus Jensen. “Mijn programma doet het heel goed onder mannen van 20 tot 49. Alleen zij kijken eigenlijk alleen maar voetbal en naar mijn programma. Het probleem was dat ik elke dinsdag tegenover Ajax of de Champions League zat.

Bovendien kloppen de kijkcijfers volgens hem niet. “Ik geloof niet dat er 122.000 mensen hebben gekeken. Ik zat daar met Thierry Baudet, een politieke sensatie. Ik werd daarna op straat alleen maar aangesproken op dat interview. Het kan niet dat daar maar 122.000 mensen naar hebben gekeken.

Andere programma’s worden ook ineens slecht bekeken, aldus Jensen. “Naar Goede Tijden Slechte Tijden kijken soms ook nog maar 700.000 mensen. Twee jaar geleden waren dat er nog 1,6 miljoen. Wat is er met de tv aan de hand?

Peter van der Vorst

Jensen-fans denken dat niet de kijkcijfers, maar wraakzucht van Peter van der Vorst ten grondslag ligt aan het van de buis halen van de talkshow. Een dag voordat Van der Vorst de nieuwe tv-baas van RTL werd, noemde Jensen hem een teringlijer.

Daar staat Jensen nog steeds achter. “Hij had een nare column over mij geschreven. Hij schreef echt verschrikkelijke en domme insinuaties op. Over de Tweede Wereldoorlog enzo. Compleet absurd. Ik had hem dus helemaal afgemaakt in die podcast en hem een teringlijer genoemd.

Het is een heel linkse man, aldus Jensen. “Hé, hallo, Peter van der Vorst! Ik had Peter vroeger altijd in mijn radio-uitzending. Ik vind het wel een aardige gozer en dat soort dingen, maar het is natuurlijk – en zo zetten we hem vroeger ook altijd neer in de uitzending – een radicaal linkse activist en ik denk niet dat die man ineens veranderd. Als zo iemand dan de baas wordt van een tv-zender, dan kun je ervan uit gaan dat hij dit niet het leukste programma in zijn schema vindt. Het is logisch dat zoiets dan gebeurt.

Toch denkt hij niet dat Van der Vorst rancuneus is. “Ik heb nooit een woord teruggetrokken, maar toen hij officieel directeur werd heeft hij me gebeld. Het was toen weer meteen lachen, net als vroeger in de radio-uitzendingen. Er is dus geen probleem tussen hem en mij. Er is geen rancune, nee. Wat dat betreft echt niet.

Foto: RTL
68 Reacties op “Robert Jensen gelooft kijkcijfers niet”


 1. q8

  ben t helemaal met jensen eens,

  hoe controleer je nou de kijkcijfers?
  hoe weet je nou hoeveel mensen er voor de buis zitten in een huis,
  en
  ze hebben mij nooit gevraagd,
  of staat zo een kassie bij gelijkgestemden?

 2. Paul

  Dikke Jensen blijft maar bezig met zichzelf voor luł te zetten.
  Zelfrespect: nul.

 3. Enzo Voort

  Verliezers zeggen altijd dat de cijfers niet kloppen. Winnaars vieren alleen maar.

 4. Janna

  Klopt niet helemaal wat hij beweert, een Temptation Island en Hotter Than My Daughter scoren 400.000-600.000 kijkers.

 5. oijoepio

  Ik dacht dat complotdenken een linkse hobby was.

 6. Robbie

  Waardeloos programma. Ik zou als programma directeur Jense zijn programma gewoon laten maken. Heb je ook niet de schijn tegen dat je een hekel aan hebt. Hij zet zich zelf zo voor paal. Dat kan niemand anders beter. Dus waarom al die moeite doen? Laat hem die rotzooi maken er zijn mensen die dit leuk vinden. Prima toch er zijn genoeg zenders om iets anders te kijken.

 7. zxc

  Hij duikt binnenkort wel op bij zo’n debiel Talpa-zendertje.
  Soort zoekt soort.

 8. Job

  Hier is maar 1 quote op van toepassing:

  “Losers make excuses”

 9. zxc

  @ job
  Are making excuses.

 10. Job

  @zxc

  Terug naar school jij.

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Een COMPLOT is het!

  Parlementaire enquete en openheid van zaken.
  Wie twijfelt heeft gelijk. Niets is wat het lijkt.
  Alle open deuren wijdopen.

 12. zxc

  @ job
  Het is toch echt zoals ik het net zei.
  Nóg beter is: losers keep making excuses.
  Wat jij zei is Louis van Gaal-engels.

 13. Max

  Jensen ik vind je een prima kerel, maar voeg je met deze klaagzang lekker bij een Mark van Bommel in Eindhoven, die vind ook alles oneerlijk.

 14. Job

  @zxc

  Het kan allebei.

 15. Roger

  Het belachelijke kijkcijfersysteem uit de jaren 50 is inderdaad uiterst onbetrouwbaar.
  Nog steeds te idioot voor woorden dat er geen toegang is tot de kabelmaatschappijen die bijna tot op de kijker nauwkeurig kunnen zien waar naar gekeken is.
  Het zogenaamde privacy argument heeft met iets anoniems als kijkcijfers nergens mee te maken

 16. Flexi

  Kunnen we nu het hoofdstuk Jensen sluiten? Er zijn miljoenen rechtsdenkende mensen in dit land en die worden nu in de media allemaal op één hoop gegooid. Dat is onterecht.
  Ik ben bijvoorbeeld zelf rechtsdenkend omdat ik een samenleving wil zien met een kleine overheid en duidelijke regels en grenzen, niet omdat ik anderen achterna loop.

 17. zxc

  @ job
  Nope.

 18. Deadly Viper

  Dat komt omdat mensen die vroeger naar Jensen keken niet zaten te wachten op dat rechts populistische gezever.

 19. Denk-na

  Die Jensen is echt dommer dan hij eruit ziet!

 20. Donald Dumb

  Wat is het toch een slechte verliezer die Jensen.
  Hij gelooft de kijkcijfers niet. Ach gossie…

 21. Coeus

  Het is Pavloviaans: als een programma niet scoort, zegt dat programmadirecteur dat de makers het hebben verknoeid. Het lag niet aan het format, want dat had hij/zij natuurlijk zelf goedgekeurd. De makers wijzen naar de zender: het stond niet goed geprogrammeerd, want concurrentie, en het was te weinig gepromoot. Robert Jensen heeft nu een nieuwe toevoeging: de kijkcijfers zijn in werkelijkheid hoger. We zullen zien of anderen die overnemen.

 22. Flexi

  Kun je uitleggen wat klassiek conditioneren daarmee te maken heeft? Is het niet eerder het oermenselijke gedrag om de schuld af te schuiven en buiten zichzelf te zoeken?

 23. Ron

  Die kijkcijfers kloppen gewoon. Dat er misschien meer kijkers hebben gekeken, dat zal misschien best maar dat is niet zo relevant in deze. Het SKO is gewoon een representatief onderzoek. Dus om hier je twijfels bij te zetten getuigd gewoon van slecht tegen kritiek kunnen en niet realistisch kunnen nadenken.

 24. Robert

  Of je nou rechts of links bent, dat maakt mij niet uit, maar dat hele kijkcijfer gebeuren klopt inderdaad voor geen meter.
  Totaal niet representatief hoe dit gemeten wordt.

 25. René

  @ Ron
  Er klopt niets van de SKO cijfers. Is al meerdere keren gebleken. Niet voor niets passen ze zelf continu correcties toe op hun eerder gepubliceerde cijfers.

  Overigens is het: getuigt, dus niet ‘getuigd’.
  Beter slecht tegen kritiek kunnen, dan slecht onderwijs hebben genoten.

 26. Mick

  Peter van der Vorst is het met Jensen eens, thans dat bleek in 2017 toen hij zei dat hij niet in kijkcijfers geloofde.

 27. Ron

  @René: oh, je hebt een taalfoutje ontdekt. Heb je nu een hard plassertje ventje…?

 28. René

  @ Mick
  vd Vorst waait met alle winden mee.

 29. Huiskamer

  Robert. Eigen streaming. Is toch de toekomst. Wij kijken !

 30. Hardcore

  zxc

  Jij bent echt een idioot.

 31. Bep

  Als je je verlies waardig neemt, ben je nog steeds een winner. Als je als verliezer anderen/het systeem de schuld geeft, ben je loser.

 32. Pakalu Papito

  Ahhh boehoehoeeee. Kennelijk doen cijfertjes meer met hem dan het letten op zijn eigen eetgedrag.

  :D

 33. b

  Jensen heeft voorgoed zijn alu hoedje opgezet. Kan zich scharen bij de fantasten in deze wereld die van rechts een janboel maken. Jensen maakte gewoon een bagger product en dan moet je niet anderen de schuld geven van je eigen onkunde.

 34. Rekenkamer

  Toen Twan flopte, nam Jensen diens kijkcijfers serieus genoeg om Twan ermee belachelijk te maken. Nou hij zelf flopt, kloppen de kijkcijfers opeens niet meer?

 35. DvA

  Lees dit draadje op Twitter eens over Kijkcijfers:

  https://twitter.com/RevolutieNL/status/1121000387035660288

 36. anymousin

  @Rekenkamer, juist DAT bedoel ik. Ik ben geheel jouw mening toegedaan.

 37. Minder of Mirjam

  Jensen is obese, mislukt en zijn laatste succes is inmiddels ook al een decennium geleden. Hij heeft eigenhandig YorinFM en RTL FM omzet geholpen en de luistercijfers van Radio Veronica in de ochtend laten instorten. Ook zijn twee Talkshowstraat op Veronica waren doodgeproduceerd en je zag soms het beeld verspringen door de overkill aan edits. Alles wat deze man aanraakt stort in. En niet alleen door zijn gewicht.

 38. Minder of Mirjam

  Omzet = om zeep

 39. Sjors van Kempen

  Volgens mij is het allebei waar: de kijkcijfermeting klopt voor geen meter én Jensen maakt een belabberd programma.

 40. Zo ist, en niet anders.

  Je hebt helemaal gelijk Jensen,….v d. Vorst is een glui-pe-ri-ge- leu-ge-naar, ake-lig ventje.

  Wij hebben hier altijd met veel plezier naar je programma gekeken, en super veel gelachen.

  Respect voor je eerlijkheid.

  Ik ben ook aangemeld bij …. http://www.jensen.nl dus je bent zomaar niet van ons af…haha

 41. west

  zit gewoon in de verdeling van kastjes dus als er meer kastjes zou staan bij vaste SBS6 kijkers dan wint SBS6
  de verhouding van kastjes is mijn inziens zo ingedeeld

  50 staan bij vaste NPO KIJKERS
  30 bij vaste RTL kijkers
  en 20 BIJ VASTE SBS KIJKERS

  Dat bewijst ook dat je bijna elke dag de zelfde staatjes zie

  Cijfers van de providers zou een beter beeld geven van kijkcijfers, maar om00 redebne tegegewerkt /of niet toegestaan !!

 42. Ronnie

  Jensen vraagt zich af wat er toch met TV aan de hand is.. Is dit serieus? Duidelijk dat de beste man onder een steen heeft gelegen. Als er 5 jaar geleden 500.000 mensen lineair keken, is dat nu een stuk lager. Wil overigens niet zeggen dat er al met al niet nog steeds 500.000 mensen kijken, maar dan via andere apparaten, of opgenomen met de mediabox. Het gaat alleen om de advertentie inkomsten en die moeten verdiend worden op het moment van uitzenden. Dan is 100.000 te weing en moet je het veld ruimen.

 43. Nope

  Dan kloppen de kijkcijfers van 6 inside ook niet hahaha
  Welke nog meer…..

 44. Zomaar

  Geen enkele omroep zou zo’n kleur moeten bekennen naar extreem rechts
  peter stijgt in dat in alle opzichten.
  Er is geen enkele noodzaak om een concurrerende programma te maken tegen de vermeende linkse publieke zenders.
  Want die zijn er niet.

 45. Knakker

  Hoeveel mensen hebben zijn website bezocht? Dat lijkt me ook een goede indicatie.

 46. LD

  Typische reactie uit de koker van de complottheorieën-hoek waar hij nu in verkeerd als de mislukte Nederlandse Alex Jones.

 47. Henkie

  Op Twitter heeft hij nog geen 27.000 volgers. Volgens hem kloppen die cijfers natuurlijk vast ook niet, want ‘iedereen is tegen mij, boehoe!’

 48. ★★Onbekend💥💥

  ‘GERUCHTEN DAT ROBERT JENSEN OP MANNEN VALT STEEDS HARDNEKKIGER’
  https://www.story.nl/artikel/showbizz/geruchten-dat-robert-jensen-op-mannen-valt-steeds-hardnekkiger

 49. Zo ist, en niet anders.

  @@★★Onbekend💥💥
  Fri 26 Apr 2019 om 13:48

  O, omdat het in de story staat klopt het volgens jou, wat ben je zielig joh!

  En als het zo is, wat maakt het uit, ben je jaloers of zo, zou je zelf graag met hem het bed induiken?

 50. Guttegut

  Tuurlijk vetklep. Ga nou maar lekker verder met Cheeseburgers knagen en val ons nooit meer lastig

 51. Korte tengels

  Lange tenen heersen.

 52. Franc

  obesitas en dik. wat in vredesnaam heeft dit te maken met het onderwerp ?
  Het is jammer dat Jensen van de buis is gehaald. de NPO zenders kijk ik allang niet meer want het is altijd hetzelfde geiten wollen sokken geluid.

  en laten we eerlijk wezen…. De meerderheid van de bevolking heeft Jensen niet perse nodig om te weten dat ons land naar de klote gaat zolang Links aan blijft en de meerderheid in ons land heeft al meer dan duidelijk laten weten dat we van Links af moeten, daar hebben we Jensen niet perse voor nodig (met alle respect naar Jensen). Links gaat vallen, Rechts zal zegevieren. Al die linkse boomknuffelaars worden bang en terecht.

 53. Schee 't overdwars

  Franc, hoe moet dat nu? Ik ben rechts en knuffel mijn oranje boom.

 54. Bert

  Ik vind het ook raar, die kijkcijfers, bij ons op het bedrijf de andere dag, had iedereen naar Jensen gekeken met Baudet, en wij hebben toch geen klein bedrijf, maar iedereen had het erover ? Ik hoop overigens dat de talkshow wel terug komt, ik ben die Jinek en Pauw zooi zoooo zattt…..

 55. Donald Dumb

  Franc. Wat is er links aan onze huidige regering dan?
  Links zit in de oppositie. Blijven opletten, amateur…

 56. Mick

  @Donald Dumb Nou belastingverhogingen voor klimaatplannen misschien…

 57. Donald Dumb

  Mick. VVD en CU gaan daar volledig voor. Partijen aan de rechterkant…

 58. Mick

  Zodat ze kunnen regeren ja. Voor Tk2017 waren ze nog ‘tegen’.

 59. Donald Dumb

  Mick. Je weet ook dat we veel (arbeids)migranten te danken hebben aan VVD beleid? Toen zelfs nog met ene G. Wilders…die is zelfs getrouwd met een migrante…

 60. Roy020

  Die kijkcijfers kloppen ook niet!!! Rechtse mensen gaan niet met zo’n kastje in huis zitten.

 61. ★★Onbekend💥💥

  Zo ist, en niet anders: Ik heb een mooie jonge vriendin, en dat op mijn leeftijd.

 62. jager

  Je zal maar in een bedrijf werken waar iedereen naar Jensen kijkt met Baudet.

 63. tonijn

  Natuurlijk kloppen die ”kijkcijfers” voor geen meter. Het is een ontzettend stom en heel makkelijk manipuleerbaar systeem en wie controleert dat systeem ? Juist.

  jensen heeft volkomen gelijk en moet keihard doorstomen online. Geweldig !

 64. *** 2019 ***

  Laat je niet ontmoedigen Jensen, gewoon doorgaan. Die kijkcijfers zijn een lachtertje. Klopt helemaal niets van.

 65. potlood

  Ze moeten wel frauderen met die kijkcijfers, anders verdwijnen Jinek, Pauw en al die andere politiek correcte robots van de buis. Links wil gewoon koste wat kost de macht houden over de media, dus frauderen ze. Punt uit.

 66. Pol

  Er zou eens een echt goed systeem voor kijkcijfers moeten komen dat up to date is met de hedendaagse kijkgewoontes. Men kijkt op tablet, mobiel, online op welk apparaat ook, men kijkt online terug. Het moet een onafhankelijk bedrijf zijn dat dit berekent. Niet de NPO die de hele meuk zogenaamd controleert. Het hele NPO is frauduleus, in alles. Niets wat ze zeggen klopt bijna. Je moet wel een hersenloze debiel zijn om die stomme presentatoren, praatjes en ”programma’s” van ze te geloven.

 67. 🌻 Ingrid 🌻

  Zoals de waard is……….
  Jensen ziet 👻👻👻👻👻👻👻👻👻

 68. Ben

  Niet alleen van hem kloppen niet. Warrig “systeem”.
  Petertje is een “gutmensch” en die hebben altijd gelijk!!
  Zeggen en denken ze zelf ook nog echt ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.