Albert Verlinde: ‘Men kijkt nog steeds niet naar 6 Inside’

Geplaatst op Fri 26 Apr 2019 om 10:30

Albert Verlinde vindt het jammer dat er na veertien weken nog steeds geen hond kijkt naar zijn programma 6 Inside. Dat heeft hij donderdag aangegeven in Veronica Inside. Verlinde werd donderdag 58 jaar oud, maar reden om uitbundig te feesten is er niet: hij zit in het dieptepunt van zijn tv-carrière. Avond aan avond slooft de showkenner zich uit voor anderhalve man en een paardenkop en dat realiseert hij zich zelf ook. “Nou ja, het is natuurlijk niet leuk“, aldus de televisiester.

De presentator vindt het jammer dat hij slechts ruim 100.000 kijkers trekt. “Je hebt liever dat er meer mensen zitten te kijken. Ik heb het wel echt naar mijn zin. Dat moet ik zeggen, maar je wil natuurlijk liever dat er meer mensen zitten te kijken.”

Verlinde voelt zich machteloos. “Je kunt alleen niet beter doen dan je stinkende best en elke dag een leuk programma maken. Meer kun je niet doen. Natuurlijk hoop je als je gaat beginnen: we gaan leuke televisie maken en dat mensen gaan kijken. Dat leuke televisie maken is gelukt, maar dat kijken is er nog niet.”

Er wordt gespeculeerd over een verhuizing van 6 Inside naar de late avond. “Er moet iets gebeuren, maar volgens mij houden we het dit seizoen nog zoals het is. Er zitten volgens mij allemaal heren met elkaar te kijken hoe het hierna verder gaat en dat wacht ik af.”

Ik vind het in elk geval ontzettend leuk om deel uit te maken van het avontuur van John de Mol. Hij doet het wél (kijkcijferflops produceren, red.).”

Foto: SBS
32 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Men kijkt nog steeds niet naar 6 Inside’”


 1. Mono

  Heerlijke laatste zin weer. Chapeau! Laat maar even goed zien dat die intimidatie van Talpa met dagvaardingen en boycotten averechts werkt.

 2. the pat

  tv kijkend NL. je heb 2 groepen mesnen komen thuis zetten hun tv aan op NPO1 OF RTL gaan dan kopen en zetten het op de achtergrond op dat doen ze al 30 jaar. dat is een gewoontepatroon. dat is heel knap van een zender zo als sbs of anders dat gewoontepatroon kan veranderen.. ligt niet aan het progamma maar aan gewoontepatroon van tv kijkend NL…

  6 Inside NA hart van NL gaat het wel goed doen

 3. Henk

  Tip: spring voor de trein.
  Wel nadat je eerst Versteegh een zetje hebt gegeven.

 4. the pat

  tv kijkend NL. je heb 2 groepen mesnen komen thuis zetten hun tv aan op NPO1 OF RTL gaan dan koken en zetten het op de achtergrond op dat doen ze al 30 jaar. dat is een gewoontepatroon. dat is heel knap van een zender zo als sbs of anders dat gewoontepatroon kan veranderen.. ligt niet aan het progamma maar aan gewoontepatroon van tv kijkend NL…

  6 Inside NA hart van NL gaat het wel goed doen

 5. den Draaiert Joost

  Hij doet het wel (kijkcijferflops produceren, red.)

  Serieus redactie?

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Achteraf bezien was het misschien toch beter geweest om iets leuks te gaan doen met het leven in plaats van avond aan avond te gaan zitten zeuren over de gebbetjes van de so-called bn-ers waar verder geen hond en z’n moeder in geïnteresseerd is..

 7. Flexi

  Haha heerlijk hé, den draaiert Joost, die villeine humor van de schrijver.

 8. M.

  Het is ook jammer, vooral afgelopen weken dat er mooi weer is, kijken gewoon te weinig mensen… Ik hoop het echt dat het gaat veranderen, en dat ze blijven werken aan het programma om nog beter te maken.

 9. Gerard de Groot

  Ik had zo graag willen kijken om 18.00 uur. Om die tijd wat gebabbel over van alles en nog wat, heerlijk. Maar ik trek sommige types niet die aanschuiven en hun mening over onderwerpen geven. Zal wel een kwestie van persoonlijk smaak zijn en de uitstraling van deze mensen, maar mogen dat vreselijke mens Koblenko met haar vieze pukkel boven haar lip en die Goossens als eerste wegblijven? Dan laat ik mijn wegzapp-knop met rust. Want Albert en Versteegh zijn wel te pruiimen. Sta ik alleen in dit gevoel?

 10. Max

  Zeg, Ruud de Langen zit toch achter Mediacourant? Of vergis ik me? ZO ja, waarom bevuilt hij zijn eigen nest dan ?

 11. Tijl

  Bedenkt dan niemand dat het gros van de mensen om 18 uur amper de kantoordeur heeft dichtgegooid? Boulevard zit precies in het goede tijdslot als je net thuiskomt.

 12. Eva

  Zeg nu eens eerlijk wie er naar Albert Verlinde wil kijken?
  En hoeveel echte fans heeft Jan Versteegh?
  Wie kijkt er vrijwillig naar Patty Brard?
  Wanneer komt Victoria Koblenko met een verhaaltje dat wél interessant is?
  Wie grijpt er in om de presentatie onder handen te nemen?
  De vorm is er nog niet, en de personen zitten op de verkeerde plek.
  Misschien komt er verbetering over een paar maanden. Misschien ook niet.

 13. Ron

  “Je kunt alleen niet beter doen dan je stinkende best en elke dag een leuk programma maken.”

  Dat het volgens hem een leuk programma is wil niet zeggen dat het voor de kijker ook een ‘leuk programma is’. Sterker nog, de kijker heeft het keihard afgestraft door niét te kijken…En ik denk dat het volgend seizoen het toch drastisch zal moeten veranderen maar ik denk dat een verhuizing naar een later tijdstip hier echt niet aan mee gaat helpen. Het is teveel van hetzelfde. Het is geen vernieuwende TV omdat het nieuws gerelateerd is. En ik merk ook nu dat ze het ‘harde nieuws’ ook vaak behandelen aan het begin van het programma. En dat slaat in die hoedanigheid met Verlinde en Brard als K. op Dirk…

 14. MIchael

  Oeh, wat een reactie van de redactie van MC. Mijn god, dit geeft direct een leuk inkijkje achter de schermen van MC. Vreselijk!

 15. Flexi

  MIchael, deze hele site is één persoon, alles wordt door hem zelf gedaan, als hobby. Doet ie goed! En als deze site not your cup of tea is dan zoek je toch een andere mediasite?

 16. Rubicon

  Heeft niet zoveel te maken met 6Inside. Meer met dat het veel te druk is met zenders in Nederland. De Mol zag dat al en probeerde samen te werken met RTL. Is niet gelukt wat ook wel weer te begrijpen is vanuit RTL. Nu dus oorlog en onderscheidend vermogen van De Mol te klein. So far. Zorgwekkender vind ik creatieve armoede bij SBS. Ik mis nieuwe initiatieven en lef. De slag om de familiezender te worden gaat komend jaar in ieder geval niet gewonnen worden en hou me hart vast voor de jaren daarna. Dus zoek het in nieuwe formats en ideeen. Misschien wel voor kleinere diversere doelgroepen

 17. Curryworst

  Wie is op het ongelukzalige idee gekomen om de ïnsiders” opeens recht in de camera te laten kijken?
  Nogal onaangenaam en beangstigend om dat verlopen en geplamuurde gezicht van Patty Brard in clos-up op je breedbeeldtv te zien.
  En soms weten ze zelf ook niet of ze nu recht in de camera moeten blijven kijken of naar elkaar.
  Het blijft niveautje schooltv.

 18. NPO kijker-vrijdag

  Volgens MC en Angela deJong was M vorige jaar een flop. MOEST WEG

  Iets veranderen en kijk nu. Start is altijd moeilijk.

  Boulevard is sinds je weg bent bagger en lijkt meer op een stoelendans.

 19. Albert

  @Rubicon hij wou niet samenwerken met RTL , maar hij wou RTL Nederland overnemen.

 20. Bart

  @Flexi Is al een tijdje niet meer zo hoor
  @Thepat Helemaal juist. Dat patroon kan wel doorbroken worden maar dan heb je een lange adem nodig en moet je niet lukraak programma’tjes de buis op knallen zoals men nu al jaren doet. Dan moet je compleet pakket brengen met in elk geval ook gewoon nieuws. Buiten dat moet de zender een andere naam krijgen en een heel ander profiel. Het moet een nieuwe zender worden. Als ze op deze manier doorgaan gaat het nooit wat worden. Ook Linda gaat de zender op deze manier niet omhoog helpen.

 21. Mary

  Zo zie je maar dat het vaak niet alleen maar om de persoon gaat waarom mensen kijken. Want bij Boulevard keken er wel genoeg.

 22. Ronnie

  Er worden allerlei redenen gezocht voor het feit dat niemand kijkt, maar het is toch simpel? Precies zoals @the pat zegt, mensen zijn gewoontedieren en hebben al voldoende keuze wat betreft dit soort programma’s. Er is gewoonweg geen behoefte aan het programma. Als het nou echt significant beter en anders zou zijn dan de rest, was er een kansje geweest.

  Dit is echt creatieve armoede van Talpa.. we maken gewoon een programma wat er al is en verwachten dat mensen kijken. Nee dus. Zelfde geldt voor alle andere spelshows en talentenjachten. Been there, done that. RTL heeft met Beau Five Days Inside bijvoorbeeld een hit, omdat het vernieuwend is. Daarnaast flopt het zoveelste verbouwingsproject, omdat het al 100x te zien geweest is. Talpa en RTL moeten de kijkers eens serieus gaan nemen, die hebben het voor het zeggen en zijn keihard.

 23. ★★Onbekend💥💥

  Hij is Theaterproducent stop met dat programma.

 24. Jopie

  Tip voor JdM. Stop met al die onechte presentatoren,gemeen,vals en over het paard getild.Zoek fris volk!Weg met Albert,Wendy,Gordon en Kees Tol.Zoek intelligente,frisse, sympathieke en interessante mensen voor je programma’s.

 25. Marc

  Ik denk dat Albert en zijn programma niet meer van deze tijd is, het lijkt te veel op het Boulevard van 10 jaar geleden.

 26. Joop55

  Dat klopt, heeft ie goed gezien, en daar zijn ook hele goede redenen voor.

 27. Michiel

  Wordt het geen tijd op Shownieuws op te heffen? Twee roddelrubrieken is een beetje veel van het goede, zet je aandacht op één programma. En verhuis 6Inside naar een betere tijd

 28. Erick Doetze

  Krijgen we nu elke dag te lezen dat de kijkcijfers zo slecht zijn?
  De kwaliteit van de website is nog beroerder dan 6 Inside
  De ‘redacteur’ van deze site zal wel een keer door John de Mol op zijn plek zijn gezet
  Get a life!

 29. XXXL

  Albert, trek het je aub niet aan, jij bent veel te goed vergeleken bij al die eendagsvliegen van tegenwoordig.Het is gewoon de tijdgeest., Het is niet meer zo als vroeger, tegenwoordig ben je al een BNer als je een scheet laat en een week later weet niemand meer wie je bent. Laat ze lekker hun prutswerk maken en ga gewoon leuke dingen doen.

 30. Donald Dumb

  No shit, Sherlock.
  Kappen dus met die rommel…
  Verlinde moet lekker ergens op n eiland ver weg gaan rentenieren ofzo…

 31. XXXL

  @Dumbass: Ga toch lekker WC’s gooien op Koninginnedag en gooi jezelf erbij.

 32. BRAAK

  LOL XXXL!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.