Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op

Geplaatst op vr 26 apr 2019 om 9:20

Talpa Radio heeft presentator Wilfred Genee woensdag direct na de ruzie tussen zijn sidekicks en zijn invaller Giel Beelen verzocht om niemand te woord te staan over dit incident. Dat vertelde hij donderdag in de uitzending van Veronica Inside. Genee’s sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn ergerden zich woensdag groen en geel aan Genee’s invaller Beelen: ze kregen het live on air met elkaar aan de stok en Romijn besloot zelfs weg te lopen en vroegtijdig naar huis te gaan.

Talpa Radio probeerde het incident direct in de doofpot te stoppen: het fragment en de hele uitzending van Veronica Inside waren donderdag ineens niet meer terug te vinden op de website (inmiddels wel weer). Uiteindelijk plaatste een anonieme luisteraar het fragment op YouTube, waardoor het alsnog nieuws werd.

Flink pijnlijk voor Talpa Radio, want die had donderdag – op de dag dat de nieuwste luistercijfers bekend werden – een goednieuwsshow op het menu staan.

Nu blijkt dat het radiobedrijf van John de Mol presentator Wilfred Genee (niet vies van een relletje) zelfs direct had opgebeld om hem een spreekverbod op te leggen.

Genee donderdag in zijn radioshow: “Ik werd gelijk door de leiding van dit station gebeld of ik het klein wilde houden. Dat ik niet met Boulevard zou gaan praten en niet met Shownieuws. ‘Hou het klein, alsof het niet gebeurd is’, zeiden ze. Nou, dat is bij deze gelukt, hè?

De presentator heeft zich aan het spreekverbod gehouden. RTL Boulevard en Shownieuws hebben donderdag wel aandacht besteed aan de ruzie, maar zónder beelden van de studio en zónder een quote van Genee te kunnen tonen.

Censuur

Het is de tweede keer in korte tijd dat Talpa Radio proactief probeert om met censuur het imago van Giel Beelen te beschermen. Vorige maand riep de smakeloze dj op de radio dat er ‘vreselijkere dingen zijn dan kindermisbruik’ en de berichtgeving daarover probeerde Talpa Radio in de doofpot te krijgen. Zo stuurde het mediabedrijf onder meer een advocaat af op Mediacourant, uiteraard zonder succes.

Toen Mediacourant deze maand ook nog meldde dat Talpa Radio ingrijpt als Shownieuws nieuwtjes over concurrent Qmusic op de website plaatst, was de maat vol voor het radiobedrijf: Mediacourant wordt nu geboycot door de radioclub van John de Mol.

Het is lang niet het enige voorbeeld van censuur bij Talpa. Zo werd Evert Santegoeds twee weken op non-actief gezet toen hij een nieuwtje over Radio 538 verklapte en mag Albert Verlinde volgens Ruud de Wild geen nieuwtjes over Radio 2 bespreken in 6 Inside. Het heeft dus steeds met de radiotak van Talpa te maken.

Deze onorthodoxe omgang met de persvrijheid is redelijk bizar, omdat Talpa sinds kort eigenaar is van het ANP en bezig is met het opzetten van een groot nieuwsplatform.

Noord-Korea

De Noord-Koreaanse praktijken van Talpa staan bovendien in schril contrast met de nieuwe, frisse cultuur die heerst bij concurrent RTL, dat in het post-Galjaard-tijdperk, onder leiding van een tv-baas met een journalistieke achtergrond (Peter van der Vorst), zeer open en transparant naar buiten treedt.

Lees ook:
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april)
Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (gisteren)
Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’ (vandaag)

De radioruzie:

Foto: Radio Veronica
35 Reacties op “Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op”


 1. M

  Kijken hoe snel laffe Genee nu z’n keutel intrekt.

  “Niet vies van een relletje”, totdat het zn portemonnee raakt ja, dan is het klaar met zn ‘eigen mening’.

 2. Wolllter

  Laat Genee zich de mond snoeren?

 3. Bart

  @M Nee dat doet hij niet want hij is er toch over begonnen in Veronica Inside?

 4. Peter

  Weer dat nepnieuws over dat het fragment niet terug te luisteren is. De hele uitzending is gewoon terug te luisteren op de site. MC hou op met die onzin.

 5. N

  @Peter

  Heb je een link?

 6. Baron

  Talpa is het vergif van dit land. De familie De Mol ook.

 7. Jarko

  Waarom probeert Talpa alles zo dwangmatig te controleren? De gewone mens vindt het toch juist lachen als er wat gebeurt. Ik vraag me af wat daar de reden van is. Doet John de Mol dit zelf?

 8. Esmee

  @Jarko
  Ja!

 9. Curryworst

  Ben benieuwd of Derksen vanavond bij VI Genee uit de tent weet te lokken hierover.
  By the way het geluidsfragment staat gewoon op Dumpert.

 10. Paul

  Vooropgezet, alles voor de aandacht en eencelligen als ‘Curryworst’ trappen er onmiddellijk in.

 11. Sebas

  Hou het klein staat gelijk aan een spreekverbod? Onnodig opruien hier, zoals altijd

 12. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  John de Mol is de Nederlandse versie van de noord koreaanse diketator.
  John de Mol krijgt vermeend een groot beeld in Korea naast kim juoeng Diksap omdat ze John zijn leidersstijl erg goed erkennen.
  Ik zelf zeg niet dat de mol een mafklapper of een sociaal beperkte dokflapper.

 13. Derk

  Nou nou nou nou. Rick zei alleen ik vind het niet kunnen, verder werd er niet gescholden of wat dan ook. Kap nou toch eens met dat zielige gedoe.

 14. Robbie

  Als Genee dit accepteert, dan is hij geen knip van zijn neus waard. Censuur!

 15. Jan

  @ Sebas. Niet met Boulevard/Shownieuws praten en doen alsof het niet gebeurd is is toch echt een spreekverbod hoor. TRIEST

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De ‘Smakeloze DJ’.
  De stemming zit er alvast goed in vandaag.
  Heeft Johan Derksen ook een spreekverbod (en houdt hij zich eraan?)
  Vanavond in VI. We gaan het zien.

 17. Vera Storm

  Benieuwd hoe dat straks gaat met het nieuwsplatform van Talpa in combinatie met het Algemeen Noord-Koreaans Persbureau…

 18. k

  Moeten mensen bij Veronica verplicht een blauwe spijkerbroek dragen? Een rok past Celine veel beter.

 19. zxc

  @ vera storm
  Wordt natuurlijk keiharde flop.
  Het is immers Talpa.

 20. Dorus

  Genee monddood gemaakt.. valt me zwaar tegen

 21. MolTalk

  Iedereen beweert dat Talpa Mol betekent in het Latijn, maar betekent het niet Flop?

 22. jahoor

  sidekick dienen de host te dienen…weglopen is n gotspe…dan wil je jezelf belangrijker maken dan het product. en waar gaat t om? praten door een kutplaat. jongens Komop…probeer op een andere manier de aandacht te trekken. Sidekicks zijn belangrijk maar ondergeschikt aan de host! het woord zegt het al SIDE als on the side…daarnaast zijn deze sidekicks oud en over de hill. Wegwerpartikelen van Evers en dan nu een grote bek? Was stoer geweest en had het 1 keer bij Evers gedaan. Dan was je een vent geweest. Heel flauw dit.

 23. Fons

  Talpa wordt zo het lachertje van de radio.
  Ze kunnen beter Beelen op zijn donder geven.
  Die relt al jaren en dat mag wel van de Mol ?
  Hypocriete bende bij Talpa !!

 24. Broekhoest

  Genee houdt echt zijn bek niet, die heeft zijn hele carrière te danken aan zijn irritante,zuigende gedrag icm met ook nog echt iets kunnen in tegenstelling tot Romijn en Van Baaren
  En anders begint zijn makker Derksen er nog wel even over op tv.

 25. arie

  Die Genee met zn grote muil wordt schromelijk overschat. Deze gesjeesde jurist denkt dat hij JC is.
  Met zn lezingen, zn commerciële activiteiten die hij gratis mag doen bij Veronica voetbal,hoenen, onderbroeken, boekjes, zn groete en fruithandel.
  Nu is hij sinds kort bezig met radio uitznedingen alsof hij de radio heeft uitgevonden.
  “Vuilnisman kunt U deze zak ook eens meenemen?

  Ik vind Veronica voetbal met al die egotrippers trouwens wel irritant worden.
  Als ik zo’n oude voetballer Jan Boskamp hoor en zie, zeker als hij in dat onderbroekje met zn billetjes staat te schudden voor de Lotto reclame, krijg ik medelijden met hem .Alleen voor de centjes Jan, denk ik dan ? Je verliest je geloofwaardigheid als het dan ook nog over voetbal moet gaan.

 26. Peter

  N
  Fri 26 Apr 2019 om 9:34
  @Peter

  Heb je een link?

  —–
  Radioveronica.nl en dan bij gemist staat gewoon de volledige uirzending van 24 april. Rond einde eerste uur van de uitzending zit het akkevietje. En aan het begin van de uitzending van 25 april zit het feagment ook nog eens. Er is helemaal niemand monddood gemaakt.

 27. Mediaatje

  Kuttalpa en kutgenee, laf

 28. JDJ

  Die sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn zijn gewoon enorme hypocriete gasten. Zij zijn degenen die er een rel van hebben gemaakt op de radio. Hoop dat John afscheid neemt van die twee. Giel en Wilfred hebben die gasten helemaal niet nodig.

 29. jahaha

  door dit soort zaken krijgt die de Mol steeds minder de gunfactor, wat mensen nu graag hem gunnen is dat dat hele sbs met Talpa en de innercircle vrindjes gigantisch op hun bek gaan.

 30. ano@niem.nl

  Aldus de zeer subjectieve berichtgeving van MC die zich kennelijk in zijn zak getast voelt. De pot verwijt de ketel.

 31. Rolf

  Inderdaad, die nepreaguurders hier die het artikel geloven. Check de radiovernoica site. De betreffende uitzending met de ruzie staat er gewoon. Ook die van gisterrn waar Wilfred er uitgebreid op terug kwam.

 32. Rolf

  Met je censuur. Niks van waar

 33. Ergo

  Zo af en toe lees ik MC en welk bericht ik ook lees: MC heeft met succes een advocaat van Talpa weten te pareren. Wisten jullie dat al? MC is zelf natuurlijk zeer correct in hun berichtvoering (…), dus dat zal gewoon wel heel belangrijk ‘nieuws’ zijn, als je het zo vaak over jezelf zegt….

 34. Jan van Zanten

  Nou Mediacourant, smakeloos om dit zo op te pijpen. De realiteit is dat Giel een prima kerel is en dat met name die Rick Romijn een opgeblazen egotripper is.
  En dat gezeik over censuur is nu ook wel duidelijk achterhaald.

 35. Erik

  En vervolgens het incident volledig uitmelken in Veronica Inside op televisie. Dit is één grote mediastunt geworden…en dat was de hele bedoeling.

  Media truukjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.