WNL wil bootjesprogramma Henny Huisman, NPO niet

Geplaatst op Thu 18 Apr 2019 om 14:15

Henny Huisman heeft het voor elkaar gekregen om WNL warm te maken voor een of ander bootjesprogramma, maar de NPO heeft het tegengehouden. Dat vertelt de presentator in gesprek met het AD. Huisman zag het helemaal zitten. “Soms kom je wel binnen bij een omroep, maar gaat de zenderbaas ervoor liggen. Voor WNL hadden we het programma In Henny’s vaarwater bedacht, waarin ik met booteigenaren praat over de naam van hun bootje – en daarmee over het hele leven.”

Hij had allemaal spectaculaire verhalen voorbereid. “Zo sprak ik iemand die zijn boot Geen Punt had genoemd, omdat zijn vrouw de oorspronkelijke punt van dat schip zo lelijk vond. Die kerel is drie jaar lang aan het lassen en doen geweest en noemde zijn boot daarna Geen Punt. Prachtig, toch? Vond WNL wel, hoofdredacteur Bert Huisjes was dolenthousiast.”

Huisjes kreeg het er echter niet doorheen bij de NPO. “ Toch belde hij me na een paar gesprekken in Hilversum op. Hij zei: ‘Henny, ik schaam me diep, maar de zendercoördinatoren willen het niet hebben. Ze willen jou niet meer’.

En met een jongere collega erbij, als een soort matroos dan, vroeg ik. Nee, ook niet. Daar begrijp ik dus he-le-maal niets van.”

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
22 Reacties op “WNL wil bootjesprogramma Henny Huisman, NPO niet”


 1. Ernie

  Bert Huisjes moet een slokje teveel op hebben gehad toen hij dit
  goedkeurde.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij begrijpen het ook niet.
  Het lijkt erop dar het een errug leuk en vermakelijk tv-programma had kunnen worden, heeft Henny al aan een radioprogramma gedacht met dit thema?

 3. Mono

  Ik snap niet zo goed waarom Henny Huisman zo erg wordt tegengewerkt door Hilversum. Lijkt wel alsof hij iets misdaan heeft en een persona non grata is verklaard, terwijl als hij bijvoorbeeld bij M zit toch meteen weer een bepaalde warmte uitstraalt. Als je bedenkt wat er allemaal voor troep gemaakt wordt op de NPO dan kan Henny toch best ook wel eens 6 afleveringen van een programma maken.

 4. pip

  Dit wordt een grote mislukking wie wil nu Henny Huisman zien??????????????

 5. Roxanne

  Henny wil te graag terug op de buis en wordt een karikatuur van zichzelf. Als hij in het verleden eindelijk weer eens aan een programma meewerkte maakte hij zichzelf onmogelijk bij de redactie en collegas omdat hij alles beter dacht te weten en de diva uithing. Daarom wil niemand hem meer.

 6. Bart

  Hij deed het laatst best goed bij Boulevard. Hij zou als media/entertaiment deskundige best van toegevoegde waarde kunnen zijn. Alles beter dan Eric de Munck en Ron Vergouwen.

 7. o.p. lichter

  Kan niemand deze man uit zijn lijden verlossen , het begint onderhand toch wel heel sneu te worden .

 8. Mediaprak

  Volg het goede voorbeeld van v Willigenburg en v Gelder. Ga in je nadagen lekker naar de regionale omroep.

 9. Herman Hoogsteder

  Joh Hennie,doe ons een lol en laat je hoofd nooit meer op de TV zien,en echt waar als je op een gegeven moment overlijdt zullen we je in het journaal noemen.

 10. ZUIDWEST

  begrijp de reacties niet een bakker wil brood bakken, een modeontwerper wil zijn mode verkopen een acteur wil in het theater kunnen spelen een radiopresentator/ dj / technicus wil bij een omroep, en Henny wil zijn vak uitoefenen, wat is daar zo gek aan , als je daar op tegen bent moet je ook geen brood halen bij je bakker die al 40 jaar in het vak zit , of de taxi laten voorbij gaan
  omdat de chauffeur in de 50 is ! Alert Verlinde heeft gelijk met zijn uitspraak twee weken geleden, waarom wordt alles in het negatieve getrokken als het om nieuwe programm`s .Het Nederlandse volk is echt gek aan het worden !!

 11. Paolo

  Henny is de mannelijke Patricia Paay. Niemand zit er op te wachten en toch laat het om de zoveel tijd van zich horen. Wieber nu ff!!

 12. Erwin

  Arme man. Kansen gemist, nu vastgeroest in de villa in Bakkum. Vloggen dan maar?

 13. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Hallo gelovige ,heidene ,of wie u ook zijt , maakt mij niets uit, want bij ons is een ieder gelijk Kom u even verslag doen wat ik vandaag heb gedaan .
  Zit vandaag alleen in mn kamer in het klooster om mijn zonde te vergeten
  en heb het internet mooi eens onder handen genomen, sinds we aansluiting hebben op de kamer sinds april j.l .
  En wat valt mij op .. zusters en broeders, heb zojuist de nieuwe bijbel ondekt online genaamd ,Mediacourant . En word ik daar gelukkig van???Neen… en wat staat er allemaal in ? Dwaze lieden die niet gestuurd zijn naar gods hand, maar door de duivel waar RTL en SBS de boventoon voeren met verlakkerlij ,
  deze twee zenders verhouden zich tot elkander van protestant tot katholiek … en wat heb ik nog meer ondekt ??

  Nietszeggende wezens die zo nodig in de picture willen staan! Ook nietszeggende programma`s die hier beschreven worden met veel bla bla , en s`avond op het scherm veel onzin, veel gesproken woord veel gelach bij de com tv , zonder eigenlijk iets zinnigs te zeggen, of te lachen dus inhoudloos vertier!
  En het domme volk kijkt er ook no na !!en gaat dan hiet zijn gal spuien !

  Neen wij in het klooster luisteren en kijken alleen KRO de katholieke radio omroep , voor diegene die dat niet wisten en opgericht in 1925 , en over 6 jaar bestaan ze 100 jaar Alleen de NCRV is van 10 mei 1924

  Neen… wij zijn streng maar rechtvaardig als het om het kijken en luisteren gaat, als we tenminste tijd hebben om te kijken of te luisteren want ons devies luidt,,, werk en bid

  Een gezegende avond alvast god zijt met u

 14. pastoor Justus uit Schin op Geul

  verdulleme wat gebeurt er nou vast gehouden voor moderatie ,,, wat is dit??
  mijn geschrift wordt duidelijk niet door gods hand naar mediacourand gestuurd…!!

 15. pastoor Justus uit Schin op Geul

  alweer!!

 16. Williams Worldwide Television

  Tsja, het volk heeft gesproken. Zij willen Dräké, en geen ouwe Hennie.

 17. anoniem

  De omroep van wappie Nederland…

 18. A.M.

  Nou van mij mag Henny wel weer eens op tv, hij brengt gezelligheid op de buis!

 19. eventothierennietverder

  Henny is en blijft een tv vakman, wat je er ook over schrijft. Een heleboel nieuwelingen mochten hopen zoveel door het scherm heen te komen, hij is gewoon goed, heel goed,klaar, punt uit.

 20. Jur

  Ik zie Henny graag weer op de buis ,met welk programma dan ook ,vind Henny een aardige kerel .

 21. Jan Hoekstra

  Dat klinkt als een slaapverwekkend programma. Hennie ga toch gewoon relaxen.

 22. Mae Western

  Hennie is oud nieuws en oudbakken. Er is een tijd van komen en van gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.