WNL wil bootjesprogramma Henny Huisman, NPO niet

Henny Huisman heeft het voor elkaar gekregen om WNL warm te maken voor een of ander bootjesprogramma, maar de NPO heeft het tegengehouden. Dat vertelt de presentator in gesprek met het AD. Huisman zag het helemaal zitten. “Soms kom je wel binnen bij een omroep, maar gaat de zenderbaas ervoor liggen. Voor WNL hadden we het programma In Henny’s vaarwater bedacht, waarin ik met booteigenaren praat over de naam van hun bootje – en daarmee over het hele leven.”

Hij had allemaal spectaculaire verhalen voorbereid. “Zo sprak ik iemand die zijn boot Geen Punt had genoemd, omdat zijn vrouw de oorspronkelijke punt van dat schip zo lelijk vond. Die kerel is drie jaar lang aan het lassen en doen geweest en noemde zijn boot daarna Geen Punt. Prachtig, toch? Vond WNL wel, hoofdredacteur Bert Huisjes was dolenthousiast.”

Huisjes kreeg het er echter niet doorheen bij de NPO. “ Toch belde hij me na een paar gesprekken in Hilversum op. Hij zei: ‘Henny, ik schaam me diep, maar de zendercoördinatoren willen het niet hebben. Ze willen jou niet meer’.

En met een jongere collega erbij, als een soort matroos dan, vroeg ik. Nee, ook niet. Daar begrijp ik dus he-le-maal niets van.”

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen