Peter van der Vorst: ‘Ik verdien te veel geld’

Peter van der Vorst wil liever niet zijn salaris openbaren, omdat hij ’te veel’ geld verdient. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Van der Vorst behandelde in zijn showrubriek het nieuwe Astrid Joosten-programma over ‘het laatste taboe in Nederland’: praten over je inkomen. “Gelukkig hebben wij een studio vol mensen die het durven te vertellen, toch? Wie zou durven vertellen wat hij verdient?“, legde hij voor aan zijn eveneens zeer welvarende collega’s in de studio.

Zijn gasten Nick & Simon zeiden: “In ons geval is het duidelijk op te zoeken wat wij voor een optreden kosten, dus iemand telt dat op en dat krijgen we af en toe wel terug te lezen.”

En Xander de Buisonjé: “Ik heb een bv en die keert mij een bedrag uit. Dat is veel minder dan wat je dan verdient. Daar kun je een beetje mee sjoemelen. Het is maar wat je jezelf uitbetaald.”

Toen kwam Peter van der Vorst zelf aan de beurt. Ook hij praat liever niet over zijn salaris. “Nee, ook niet eerlijk gezegd, want ik verdien te veel, kan ik wel zeggen.”

Frank Dane: “Dat vindt iedereen.

Peter van der Vorst: “Iedereen bij televisie zijn enorm verwende nesten. We zitten hier met z’n allen bij elkaar en verdienen echt wel heel veel geld. Dat kunnen we toch wel toegeven? In het onderwijs en de zorg verdienen de mensen veel minder.”

In 2016 kon Van der Vorst veel geld bijschrijven op zijn rekening na de verkoop van zijn productiebedrijf Vorst Media aan John de Mol.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen