Quote onderzoekt hoe rijk Peter van der Vorst is

Geplaatst op Tue 12 Feb 2019 om 14:25

Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL, is multimiljonair sinds hij zijn tv-bedrijf Vorst Media in 2015 verkocht aan het Talpa van John de Mol. Dat is vandaag te lezen op de Quote-site. Van der Vorst gaf vorig jaar al aan dat hij financieel onafhankelijk is geworden door de verkoop. “Ook omdat het bedrijf nu verkocht is heb ik de luxe om alleen maar te kiezen voor dingen die ik leuk vind“, zei hij in een interview. En ergens anders gaf hij aan: “Ik verdien te veel, kan ik wel zeggen.

Hoeveel heeft hij nou eigenlijk voor die verkoop gekregen? Quote ging op onderzoek uit. “In de jaarstukken van zijn Vorstelijke Zaken BV zagen we in het jaar van de overname door De Mol het eigen vermogen stijgen van een kleine 1,5 miljoen naar een slordige 4,9 miljoen euro, waarvan vier miljoen euro miljoen cash.

Die miljoenen heeft Van der Vorst onder meer in stenen gestoken, aldus Quote. “Het huis in Abcoude dat hij samen met zijn man in 2016 voor 2,35 miljoen euro kocht, hoefde niet met een hypotheek belast te worden.

Onze conclusie: Van der Vorst is misschien net te arm om zonder inkomsten riant verder te kunnen leven, maar aangezien hij slechts 1 kind te onderhouden heeft, zal hij ook met zijn huidige vermogen best een eind kunnen komen.

Het Quote-artikel ‘Zo rijk is Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
Vorst Media volledig overgenomen door John de Mol (oktober 2016)
Peter van der Vorst: ‘Ik verdien te veel geld’ (januari 2018)
‘Verkoop Vorst Media was kans die ik móest pakken’ (maart 2018)

Foto: RTL
12 Reacties op “Quote onderzoekt hoe rijk Peter van der Vorst is”


 1. Remi

  … Peter moet een kind onderhouden ?

 2. Curryworst

  @Remi,
  Die heeft hij gekocht.
  Dat noemde men vroeger adopteren.

 3. L.

  Type links l#llen, rechts vullen dus.

 4. Casper

  L. is te dom om te schijten.

 5. Thom

  Omg wat een niveau weer hier…

 6. Alternatief

  Hoe kan het, dat er steeds zulke linkse mensen aan de top verschijnen bij mediabedrijven? Hoofdredacteuren, programmadirecteuren, zenderbazen, omroepbazen. En al die baasjes nemen natuurlijk grotendeels gelijkgestemde linkse mensen aan.

  Is er misschien een correlatie tussen links zijn en zendingsdrang vanuit het eigen gelijk?

 7. jroen

  Dat klopt nooit. Zo weinig voor zijn productie huis? Ik geloof nooit dat hij het voor zo’n matig bedrag heeft verkocht.

 8. Rubicon

  Hard gewerkt, zelf opgebouwd en slim gedaan. Is m gegund

 9. pip

  We weten het allemaal maar we doen er niets aan
  kabinet Rutte plukt je helemaal kaal.

 10. Peter de V.

  Onze Peter verdient zo’n beetje al zijn geld over de rug van mensen met problemen, hoe groter de problemen hoe leuker Peter het vind om er een programma over te maken. Want het scoort zo fijn om het Nederlandse volk te laten zien hoe landgenoten lijden onder problemen van verslaving en/of armoe.

  Peter helpt graag………zijn eigen portomonaie

  Gelukkig verdwijnt die gluiperd snel van de buis

 11. Frans

  Peter Trump heeft goed geboerd…wie is nou eigenlijk erger linkse Peter of rechtse Donald

 12. AUB

  Ach, RTL is niets en zal het ook niet worden! Zelfde geldt voor SBS, dus lang leve de NPO!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.