Quote onderzoekt hoe rijk Peter van der Vorst is

Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL, is multimiljonair sinds hij zijn tv-bedrijf Vorst Media in 2015 verkocht aan het Talpa van John de Mol. Dat is vandaag te lezen op de Quote-site. Van der Vorst gaf vorig jaar al aan dat hij financieel onafhankelijk is geworden door de verkoop. “Ook omdat het bedrijf nu verkocht is heb ik de luxe om alleen maar te kiezen voor dingen die ik leuk vind“, zei hij in een interview. En ergens anders gaf hij aan: “Ik verdien te veel, kan ik wel zeggen.

Hoeveel heeft hij nou eigenlijk voor die verkoop gekregen? Quote ging op onderzoek uit. “In de jaarstukken van zijn Vorstelijke Zaken BV zagen we in het jaar van de overname door De Mol het eigen vermogen stijgen van een kleine 1,5 miljoen naar een slordige 4,9 miljoen euro, waarvan vier miljoen euro miljoen cash.

Die miljoenen heeft Van der Vorst onder meer in stenen gestoken, aldus Quote. “Het huis in Abcoude dat hij samen met zijn man in 2016 voor 2,35 miljoen euro kocht, hoefde niet met een hypotheek belast te worden.

Onze conclusie: Van der Vorst is misschien net te arm om zonder inkomsten riant verder te kunnen leven, maar aangezien hij slechts 1 kind te onderhouden heeft, zal hij ook met zijn huidige vermogen best een eind kunnen komen.

Het Quote-artikel ‘Zo rijk is Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
Vorst Media volledig overgenomen door John de Mol (oktober 2016)
Peter van der Vorst: ‘Ik verdien te veel geld’ (januari 2018)
‘Verkoop Vorst Media was kans die ik móest pakken’ (maart 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen