Vorst Media volledig overgenomen door John de Mol

Het productiebedrijf Vorst Media van Peter van der Vorst is eind vorig jaar volledig overgenomen door John de Mols bedrijf Talpa. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Talpa, meldt Quote. Talpa kondigde vorig jaar september een ‘strategisch partnership’ aan met Vorst Media, maar sprak toen niet over een eventueel belang. “Dat blijkt een doodgewone acquisitie te zijn geweest“, meldt Quote nu. “Het bedrijf van Peter van der Vorst is in handen van John de Mol gekomen.

In totaal betaalde De Mol voor de aankoop van drie belangen, waaronder de volledige overname van Vorst Media, 9,4 miljoen euro. Verder nam De Mol de laatste aandelen over van Masmedia, waarvan hij al bijna de helft bezet, over, én investeerde hij in het bedrijf Identity Mansion.

Hoeveel Van der Vorst dus precies heeft gekregen, is onduidelijk. “Van der Vorst zal hier zeker de meeste miljoenen van hebben ontvangen, aangezien de investeringen in Kalis’ bedrijf en Masmedia minderheidsbelangen betreffen.”

Volgens Quote mag Van der Vorst zich gelukkig prijzen met De Mol. “De man die een familievesting optrekt in Blaricum bepaalt ongeveer in zijn eentje wie wel en wie niet een steuntje in de rug krijgt in deze tijden van afnemende tv-kijkcijfers. Een van de gelukkigen is Peter van der Vorst.

In juli gaf Van der Vorst nog wel toe dat geld een drijfveer was bij de Talpa-deal. “Het is misschien een cliché, maar je moet zo lang mogelijk genieten van het leven en kansen pakken wanneer je kunt. En natuurlijk geeft financiële ruimte een hoop rust voor de toekomst!”, zei hij.

Van der Vorst gaf de Talpa-miljoenen onder meer uit aan een luxe woonboerderij in Abcoude. Hij vindt niet dat hij die 673 vierkante meter heeft verdiend over de rug van mensen met ellende, waarover hij programma’s maakt. “Waarom zou ik dat gratis moeten doen? Dat doet een verslavingsarts toch ook niet?

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen